Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Damianek20 napisał:

Kto tyle płaci i jaka Strączka ?

Wierzbicki 7% tydzień temu było jeszcze 7.80 ale nie szło sprzedać bo pełne auto miał,dzisiaj też nie szło sprzedać tyle ile by się chciało bo bydła w opór

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Mało tego pełna ubojnia bydła, chciałem zawieźć jutro krowę na pilnie -niema miejsca, dziś już pełen magazyn.niby Daniel wziąłby krowę ale miejsca niema, jutro ma dzwonić czy dadzą radę ubić

I co im zrobisz jak mają bydła dość? Jeszcze z rok będzie g... cena. Potem może wreszcie wypalą się hobbyści.

PS. U skiby jałówki też 20 i 40 gr w dół.

Opublikowano
18 minut temu, Michciubar napisał:

Wierzbicki 7% tydzień temu było jeszcze 7.80 ale nie szło sprzedać bo pełne auto miał,dzisiaj też nie szło sprzedać tyle ile by się chciało bo bydła w opór

To gdzie oni mają punkt zbiorczy w zamojskim jeszcze ? W środę biorą w miaczynie. U nas w okolicy to 8 kg strączki bierze i nawet nie chce gadać żeby mniej. Na jego wagę to też trzeba uważać i to mocno. Jedynie płatność to ok jest. Nie dobrze z tą cena i to bardzo.

Opublikowano
9 godzin temu, Damianek20 napisał:

To gdzie oni mają punkt zbiorczy w zamojskim jeszcze ? W środę biorą w miaczynie. U nas w okolicy to 8 kg strączki bierze i nawet nie chce gadać żeby mniej. Na jego wagę to też trzeba uważać i to mocno. Jedynie płatność to ok jest. Nie dobrze z tą cena i to bardzo.

Praktycznie połowę powiatu zamojskiego skupują i i część tomaszowskiego a z waga to jak u każdego handlarza trzeba pilnowac

Opublikowano
2 godziny temu, Michciubar napisał:

Praktycznie połowę powiatu zamojskiego skupują i i część tomaszowskiego a z waga to jak u każdego handlarza trzeba pilnowac

Ich nie upilnuje wiem co mówię. U mnie jak kilkanaście lat wstecz kupili byki to sobie wagę zaraz kupiłem no i już nie chcą brać chyba że im trzeba ale przez tel cena inna jak się nie przedstawię a jak powiem kim jestem to zaraz a tam gdzie waga i albo przyjadą albo nie zależy jak im trzeba. Także ja sprzedaje Agatowskiemu jak stary jeździł to szło się lepiej dogadać ze Strączka na 6 kg ale jak młodzi przejęli to już 7 i cmokają z cena ale na mojej muszą wazyc. Kiedyś z agencji jak wyrejestrowywalem zapytałem się czy ma podgląd na wagę z ubojni to powiedział mi ile ważyły i się zgadzało z moją +/- 6 kg bylo. Także zachęcam do zakupu wag zwraca się nawet jak ktoś rocznie sprzeda 4 sztuki.

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, Damianek20 napisał:

Ich nie upilnuje wiem co mówię. U mnie jak kilkanaście lat wstecz kupili byki to sobie wagę zaraz kupiłem no i już nie chcą brać chyba że im trzeba ale przez tel cena inna jak się nie przedstawię a jak powiem kim jestem to zaraz a tam gdzie waga i albo przyjadą albo nie zależy jak im trzeba. Także ja sprzedaje Agatowskiemu jak stary jeździł to szło się lepiej dogadać ze Strączka na 6 kg ale jak młodzi przejęli to już 7 i cmokają z cena ale na mojej muszą wazyc. Kiedyś z agencji jak wyrejestrowywalem zapytałem się czy ma podgląd na wagę z ubojni to powiedział mi ile ważyły i się zgadzało z moją +/- 6 kg bylo. Także zachęcam do zakupu wag zwraca się nawet jak ktoś rocznie sprzeda 4 sztuki.

Jak nasz wagę na podwórku to kupca O pewnie że masz w stodole to masz dobrą cenę!

Opublikowano
2 godziny temu, Damianek20 napisał:

Też mam wagę od paru miesięcy i teraz waga się zgadza jak przyjeżdżają ale ostro próbuje zbijać z ceny a ostatnio wiecznie miejsca na samochodzie niema także zapewne zakończę z nim współprace

Opublikowano
1 godzinę temu, MietekW napisał:

Jak nasz wagę na podwórku to kupca O pewnie że masz w stodole to masz dobrą cenę!

No nie mam w stodole tylko na samym froncie obory pierwsze co widzą jak wjeżdżają to wagę i nie bardzo chętnie kupują. 

Opublikowano

Po co mają płacić jak tabunami ludzie pędzą na ubojnie pany kupta to bydło bo będzie koniec świata i pewnie żeby bydła się pozbyć 500 trzeba będzie dołożyć w najbliższym czasie.w moich stronach nawet ci co połowę zywcowki nie mogli uzbierać wożą po 2zestawy płacąc grosze na chusteczki na otarcie łez i zakup 2 maseczek budowlanych dla wystraszonego ludu.

Opublikowano (edytowane)

nie zupełnie krowa 3 klasa zostaje w całosci w polsce idzie na trybke ale fakt pewnie z 4 krów miej natrybują   jak z 1 byka

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Panowie!!! Jak te spadki cen żywca mają się do cen cieląt??? Ano nijak!!! Dzwonię do handlarza po cielaki a on że nie ma bo jest marcowy szał doplatowy i wszyscy kupują 😑😑😑

O co kaman się pytam??? 

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v