Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, mlodyhef napisał:

Może być np mieszanka HF x Normand, po normandach takie cielaki wychodzą jak opisałeś. 

13 godzin temu, soltys48 napisał:

Równie dobrze może być bbb

Z opisu to sobie można

Fotki nie wstawie bo nie mam ale jak pisałem taki opis idealnie pasuje do niego moge jeszcze dodac ze jest dosc wysoki bo ten biały co opisałem ma 9 tygodni a obok niego stoi byczek czarny cały jak smoła normalnie jedynie lekkie białe plam ma na nogach i łbie i on ma 5 miesiecy i powiem wam ze sa praktycznie jednakowej wysokosci jak stoja to ten  biały sie wydaje dosc wysoki matka to na 90 % hf bo kupuje on cielaki z gospodarstwa mlecznego 

Opublikowano
18 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Ja dziś oddałem 2 sztuki przez kolegę który odstawia około 40szt tygodniowo zobaczymy jak wyjdą. Niby za O ma być 12.80zl netto

To ten kolega ile tego bydła trzyma z 2,5 tys szt?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ursus11 napisał:

12.4 R A tutaj piszą po 12.8 za O ciekawe

Bo tu więcej handlarzy i to grubych, przebywa na forum niż rolników.

Edytowane przez AdamRo
  • Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, sylip napisał:

U nas dla małego dostawcy ledwo można ponad 9 zł brutto dostać. Ogólnie jest problem ze sprzedażą. Czekałem na odbiór półtora miesiąca. Byk i jałówka w jednej cenie.

U kogo tyle czekałaś?

Opublikowano

mam pytanie 8-10sztuk byka LM w wadze 800-850kg+ jest szansa sprzedać je po 9zł/kg netto? czy za mało sztuk żeby za tyle sprzedać? oczywiście z wyglądu są na eksport

Opublikowano
3 godziny temu, karolr2 napisał:

U kogo tyle czekałaś?

Agrostar, ale ogólnie jest słabo w handlu zagranicznym teraz. Z pośrednikiem przyjeżdżało 2 kupców w odstępach 2-u tygodniowych, obaj chwalili bydło, ale z pierwszym się nie dogadali (pewnie za niska cena), drugi wziął, ale też nie wszystko - 2 jałówki pójdą gdzie indziej.

Opublikowano
4 godziny temu, mat22889 napisał:

mam pytanie 8-10sztuk byka LM w wadze 800-850kg+ jest szansa sprzedać je po 9zł/kg netto? czy za mało sztuk żeby za tyle sprzedać? oczywiście z wyglądu są na eksport

Zadzwoń do agrostar zobaczysz co ci powiedzą 

Jak z nimi nie handlowałeś to marne szanse na taka cene ale moze na 9 brutto 

Opublikowano

raz dzwoniłem do agrostara skierowali mnie do szefa mowie ze mam 18szt w miare ładnych wysłałem zdj jednak nawet nie  raczył oddzwonić, odległosć ok 200km 

Opublikowano
rolnikw napisał:

To ten kolega ile tego bydła trzyma z 2,5 tys szt?

Ten kolega średnio tyg skupuje około 30-40szt plus ma swoich około 100szt.

@AdamRo napisz ile Ty dokładnie dostajesz na ubojni jak już piszemy o handlarzach;)

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, AndrzejMikulewicz napisał:

Pokaż zdjęcie tych haefów bo coś nierealna cena. 

Potwierdzam. Nierealna cena do uczciwej zaplaty.

No chyba, ze ktorys handlarz kupuje dla sztuki i lubi dokladac. - a znam takich.

19 minut temu, JarekBazydlo napisał:

@AdamRo napisz ile Ty dokładnie dostajesz na ubojni jak już piszemy o handlarzach;)

Adam wiele razy pisal, ze nie skupuje bydla, handluje juz tuszami z bydla.

• Like 2
Opublikowano

Dla Ciebie to zawsze jest nie realna A być może komuś akurat było potrzeba do wykonania zlecenia itp. Ogólnie to już zaczynasz mi powoli działać na uzębienie z tymi twoimi nie realne itp  i tak się zastanawiam co ty w ogóle tutaj robisz. 

1 godzinę temu, Servio napisał:

raz dzwoniłem do agrostara skierowali mnie do szefa mowie ze mam 18szt w miare ładnych wysłałem zdj jednak nawet nie  raczył oddzwonić, odległosć ok 200km 

Widocznie nie były ładne albo nie były potrzebne. 

Ja jak miałem 45 setek ale to były za***iste sztuki to film wysłałem na wieczór to rano był 😉 

Opublikowano
30 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Taniej sprzedaje ćwierci niż co niektórzy dostają na wbc.

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, AdamRo napisał:

Taniej sprzedaje ćwierci niż co niektórzy dostają na wbc.

Jaki masz problem napisać na miejscu moderatora Ciebie i tego kentara już dawno bym zbanował. Pisze się krótko i na temat płacę tyle  i koniec A nie jakieś pierdolenie nie wiadomo o czym 

Opublikowano

dam znać jak pojadą. nie spinajcie się tak. osi płaci 12.5netto za O to już masz 6.9 netto.

oferta od Mardi bardzo podobna bo 6.9 netto

Opublikowano
14 minut temu, kali2107 napisał:

dam znać jak pojadą. nie spinajcie się tak. osi płaci 12.5netto za O to już masz 6.9 netto.

oferta od Mardi bardzo podobna bo 6.9 netto

Wyjmij kalkulator i pokaz mi jak za 12,5 netto dac 6,9. No i zostaw chociaz stowke dla kupujacego.

24 minuty temu, karolr2 napisał:

Jaki masz problem napisać na miejscu moderatora Ciebie i tego kentara już dawno bym zbanował. Pisze się krótko i na temat płacę tyle  i koniec A nie jakieś pierdolenie nie wiadomo o czym 

Bo wiem co mowie. Na miejscu moderatora wyslalbym Ci kalkulator.

Pokaz mi swoje wyliczenie jak dac za O klase 6,9 netto przy 12,5 za O miesa.

Po Twoich obliczeniach ja rozpisze swoje, kto sie myli poprosi o bana.

• Like 2
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v