Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, marijusz napisał:

to straszne ,a gdzie ekolodzy i obrońcy wszelkich praw Coś mi sie zdaje że we święta to bedziemy Polską zdrową wolowinę zajadać

A te obniżki to może dla ubojni strzał w kolano,bo mniejsza podaż a popyt jak by nie było wzrósł 

marijusz zapomniałes o jednej zmiennej którą widzi kanalia a nie widzą tzw eksperci i większość tego forum, dlatego jego przewidywania są tak bardzo trafne.

Rynek wołowiny opanowali przestępcy. Wyobrażasz sobie ze Biernacki i inne ubojnie sprzedają wołowine  konsumentą za np. 25 zł ja nie. Dlatego nikt w Polsce nie zje polskiej wołowinny prędzej trawe i mirabeli. Taki Biernacki od rolnika kupi za 3,5zł byka a w sklepie za 50 zł mieso wystawi. Rolnikowi powie że więcej nie da bo niema zbytu, a w sklepie powie ze rolnicy przez koronowirus nie sprzedają bydła.

Ja po handlarzach i ubojniach bydła niczego się dobrego nie spodziewam to mafia dokładnie taka jak narkotykowa. Dilera nie obchodzi ze ktoś zdycha od narkotyków tak Biernackiego nie bedzie obchodzić ze rolnik i konsument zdycha z głodu to sa ludzie bez skrupółów i moralności.   

Opublikowano

Adam pochwal się ile za pultusze o klasową na dziś promocja?

Opublikowano

jedrus2020 i Ty jednej rzeczy nie widzisz. Ceny świń w Polsce były niskie bo ubojnie wlekły syf z Niemiec i Danii kiedy Chiny wysały syf nagle nasze ubojnie zostały bez syfu dla marketów a żywca w Polsce brak. Teraz jak granice między Polską i Niemcami zamknięte( formalnie nie ale tiry wiele godzin stoja to właściwie zamknięte) to nie ma bata do spadków wieprzowiny. Cena za świnie spadnie do 3 zł kiedy koronowirus ustanie a w Niemczech wykryją ASF a Chiny nie zrobią regionalizacji. Na dziś to co najwyżej świnie spadną ale u Hitlerowców  nie w Polsce zwłaszcza ze są problemy z Duńskimi warchlakami za chwile ubojnie bedą bić się o tucznika. 

Opublikowano

Nie kuwa rozumiem po co mają zamknąć .wirusa opanowali .Telefonu czy spodni nie kupisz nowego ale miska musi być pełna i to nie koniecznie mirabelek.a kanalja nie ciesz się opłacalność może być krótka.jak tylko ue zrozumie że asf to bzdet i uwolni czerwoną strefę to jak myślisz w co opasowka się przezuci?

Opublikowano

Ja się nie ciesze z opłacalności bo wiem ze jutro może jej nie być. Ja  tylko  od roku mówiłełem ze handlarze bydłem i ubojnie bydła to przestępcy  i należy ich zwalczyć jak mafie narkotykową  zamykać w pierdlu za profesje dopiero potem sprawdzać czy winien.  Sam powiedz w jakim normalnym kraju by taki kaban jak Biernacki by  istniał??? w zadnym w Niemczech dawno by w pierdlu kisił ogóra a u nas to numer 1 chory kraj!!!!!

Opublikowano
9 minut temu, kanalia36 napisał:

Ja się nie ciesze z opłacalności bo wiem ze jutro może jej nie być. Ja  tylko  od roku mówiłełem ze handlarze bydłem i ubojnie bydła to przestępcy  i należy ich zwalczyć jak mafie narkotykową  zamykać w pierdlu za profesje dopiero potem sprawdzać czy winien.  Sam powiedz w jakim normalnym kraju by taki kaban jak Biernacki by  istniał??? w zadnym w Niemczech dawno by w pierdlu kisił ogóra a u nas to numer 1 chory kraj!!!!!

A my o ASFie na naszym podwórku to już zapomnieliśmy ?

Opublikowano

Dziwnym trafem czy nie chce sprzedać bydła ... Propozycja  6.50 brutto 

Opublikowano

kolega - pracownik z ubojni nie ma roboty bo ponoć nie ma co bić - (czytaj) rolnicy nie chcą sprzedawać za parę groszy i tak trzymać aż przejdzie nim kolejny numer ( =wykręt) i z braku towaru podniosą cenę - koronawirus nie oznacza że ludzie przestali jeść.

koledzy rolnicy trzymać szyk    !!!!!!!!!!      to wojne wygramy i bedziemy godnie żyć.

• Like 1
  • Thanks 4
Opublikowano
8 godzin temu, Robi666 napisał:

Dziś następna duża obniżka bydła, i to nie koniec. 

Nie siej paniki ? Naganiacz jesteś ? 

Pytałem ostatnio od kogo te zaniżone ceny w pomorskim i brak podpowiedzi ???

• Like 1
Opublikowano
kanalia36 napisał:

jedrus2020 i Ty jednej rzeczy nie widzisz. Ceny świń w Polsce były niskie bo ubojnie wlekły syf z Niemiec i Danii kiedy Chiny wysały syf nagle nasze ubojnie zostały bez syfu dla marketów a żywca w Polsce brak. Teraz jak granice między Polską i Niemcami zamknięte( formalnie nie ale tiry wiele godzin stoja to właściwie zamknięte) to nie ma bata do spadków wieprzowiny. Cena za świnie spadnie do 3 zł kiedy koronowirus ustanie a w Niemczech wykryją ASF a Chiny nie zrobią regionalizacji. Na dziś to co najwyżej świnie spadną ale u Hitlerowców  nie w Polsce zwłaszcza ze są problemy z Duńskimi warchlakami za chwile ubojnie bedą bić się o tucznika. Teraz do niemieckich marketow rzeczywiście jest chyba utrudniony transport tego ich syfu bo nagle ceny w górę praktycznie o 150% ale dla rolników nie widać poprawy. Jak będzie zablokowany transport z Niemiec to od nas też nie pójdzie. Niemce nie są takie głupie dzika jak zdechłego znajdą to go prędzej zakopią niż komuś pokażą. I nich nic nie ma ani ast ani ptasiej grypy tylko nasi jak coś znajdą to od razu się chwala ..

Opublikowano (edytowane)

To czas kiedy struktura i polityka gospodarcza mogłaby upaść. Chciałbym aby wróciły normalne warunki hodowli świń itp. To co się dzieje w związku z wirusem powinno umocnić rolnictwo w Polsce. I nie dajcie się oszukiwać. Nie sprzedawajcie żywca wołowego poniżej 8 zł. W sklepach zabraknie to będziemy na specjalnych warunkach sprzedawać ubojniom.. Trzymać nie sprzedawać. I nie sprzedawać pośrednikom. Najlepiej by było w tym czasie całkowicie ominąć pośredników. Wykluczyć ich z rynku. Niech każdy trzyma jak najdłużej da radę.. Może wejdą jakieś reformy które zmienia też obraz rynku żywca w Polsce.. Liczę na powrót do normalności czyli nawet na to aby ludzie w miastach mogli trzymać świnie, krowy .. Oczywiście na prywatnych posesjach, nie w bloku. Niech ludzie zobaczą że to co się dzieje na świecie i te wszystkie pseudo ustawy o dobrostanie i warunkach utrzymania zwierząt to zwykła Unijna patologia która powoduje zniewolenie ludności przez system i korporacje marketów i megalopoli.. 

Jeszcze taki APEL DO SPOŁECZNOŚCI 

NIE KUPUJCIE I NIE RÓBCIE ZAKUPÓW W ZAGRANICZNYCH MARKETACH!!! RÓBCIE ZAKUPY W POLSKICH SKLEPACH. JEŻELI NIE BĘDZIEMY KUPOWAĆ W POLSKICH SKLEPACH TO BĘDZIEMY BLOKOWAĆ ROZWÓJ WŁASNEJ GOSPODARKI. WYGONMY ZACHOD NA ZACHOD A POLSKIE NIECH ZOSTANIE W POLSCE. KUPUJĄC NP. W SIECI ARHELAN NAPEDASZ POLSKIE ROLNICTWO. NIE KUPUJCIE W SKLEPACH Z KAPITAŁEM ZAGRANICZNYM. WTEDY TE UPADNA I ODDADZĄ MIEJSCE POLSKIM. JAKIE SKLEPY SA POLSKIE TO WYSTARCZY POCZYTAĆ W INTERNECIE!!! RAZEM WYGRAMY!!! 

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano

Nikt nie bedzie jadl wolowiny w kryzysie. Tylko tanie kurczaki ktorych mamy w brod w polsce. Pisklaki  tez sa krajowe a nie tak jak prosiaki stoja na granicy w kolejce.

Wczoraj poszly:

3 krowy 720kg 750 kg 5.9zl. 590kg 5.5 zl 

2 jalowki hf nie zacielily sie 590kg i 600kg 6.6 zl

3 tyg temu na szczescie pojechalo 27 rogaczy po przeliczeniu wyszlo srednio 7.9 zl na zywo wczoraj uslyszalem ze moze po 6.5zl by teraz poszly.

Wagi i ceny brutto.

Przez 5 miesiecy nie musze nic sprzedawac. Pomieszcze sie  wiec zobaczymy jak to bedzie. Czy cena wzrosnie czy bedzie trzeba kolczyki ciac i do lasu wyganiac, kradziez zglaszac zeby wyrejestrowac bo za darmo nikt  nie bedzie chcial.

• Thanks 1
Opublikowano
tomaszmab napisał:

To czas kiedy struktura i polityka gospodarcza mogłaby upaść. Chciałbym aby wróciły normalne warunki hodowli świń itp. To co się dzieje w związku z wirusem powinno umocnić rolnictwo w Polsce. I nie dajcie się oszukiwać. Nie sprzedawajcie żywca wołowego poniżej 8 zł. W sklepach zabraknie to będziemy na specjalnych warunkach sprzedawać ubojniom.. Trzymać nie sprzedawać. I nie sprzedawać pośrednikom. Najlepiej by było w tym czasie całkowicie ominąć pośredników. Wykluczyć ich z rynku. Niech każdy trzyma jak najdłużej da radę.. Może wejdą jakieś reformy które zmienia też obraz rynku żywca w Polsce.. Liczę na powrót do normalności czyli nawet na to aby ludzie w miastach mogli trzymać świnie, krowy .. Oczywiście na prywatnych posesjach, nie w bloku. Niech ludzie zobaczą że to co się dzieje na świecie i te wszystkie pseudo ustawy o dobrostanie i warunkach utrzymania zwierząt to zwykła Unijna patologia która powoduje zniewolenie ludności przez system i korporacje marketów i megalopoli.. 

Jeszcze taki APEL DO SPOŁECZNOŚCI 

NIE KUPUJCIE I NIE RÓBCIE ZAKUPÓW W ZAGRANICZNYCH MARKETACH!!! RÓBCIE ZAKUPY W POLSKICH SKLEPACH. JEŻELI NIE BĘDZIEMY KUPOWAĆ W POLSKICH SKLEPACH TO BĘDZIEMY BLOKOWAĆ ROZWÓJ WŁASNEJ GOSPODARKI. WYGONMY ZACHOD NA ZACHOD A POLSKIE NIECH ZOSTANIE W POLSCE. KUPUJĄC NP. W SIECI ARHELAN NAPEDASZ POLSKIE ROLNICTWO. NIE KUPUJCIE W SKLEPACH Z KAPITAŁEM ZAGRANICZNYM. WTEDY TE UPADNA I ODDADZĄ MIEJSCE POLSKIM. JAKIE SKLEPY SA POLSKIE TO WYSTARCZY POCZYTAĆ W INTERNECIE!!! RAZEM WYGRAMY!!! 

poniżej 8 zł wbc chyba, bo wszystko na to wskazuje, że tak będzie, obym się mylił. też bym chciał by te życzenia się spełniły ale... Żywności nie zabraknie, mamy nadmiar, który musimy eksportowane - słowa ministra.

Opublikowano

Boogi co to za rogate było ? I przy jakiej cenie mięsa? wrzuć rozliczenie jak można . ważone oddzielnie czy z ogólnej?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v