Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, kanalia36 napisał:

cybulek 750 kg to masz 5-6 tys straty przy kolejnych 20 sztukach za darmo robisz  o tym własnie od miesiecy pisze dlaczego bydło się nie opłaca.  Zarobek na sztuce  gówniany a ryzyko strat wielkie

6 sztuk,  niecały tysiąc mam wyliczone teraz na sztuce.  Ryzyko zawodowe ... na to wpływu nie ma , można chodzić wkur****ym następny tydzień,  ale cóż.  Byle jak najszybciej z oczu znikł 

Opublikowano
19 minut temu, Cybulek17 napisał:

Było mówić wczoraj to bym nawet za 900zł  hfa oddał , 750kg i to żaden renifer

Właśnie to jest ta opłacalność .. nie dość że walą z cena to jeszcze padnie taki przed odjazdem ..

Opublikowano

upadek to ryzyko zawodowe ale do tego dochodza sztuczne zaniżanie cen, notoryczne walenie na wadze lub WBC a na końcu prosisz się miesiącami o swoja krwawice jaśnie pana Biernackiego albo zasmarkanego handlarzyny.

Puki to nie zostanie uregulowane prawem które bedzie egzekwowane  to szkoda męki. UKOIK już z pare kar takiemu Biernackiemu wj***ć powinien , nie płaci terminowo od lat jest potentatem w branzy to praktyka monopolistyczna  a ten termin faktury ma dalej w d*pie. 

Tym to nawet powinien prokurator sie zając bo oszustem jest nie tylko nie płacenie ale celowe i swiadome nie dotrzymanie terminu. Biernacki pisze na fakturze 14 dni wiedząc ze zapłaci za pare miesięcy. Jakby z 8 lat posiedział płacił by jak w zegarku

Opublikowano
26 minut temu, kanalia36 napisał:

ok niech bedzie 6  6 sztuk 2 lata pracy w pizdu

Nie będę ściemniać , że mi to pasuje.  Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w gospodarstwie które sprzedaje 10 sztuk w roku.

Opublikowano
10 minut temu, sylip napisał:

Zysku?! Chyba dochodu, bo zysku to może z 4 tyś.

4 tys to na sztuce zostaje :ph34r: no co aby koszt cielaka trza odliczyc, trawy troche pożre, chwila moment i 700 kilo ma i już kase liczysz :ph34r:

Opublikowano
6 minut temu, rejvas napisał:

4 tys to na sztuce zostaje :ph34r: no co aby koszt cielaka trza odliczyc, trawy troche pożre, chwila moment i 700 kilo ma i już kase liczysz :ph34r:

No tak trawa rośnie za darmo, a koszt cielaka to tylko inseminacja. 😉

Niedługo i ja pogonię kilka ogonów , ciekawe jak bardzo mnie wk....i cennik.

Opublikowano

co ja wam powiem to wam powiem ale jest zmowa cenowa w zakładach bo okolice wielkopolski cena najmniejsza ale w pl są zakłady co naprawde płacą dobrą cene bez oszukiwania na wadze czy terminie płatności lub braku płatności 

a cena jest taka jak rok temu 

Opublikowano
9 godzin temu, kanalia36 napisał:

sołtys u mnie handlarz nie kupi nic i nigdy predzej puszcze do lasu

Przecież @soltys48 to nie handlarz 😏 . Chociaż by wstawił zdjęcia i by się zobaczyło co za szkieletory hodujesz

Opublikowano
17 minut temu, Bananek napisał:

tez jak oglądałem ten reportaż to zastanawiałem się czy po dobrej stronie postawili Rutkowskiego. 😉

Rutkowski zawsze staje tylko po jednej stronie... Po stronie pieniądza... 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Nie ciesz papy bo napisałem prawdę 

I dodam tylko że NA SWOIM 

Ty nie handlujesz🤔🤔

Już sie nie bulwersuj tak bo zmarszczek dostaniesz... 

Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Przecież @soltys48 to nie handlarz 😏 . Chociaż by wstawił zdjęcia i by się zobaczyło co za szkieletory hodujesz

No można to i inaczej nazwac :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v