Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy Ty uważasz, że moim jedynym zajęciem w życiu jest pilnowanie producentów bydła na forum!?

Poza tym kanalia dobrze pisze i względnie kulturalnie. nikogo nie obraził.

• Like 3
  • Thanks 2
Opublikowano
34 minuty temu, kanalia36 napisał:

Bananek jak nie mógł przewidzieć ja przewidziałem!!!!, nie koronowirusa ale załamanie rynku wojną lub jakąs epidemią, i przwiduje koniec korono wirusa podwyżka cen aby cielaków od handlarzyków na kupować bo już niby lepiej i kolejny krach. Zrozumnie ludzie nie mozna produkować czegoś co polska geba nie je. Produkować trzeba to co polka gęba zje a polski tyłek wydali a nie mojżeszowy czy islamski. 

Produkcja wołowiny jest tak samo Polsce potrzebna jak produkcja ślimaków.

Kolego, zapędzasz się. Po pierwsze załamanie musi przyjść, i nie jest to pierwsze w ostatnim czasie, więc nie klep że przewidziałeś, bo ja też mogę napisać że będzie koniec świata i też powiem że przewidziałem, bo kiedyś nastąpi. Druga rzecz, niech wszyscy się z bydła przerzucą na świnie (tak jak ze świń na bydło wchodzili) to będziesz miał za tucznika płacone nie 3 zł a 1.50. Później niech wszyscy tylko obsiewają pola i będzie pszenica po 200 zł za tone. A już tak było że taniej było zbożem palić niż sprzedać i węgiel kupić. I co dalej? Zapominasz że w kraju jest ASF, nie daj boże by ci zrobili w okolicy czerwoną strefę, co wtedy?

Jest panika, głupi albo zmuszeni sprzedają, a cwaniaki na tym robią interes. I co zrobisz jak nic nie zrobisz? Tylko spokój nas uratuję, a jak widać po tym temacie ciężko z tym.

PS, zdążyłeś to swoje rogate dziadostwo sprzedać?

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano
19 godzin temu, sumek666 napisał:

jak masz jakiś problem to nie musisz tutaj się udzielać. nie prowokuj mnie.

Ja cię nie prowokuje ,tylko napisałem prawde, za którą dostałem punkt karny. Ty też równie dobrze możesz się nie udzielać jeśli masz problem. Proszę nie prowokuj mnie poprzez przyznawanie mi nieuzasadnionych punków karnych. Opinie może wystawić każdy użytkownik, co jest zgodne z regulaminem. Więc proszę o zapoznanie się z nim. Co do cen, byki od 6 do 7zł kg brutto. Pozdrawiam

Opublikowano

Tak zdażyłem w styczniu teraz zostało mi 5 sztuk do września beda stać a potem najwyżej sprzedam na mięso jak przekroczą 30 miesięcy. Łaki  dzierżawione po oddawałem właścicielom zostały tylko swoje.

Michlaium ja  podałem ceny u mnie w okolicy i wyraziłem swoje zdanie w łagodny sposób jak sumek prosił acz w swoim stylu.  A co do zaśmiecania tematu jakoś nie widze aby ludziska wstawiały tu takie informacje  jak bedą wstawiać to zamilkne na chwile aby uzytkownicy z zewnątrz mogli je dostrzec. to chyba uczciwy układ. Ja wiem ze cię denerwuje ale ty zdenerwowałes mnie kiedy cyt' chyba u ciebie po 3,5 u mnie dalej po 8 zł" A co do obrażania to nazywanie kogoś bankrutem to wybacz miłe nie jest. a pamietaj po takim krachu mali zaprzestaną produkcji a np. taki kali, cybulek finansowo może naprawdę być bankrutem ( czego nie zyczę) ale mają klasową hodowle a ceny to dramat i takich najbardziej szkoda

Opublikowano

Każda gałąź gospodarki jest potrzebna.zaczynalem przygodę z rolnictwem przed ue.w okolicy była trzoda kury owce konie mleko i opasowka.jakos się to wymiennie trzymało.dzis mleko i bydło .słomy brak ziarka nadmiar.mniejsi prubuja chandlem belami nadrabiać myśląc o cenach z poprzedniej suszy terz bez efektu.

Opublikowano
20 godzin temu, headshot napisał:

po pierwsze, ludzie w nawale obniżek wyprzedają swoje bydło, to primo, po drugo zrozumcie,że Polacy nie jedzą wołowiny. Mamy z tego co pamiętam popyt na poziomie 10-20% reszta musi być wywieziona, a skoro nie ma gdzie wywieźć to jak oczekiwać cen ? Sam trzymam z ojcem bydło, mam za miesiąc 4 sztuki do oddania, ale co mam z tym zrobić skoro ludzie i tak swoje oddadzą chociażby, aby część kosztów odzyskać i na chwilie mieć te 3 klocki za byka i poczuć sie bogatym.

Nie jedzą bo jej nie było i nie ma prawie w sklepach. Nie raz rozglądałem się za kabanosami wołowymi a były tylko drobiowe i wieprzowe ;)

Opublikowano

Ardanowski niby taki mistrz twardą ręką i poza niedźwiedzia gryzli do rolników a żadnej reakcji.turystycznie tak granicy nie przekroczysz ale transport żywności medykamentów i towarów niezbędnych będzie się odbywał.wirus  nie jest tylko w Polsce 

Opublikowano

@sumek666 jak dla mnie to sobie każdy może pisać o czym chce tylko albo graj służbiste cały czas i wlepiaj punkty wszystkim albo nikomu chyba że porostu są osoby które mogą pisać o czym chcą to napisz tu nick nietykalnych żebym widział na przyszłość 

• Like 1
Opublikowano

Zakłady mięsne Skiba cena na 16,03 poniedziałek byk  klasa o- 10 zł; jałówka klasa o- 10 zł  to już kpiny z rolnika na całego bydła opór przez panikę to cena na maxa w dół

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, soltys48 napisał:

Zadzwoń do nich i zapytaj kiedy odbiorą.....

Skiba nigdy nie miał atrakcyjnej ceny , lepiej było sprzedawać na żywą a teraz pewnie szybko podniesie cenę .

To przestańmi sprzedawać do tych zdzierców , myślę że na chleb każdy ma . Kupujący też mają zobowiązania według kontrachentów i banków . Ciekawe co zrobią gdy zabraknie im towaru .

Edytowane przez andrzej612b
Opublikowano (edytowane)

Hmm. Zamkniete granice. Zakaz wjazdu cudzoziemcow. I kazdy wracajacy polak 14 dniowa kwarantanna. Juz widze jak export wymiata.

Edytowane przez Bugii
Opublikowano
24 minuty temu, Bugii napisał:

Hmm. Zamkniete granice. Zakaz wjazdu cudzoziemcow. I kazdy wracajacy polak 14 dniowa kwarantanna. Juz widze jak export wymiata.

Nie ma zamknietych granic dla transportu itp wiec nie panikujcie bo w poniedzialek bd kolejki do ubojni przez panikarzy

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v