Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, asus921 napisał:

Niby ten sam kraj, a nawet podobny rejon, a dwa inne swiaty. Mam ciezsza jalowke i ciezszego byka, a proponuja 6.40 i 6.30 netto.

Poludniowa Wielkopolska tutaj chyba najmniej za bydlo placa w calym kraju. Chyba przeczepke biore i podjade te 200km :)

Kolego a dziwisz się???? nasz rejon nadziany złodziejami jak dobra kasza skwarkami Hermes Waleński- Pięta, Tako Befami Rege, itd. można wymieniać bez końca do tego król zlodzieji Wielki mistrzu B. tam handlarz handlarza okrada to trzeba nas rolników opierdzielić aby na rynku sie utrzymać. W Gostyniu to są całe ulice handlarzy żywcem jak w Amsterdamie dzielnice dziwek i pedałów.

Opublikowano (edytowane)

@kanalia36

No dziwie sie, ze jezeli zakladajac, ze ta cena jest realna (6.80 netto za slabego HFa), to sie dziwie, ze ktos normalny tutaj nie wpadl na rejon jeszcze.

Z taka cena to pewnie puste obory by u nas w okolicy zostaly.

Takze panowie Handlarze, polecam sie. Z taka cena nagram cale auta HFow :)

P.S 

Miales stycznosc ze "Slabym"

Edytowane przez asus921
Opublikowano (edytowane)

Placi bardzo szybko, jak potrzeba na drugi dzien, waga swoja lub ogolna. 

Do tej pory wozili glownie do B. spod Jarocina chyba nawet 150 szt dziennie ale slyszalem ze z powrotem na poludnie wożą bydlo.

Edytowane przez Mikruss
Opublikowano

To że nawet handlarze nie chca wozić do wielkiego mistrza B to wiedza nie od dziś do tej pory mistrzu B nie płacił rolnika a handlarzą w miare jeszcze a teraz nawet handlarzą już nie płaci terminowo Tam już upadłość widać słychać i czuć  tylko długi sa jeszcze za małe  muszą być wieksze

Opublikowano

Tak jego brat Tomek DINO wojtek po upadku na etat u brata pójdzie, a rolnicy którzy po kase przyjadą Rutkowskiego zobaczą  z gestem kozakiewicza na bramie ))))))))

Opublikowano (edytowane)

Rutkowski bez 20 tys plus vat nawet z fotela  się nie ruszał a teraz charytatywnie wiele dni pilnuje zakładu dla rolników????))))))

Ponieważ ja jestem kanalia i mam zboczony obraz rzeczywistości to ja to widze ze Zbigniew Kruk boi sie rolników ze go powieszą za jaja na latarni zakładu i Rutkowski broni złodzieja, a pieniadze na jego garze to ukradzione sa rolniką

ale co ja tam wiem ja przecież widze w ludziach wszystko co najgorsze  i nie mam zaufania za funta kłaków)))))))

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
54 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Ale ta spółka z pinim to nie w puławach 

KONTAKT PINI BEEF BY PIEMONT SP. Z O.O. SP.J.

ul. Browarna 1
Antonowo

11-500 Giżycko

kolego jak im sie pod nogami paliło to sami nie wiedzą ile spółek założyli 

my sprzedawaliśmy bydło jednej spółce inna płaciła za 3 mies jescze innej i jeszcze inna płaciła i tak na koniec sie działo 

a zakład uboju mieli w końskowoli 

Opublikowano
1 godzinę temu, mkkk napisał:

sprzedane do Chomiak Brodnica ÷7 zł +vat jałówki mm ponad 500 kg netto byki hf 600 kg netto 6.80 zł +VAT. wszystko ok.20 miesięcy. ciągle wielki h...j.cielaki ciągle drogie.masakra.pozdrawiam.

On jest przy 15 na wylocie?

57 minut temu, asus921 napisał:

Miales stycznosc ze "Slabym"

A co?

51 minut temu, Mikruss napisał:

Placi bardzo szybko, jak potrzeba na drugi dzien, waga swoja lub ogolna. 

Do tej pory wozili glownie do B. spod Jarocina chyba nawet 150 szt dziennie ale slyszalem ze z powrotem na poludnie wożą bydlo.

Z pierwszym się zgadzam z drugim mniej....

Opublikowano
12 minut temu, kanalia36 napisał:

Rutkowski bez 20 tys plus vat nawet z fotela  się nie ruszał a teraz charytatywnie wiele dni pilnuje zakładu dla rolników????))))))

Ponieważ ja jestem kanalia i mam zboczony obraz rzeczywistości to ja to widze ze Zbigniew Kruk boi sie rolników ze go powieszą za jaja na latarni zakładu i Rutkowski broni złodzieja, a pieniadze na jego garze to ukradzione sa rolniką

ale co ja tam wiem ja przecież widze w ludziach wszystko co najgorsze  i nie mam zaufania za funta kłaków)))))))

Kolego, nie masz zboczonego obrazu rzeczywistości. Podobają mi się Twoje poglądy, bo masz trzeźwe spojrzenie na rynek bydła. Jestem po 60-ce, więc już może nie powinienem się udzielać, ale dobrze prawisz. Dla mnie 6.0-6.5 czy 7.0-7.5 za mięsnego byka to śmiech, a raczej dramat. Tu nie ma opcji, by był zysk. Tu jest spora dokładka.

Opublikowano

@soltys48 mozesz sie nie zgadzac ale w zeszlym roku mieli limit dzienny bo wozili nawet 200 dziennie...

A ze teraz woza do B. same zdychy a lepszy towar gna na poludnie tez dobrze wiem.... Kolo mnie jezdza 3 auta po kilka razy dziennie...

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, soltys48 napisał:

A co?

Mam dwa nieciekawe doswiadczenia i jest oferta od niego przez telefon jak zwykle najlepsza i sie zastanawiam czy w ogole tracic na niego czas.

A co ? Kolega? :)

Edytowane przez asus921
Opublikowano

Ja z panem B miałem problemy już przeszło 10 lat temu i od tego czasu nie współpracuje.Mam taką zasadę że jak raz ktoś nie wywiązuje się z umowy więcej byków nie dostaje.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v