Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, kali2107 napisał:

Jutrzejsza cena tucznika = cena słabego hf

Mylisz się

Cena tucznika=cenie nienajgorszego byka

13 minut temu, Rolnik7343 napisał:

a po co to komu ? 🤔

Choćby po to żebyś swoich genów nie roznosił

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

czyli żarłak po 3000 zł a bysior za 5800 zł ???? co Ty teraz zrobisz z zarobioną fortuną??)))))  ... Na pewno zainwestujesz w nowe rogate ścierwo??? w końcu za 2 lata ma być mega cena)))))))) 

Ludzie czy wy nie widzicie ze robią z nas debili????  

ja to widze ze dokladam do interesu ale mam sasiada co sokolow zabral jalowki od niego 17szt  i zadowolony bo zabrali i kupe kasy dostal  zamowil kolejne 30szt ale to takie ludzie z małymi kosztami zycia brak wc w domu centralnego ogrzewania swiatla w budynku itp itd i tacy jeszcze przez pewien czas beda trzymali te opasy

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, slawekz1975 napisał:

ja to widze ze dokladam do interesu ale mam sasiada co sokolow zabral jalowki od niego 17szt  i zadowolony bo zabrali i kupe kasy dostal  zamowil kolejne 30szt ale to takie ludzie z małymi kosztami zycia brak wc w domu centralnego ogrzewania swiatla w budynku itp itd i tacy jeszcze przez pewien czas beda trzymali te opasy

Z rodziny jeden podpisal umowe z sokolowem mial dostac premie za to i juz nie hoduje. Tak go wydymali za byki wyszlo po 1600 zl. Jak oddawal bez umowy bylo ok.

Opublikowano

Bo żeby dziś wyjść na bydle to trzeba jeździć po dziadkach wdowach i ludziach z ratą kredytu na gardle i wołać że bydlę co lekko ma 450 kg ma max 300 i łaskawie dawać 5 za kg wtedy opłacalność max wysoka nawet w takiej cenie

58 minut temu, slawekz1975 napisał:

To Gienek taką partje zamówił ?niebieskie były? Jaktam się w plutyczach żyje ?

Opublikowano

dzis sprzedane 3 sztuki do Agrostaru. LM x AR 29 miesięcy 1082kg-8.5zl, LM 21 miesięcy 909kg- 8.5zl, HO 23 miesiące 888kg- 7.2zl. ceny i wagi brutto. okarmienie 6%

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Bo żeby dziś wyjść na bydle to trzeba jeździć po dziadkach wdowach i ludziach z ratą kredytu na gardle i wołać że bydlę co lekko ma 450 kg ma max 300 i łaskawie dawać 5 za kg wtedy opłacalność max wysoka nawet w takiej cenie

To Gienek taką partje zamówił ?niebieskie były? Jaktam się w plutyczach żyje ?

sprzedal w tamtym tyg 17 jałówek wagi 580 wiekszosc 650 i pare 750 i chwali sie ze po 5tysi wyszly srednio i wkurwil mnie i szwagra bo nam za super byki wyszło po 5800 ale on mowi ze trza umowe miec z sokolowem to sie oplaci ceny brutto kuj pom cra

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

Toć przecież te gumki to w Chinach produkowane :ph34r:

A ile masz lat że nie masz dziewczyny?

Opublikowano
12 godzin temu, Berthold napisał:

To już żeczywiscie branża dna sięgnęła... 

Mylisz się kolego mylisz i to bardzo, ceny jeszcze w dół pójdą ludziska nawstawiały cielaków co niemiara  bo tanie były  jak to za rok wejdą  na rynek pierwsze dorosłe sztuki  to cena  jak za tucznika w kryzysie będzie..... 3,5zł

Opublikowano
4 minuty temu, kanalia36 napisał:

Mylisz się kolego mylisz i to bardzo, ceny jeszcze w dół pójdą ludziska nawstawiały cielaków co niemiara  bo tanie były  jak to za rok wejdą  na rynek pierwsze dorosłe sztuki  to cena  jak za tucznika w kryzysie będzie..... 3,5zł

Tak zaraz po 1zł będą...

Opublikowano
15 godzin temu, kali2107 napisał:

Jutrzejsza cena tucznika = cena słabego hf

15 godzin temu, mlodyhef napisał:

I to nędza i to

W cyklu zamknietym jest nedza, gdzie jest wyprodukowany swoj warchlak (a nie duńczyk za 420zl )i sprzedaż za 6,2 tucznika? 

Opublikowano

ok. wasza sprawa rok temu też nikt by nie uwierzył ze tucznik będzie w cenie byka  a jednak do tego doszło. Teraz wystarczy jeszcze jeden porządny reportaż TVN i myślicie ze 3,5 nie jest możliwe???? Myslicie ze takiemu Biernackiemu sumienie nie pozwoli taki cennik zrobić?????

Kupujcie dalej cielaki kolory dalej za 1200 zł i liczcie na kokosy za dwa lata w końcu Polska to kraj cudów  tylko to kraj j**nięty w Kanie Galilejskiej woda zamieniła się w wino , jakby taki cud w Polsce miał miejsce  to woda by się zamieniła ale w gnojókę  Jakie ludzie takie cuda

Opublikowano

sołtys to wiadoma sprawa ze tak będzie , nie lubie tylko nie uzasodnionego optymizmu na tej stronie  i pierdzielenia dyrdymałów ze za 3 zł to się opłaca

Opublikowano
3 minuty temu, kanalia36 napisał:

ok. wasza sprawa rok temu też nikt by nie uwierzył ze tucznik będzie w cenie byka  a jednak do tego doszło. Teraz wystarczy jeszcze jeden porządny reportaż TVN i myślicie ze 3,5 nie jest możliwe???? Myslicie ze takiemu Biernackiemu sumienie nie pozwoli taki cennik zrobić?????

Kupujcie dalej cielaki kolory dalej za 1200 zł i liczcie na kokosy za dwa lata w końcu Polska to kraj cudów  tylko to kraj j**nięty w Kanie Galilejskiej woda zamieniła się w wino , jakby taki cud w Polsce miał miejsce  to woda by się zamieniła ale w gnojókę  Jakie ludzie takie cuda

Jeszcze trochę a wezmą się za świnie jak to one mają źle i niedobrze 😊

• Haha 1
Opublikowano

Sołtys No bedzie napewno. Ale dzisiejsze ceny za byka to jest śmiech na sali. Myślisz ze ceny na bydło pójdą tak jak na świniaka na 6 miesięcy ze za hf ściągniesz 10 na żywa? W życiu a na świniach odbili sie bardzo mocno. Kuzyn przed świetami miał po 7 netto na żywa tucznika. Miał 100 sztuk... to sobie chyba odbił trochę co?

Opublikowano

Ja wiem jedno rynek świń padł i wszystkie kanalie ścierwa i złodzieje przenieśli się na rynek wołowiny i dymają rolników jak kiedyś na świniach. Ludzie zastanówcie się polskie ludzie  zjadają 16 melonów tuczników polscy rolnicy produkują 11 melonów a i tak polskie złodziejskie ubojnie płaciły przez lata 4,5 zł za kg  a wołowinie mamy 6 melonów rogacizny polskie ludzie zjadają melon a wy liczycie na wysokie ceny skoro w polsce niema kto tego jeść ????  Dziś można wybić wszystkie byki w kraju tego nikt nawet nie zauważy , rynek wołowiny jest bez przyszłości i bez szans rozwoju w Polsce zwłaszcza przy tylu złodziejach w handlu, i im szybciej rolnicy sobie z tego zdadzą sprawe tym lepiej dla nich a kupowanie cielaka powyżej kosztów mleka które wypił jest głupotą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v