Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@danielhaker, Ty lepiej zamknij ten temat i otwórz nowy, bo jak @yacenty będzie Ci kazał ogarnąć ten syf, to zanim wstaniesz od komputera to wszystkie bydlaki Ci wyzdychają. ;) Tu nie ma czego ratować, stron 117. a o cenach może 2. :D 

Opublikowano (edytowane)

znajomemu uciekło 4 jałowice około 350 kg we w pazdzierniku 3 złapali około nowego roku ostatnią 4 w ubiegłym tygodniu mysliwy odstrzelił za zgodą własciciela a mieso poszło do konsumcji .a rosołowke brał po 13 zł według mie za tanio  ale chciał rozsprzedać chociaż ja miesa nie widziałem  pewno z lasu to chudawa sztuka była ale niewiem ,  rasa HO-HF

Edytowane przez jarecki
ceny nie podałem
Opublikowano

W mojej okolicy kilka lat temu ze skupu byk dał dyla w środku zimy jak było w nocy -20 . Myślałem ze zdechnie a on błąkał sie po okolicy az po miesiacu z hakiem sięgnął go myśliwy to z ponad 700 kg zrobił sie niecałe 500.

Opublikowano
19 godzin temu, kanalia36 napisał:

A co do przekładania to u nas jak są padniecia za często  to jest kontrola, u nas nawet jak wystąpisz o duplikat kolczyka i chcezsz 2 kolczyki na raz to masz kontrole. To zależy od normalności PIW

Tu się zgodze .U nas to samo , roczna "norma" upadków to 5 sztuk,  jak przekroczysz ten magiczny próg to wchodzi zakaźny i dobrostan. Co ciekawsze , obojętnie czy stado 5 czy 500 sztuk. Z duplikatami też tak samo. 

Co do odbioru padliny to 15 zł z groszami za sztuki do pół roku , starsze  50  zł . Płatne  gotówką  przy odbiorze.  Gospodarstwo ryczałt 

Opublikowano

Ludzie co wy się o ceny pytacie od roku gówniane, raz 20 gr w góre raz 20 w dół , i tyle w temacie  tu niema sie czym wymieniać. Tu jak taki sprzedał w lipcu byka, jałówkę, krowe to bierze fakture i wie ze teraz cena praktycznie taka sama.

zresztą nasze forum jest jak nasz Sejm   jest połowa normalnych ludzi jak ja  którzy  twierdzą ze jest patologia w naszym systemie rynku wołowiny   ze jest wyłudzanie Vatu (bydła) przez grupy przestępce handlarze i ubojnie  i jest druga połowa Obywateli RP, KODu  i wszelkiej masci klakierów ze bydło się opłaci za 3 zł u ma być wszystko jak było.

Jazgot jest taki sam tu jak i tam.  

Opublikowano
15 minut temu, michalcium napisał:

@kanalia36 sam ostatnio się pogubił i twierdził że nawet 600zl z byka może zostać także już nie dokłada 😀

Nic się nie pogubiłem , ja dokładam i nic się w tej materii  nie zmieniło, kali, cybulek, ursus twierdzą ze im się 600-800 zł zostaje ze sztuki, dlatego napisałem ze nawet jeżeli zostaje te 600 zł to nie opłaca się charchlusów leczyć bo nawet ten niby zysk nie starczy na leczenie tego. czytaj dokładnie.

Opublikowano
6 godzin temu, kanalia36 napisał:

sołtys jako rasowa kanalia handlarz boi się mojego rancza grozy))))

Boi się zostania bohaterem programu kto kolwiek widział kto kolwiek wie )))) kupa gnoju na podwórku jeszcze jest))))))

Tyrane ty z wlkp to nie takie mocno straszne te twoje ranczo śmierci....

Był ja w nocy po byka i tam dopiero ranczo ..........i k**wa mało i właściciel też by doświadczył śmierci -tak mnie wkurwił

3 godziny temu, danielhaker napisał:

Zapytam trochę nie na temat... -_-

Jak teraz płacą za krowy takie 700+?

Jak ładna tłusta to ok 5,5 u Was dostaniesz

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

BYKA? To chyba tylko nazwę taka nosi, dziad szukał głubszego od siebie, mało tego zdjecia były jak sie okazało ojca sprzedawanego byka

I powrót na pusto? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v