Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MC

5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

To ładnie tam musza kroić Ci handlarze którzy wożą do takiej firmy...

Nie wiem nie mnie to oceniać,ode mnie żadna sztuka nie została tam ubity

Zauważyliście wzmożone zainteresowanie bydłem?

Jeszcze nie ma 8 a dwóch naganiaczy dzwoniło czy nic bym nie sprzedał 

Opublikowano

Zadzwoń do Manelskiego to ci powie . Z tego co wiem Węgrzynów nie bije więc Manelski nie bierze. A dlaczego tak go obrażacie że pajac debil . Mówił że sprzedał już 3 razy ten będzie 4 na kontrakcie . To fakt robi na odpier**l wszystko i h*j z tego ma  ale ze ilość idzie to i coś tam naskrobie . Ja czekam na finał czyli na sprzedaż i wtedy pokazanie zysku. Ale mimo to zastanawiam się skąd bierze kasę nawet na codzienne obycie  skoro ma raptem trochę ponad 100opasa 

Opublikowano

Przeciez on ma na umowie ze byki mają mieć 700 netto, dochowa przy dobrej myśli do 600 i będzie kręcić filmy ze go oszukali.. Tymbardziej ze chyba jedna partie ma od pana z leszna to on mu szybko wybije kontrakty z głowy jak da mu 2zl

Co do cen, handlarze sie peletaja po wsiach ale zaden więcej niz 7 nie da

• Thanks 1
Opublikowano

No na tej słomie to raczej nie urosną 4 bele do wozu a z tego trzy słomy....

Opublikowano

Wy też od tego roku dostajecie fakturę z ubojni ABP bez klasy mięsa? 

miała być cena 11,80 netto na fakturze pisze 12.20. uwzględniając w cenniku 40gr. więcej to byki wskoczyli na R klasę, wcześniej moje HF zawsze były na O. Jeden to mieszaniec SM a drugi ewidentnie chudy HF ale ta sama cena

Opublikowano
1 minutę temu, karol091193 napisał:

Tykocin? Wcześniej to nie wiem, bo w tym roku styczeń/luty sprzedawałem pierwszy raz i na e-mail dostałem rozliczenie z uboju a fakturę VAT sam pisałem i przy okazji zawiozłem bo jechałem akurat przez Tykocin

tak

ja dostaję rozliczenie zawsze pocztą i potem odsyłam kopię faktury, kasa 3-4 dni od odbioru bydła. 

Ja od tego roku sprzedałem kilka sztuk ale żadne nie miało napisane do jakiej klasy trafiło, w poprzednich latach wszystko było.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v