Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, Servio napisał:

znaczy przez pośrednika pójdą, chodź byłem pytany czy decyduje sie bezposrednio na wbc jednak miałem nie miłe wspomnienia z zaczykiem i jednak wole na żywą  aktualnie nie mam towaru extra 

A co tam ten zaczyk kombinuje

Opublikowano
7 godzin temu, Rolnik_Kujawy napisał:

A u Łuniewskich jak się wybijają? Płacą terminowo?

Wybicia przeciętne a płatność z reguły 2 dni po wysłaniu wezwania do zapłaty kasa jest na koncie (dla kwot 50000 i więcej, niższe podobno terminowo)

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Wiecie może po ile płaci teraz Agrostar za jałówki?

Ostatnio płacił tyle samo co za byki. Czysty LM ok 9 zł/kg brutto, mieszańce taniej, ale nie znam stawek.

Edytowane przez sylip
Opublikowano
25 minut temu, pedro2 napisał:

4 sztuki hf 760-860kg 7,7 zł wszystko brutto 7% brud. Jałówek nie oddałem bo ledwo 7zl wydukał. Agromir, waga ogólna wszystko ok. 

Jakie woj. Dobrze patrzyłeś pod auto? Nie wysikalo się?

• Haha 2
Opublikowano

Jak to jest możliwe że u jednego za hf 6.3 a u drugiego 7.7 to u mnie za mięsne handlarz płaci za super piękne byki do 8 a tu takie cuda jakby byki wogule nie staniały

Opublikowano
37 minut temu, MietekW napisał:

Jakie woj. Dobrze patrzyłeś pod auto? Nie wysikalo się?

Waga we wsi teraz więc nie problem. Jedyne co to kierowca się odlał 😲

17 minut temu, Irek725 napisał:

Jak to jest możliwe że u jednego za hf 6.3 a u drugiego 7.7 to u mnie za mięsne handlarz płaci za super piękne byki do 8 a tu takie cuda jakby byki wogule nie staniały

Czytaj 10razy aż pojmiesz. Chłop pisze jak wół 6,3 netto, ja brutto. 

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, soltys48 napisał:

Jednak potaniały

U nas za kg żywca ciągle ta sama cena .

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Byk bykowi nie równy. Moim niczego nie brakowało. Ojciec nadal chodzi obrażony, że za tanio oddałem 😉 

Jak spojrzałem jakie tatałajstwo mieli na aucie to faktycznie nie dziwota, że ludzie narzekają na cenę. Już drugi raz ta sama sytuacja 3/4 auta dziadostwo ablo każeł zarobaczony albo renifer 30msc szkieletor. Nie wychwalam swojego, ale kuźwa wstydził bym się takie barachło sprzedawać. 

Edytowane przez pedro2
  • Confused 1
Opublikowano

Mi 6.20 netto za byka hf ładnej budowy stały odbiorca teraz proponuję

1 godzinę temu, Irek725 napisał:

Opublikowano (edytowane)

To wniosek taki, że odbiorca ujowy 😂  na razie nie płakał o obniżkach. Po 7zl bym nie oddał w życiu choćby miały stać do jesieni do półtorej tony. Nie wiem dlaczego tak płacą może choć jeden uczciwy? 🤣 nie uyebali, kasa zazwyczaj po tygodniu, biorą u innych, niektórzy mają wagi i też bez zastrzeżeń. Ładnych parę lat biorą we wsi bez przebojów. Za to beef marek czy milanowscy szybciej skończyli karierę u nas niż zaczęli. Mimo, że obaj ceny rzucali fest...  ale nawet nie chcieli słyszeć żeby jechać na ogólną sprawdzić.

Jałówki młode, podpasę z 2 msc to się pochwalę. Następne bysioki w maju. 

Edytowane przez pedro2
  • Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał:

To wniosek taki, że odbiorca ujowy 😂  na razie nie płakał o obniżkach. Po 7zl bym nie oddał w życiu choćby miały stać do jesieni do półtorej tony. Nie wiem dlaczego tak płacą może choć jeden uczciwy? 🤣 nie uyebali, kasa zazwyczaj po tygodniu, biorą u innych, niektórzy mają wagi i też bez zastrzeżeń. Ładnych parę lat biorą we wsi bez przebojów. Za to beef marek czy milanowscy szybciej skończyli karierę u nas niż zaczęli. Mimo, że obaj ceny rzucali fest...  ale nawet nie chcieli słyszeć żeby jechać na ogólną sprawdzić.

Jałówki młode, podpasę z 2 msc to się pochwalę. Następne bysioki w maju. 

Z jakiego rejonu jesteś powiat

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v