Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, DANDYS napisał:

jak do weterynarii ? tylko do agencji z 3ema papierkami od bakutów , paszport i ze zgloszeniem 

Proszę cię... Zgłoś do weterynarii grzecznie i nie pier... Telefonicznie zgłosić wystarczy... Mandat raczej wystawią... Za pierwszym razem raczej symboliczny

Edytowane przez Berthold
Opublikowano

Poważnie pytam . Znajomemu ze trzy tygodnie temu cielak padł , a z pół roku temu duża sztuka . Na 99% przekonany jestem że do powiatowego nie zgłaszał . Nie chce mi się teraz dzwonić do niego i straszyć .

Opublikowano
8 godzin temu, Baks00 napisał:

Waga pewna cena  bardzo słaba. 

Dzięki kolego jechał przejazdem i szukał ładnego bydła po okolicy i twierdzi że z ceną się dogadamy. Czyli jak się dogadamy z ceną  to na przelew można mu dać?

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Poważnie pytam . Znajomemu ze trzy tygodnie temu cielak padł , a z pół roku temu duża sztuka . Na 99% przekonany jestem że do powiatowego nie zgłaszał . Nie chce mi się teraz dzwonić do niego i straszyć .

To już niech nic nie robi  pewnie PIW olał  temat jak teraz zgłosi to sobie smrodu narobi aby

Opublikowano
zetorki12 napisał:

Nie chce mi się teraz dzwonić do niego i straszyć .

no i pewnie. poczekaj do 22 i wtedy zadzwoń. A co będzie dziad spokojnie spał. 😀😀 A tak poważnie to procedurę opisałem wyżej. dodam jeszcze, że papiery od bakutilu trzymamy 3 lub 5 lat w archiwum.

Opublikowano

Chyba tak . Skoro i tak po terminie , to i tak d*pa z tyłu . Wspomnę mu kiedy , żeby wiedział .

1 minutę temu, kanalia36 napisał:

To już niech nic nie robi  pewnie PIW olał  temat jak teraz zgłosi to sobie smrodu narobi aby

Opublikowano

Mi przysłali upomnienie z PIW jak nie zgłosiłem do nich padnięcia tylko do ARiMR ale potem podjechałem i wytłumaczyłem grzecznie że nie wiedziałem o takim obowiązku i było ok także wszystko zależy od ludzi 😉

Opublikowano
4 minuty temu, zetorki12 napisał:

Nie chce mi się teraz dzwonić do niego i straszyć

Lepiej go uświadom bo wcześniej czy później to wyjdzie i będzie miał kłopot Niech jedzie pada na kolana i dobrowolnie podda sie karze Zapłaci 50 zł i ma czyste papiery 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

jackasss dobrze napisał skoro się sami nie odezwali lepiej samemu się nie przypominać. 

Niech nastepnym razem zrobi jak powinien a teraz jak da na papier po terminie to musi kare dostać a skoro PIW olał sprawe to za miesiąc kolejne papiery i oni do starych spraw już nie wracają

Opublikowano

Zwłaszcza po tych komediach w TVN.do weterynarii obowiązkowo zgłaszać padniecie

Opublikowano

dandys a ty masz swieży upadek to zgłoś to weterynarii powiesz ze zapomniałeś te pare dni to przymkną oko

Opublikowano

No miejmy nadzieję . Jutro się upewnię czy zgłaszał . A zresztą . Już dzwonię .

Opublikowano

Ma tak jak trzeba . Wcześniej przy dużej sztuce gość z Bakutilu powiedział i zgłaszał z drobnym opóźnieniem , to jedynie opierdziel był . Teraz zgłosił natychmiast . To tylko ja w niewiedzy .

Opublikowano
donweter1989 napisał:

Przed chwilą, kanalia36 napisał:

jak po lekach to do Azora))))

Kiedyś mi powiedział taki stary rolnik jak debrzyna chłopie weterynarz  ma wyleczyć zwierzaka w ciągu 3 dni  jezeli niema poprawy szkoda na konowała pieniedzy  

@Azor07 nie wiem czy to ważne ale Pan Kanalia chce Cię truć🙆

Nie lubię padliny .(nie wiem jak psy ) .Osobiście wolę leczyć prawie dwa lata temu leczona była krowa miesiąc i udało się koszta leczenia częściowo pokrył cielak który się kilka tygodni później ocielił . Złamania do zamrażarki .

Opublikowano

No niech mi mandat spróbuję cap stary wypisać, młody szczyl jestem po szkole zamiast wskazać pomoc, to Cię straszy ze bloczki gdzie są jego, raz mi chciał wpisać że nie zgłosiłem się ze mam bydło, o kilka dni afera na pół od działu ale swoje wyszczekalem, Niech zadbają o weterynarzy porządnych, sprawdza ich , a nie siedzą dziady leczą w ciemno, kasę wjebałem a oni mandat mi wystawia ze nie zgłosiłem do nich w terminie , od razu wszystko sprzedaje

Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

upadek zgłaszasz weterynarii

Zresztą ja mam awersje do wszelkich instytucji państwowych i nie mam ochoty dzielić sie informacjami z nimi jezeli nie musze

Awersję to Ty masz do wszystkich. Do ubojni do pośredników, agencji itd.

Opublikowano

A mam za co szanować ubojnie, pośredników agencje?????  W polsce jest mega burdel zwłaszcza w rolnictwie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v