Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, ogarek napisał:

Masz podane konkrety i paragrafy a nie pierdu, pierdu z którego nic nie wynika.... 

Po pierwsze nie pisałem że tak jest . Skoro w Niemczech sędziów wybierają politycy a w Polsce nie wolno to obowiązują podwójne standardy . Może w Polsce ślimak to ślimak a w Francji ryba . Każde państwo negocjowało z osobna warunki . 

Miałem ci nie odpisywać bo ty taki awanturnik na forum ale pozdrów odemnie marko-kolo😁😁😁  

11 godzin temu, Ulman napisał:

Nie przetłumaczysz. Tak mówili w TVPis i tak jest 

Ciekawe co zaraz wymyśli by zmienić temat?

Wymyśliłem .

Marchewka to owoc .Dawaj paragrafy 😁😁😁

9 godzin temu, Roman176 napisał:

Te średnie to tak jak; Ulman ma litra a Ogarek nie ma nic . Ale średnio mają po pół litra 😁😁😁 

Opublikowano (edytowane)

Wymyśliłeś? Nie przesadzaj

Marchew na prośbę Portugalii wrzucili do owoców by można było ja dotowac jak owoce. Popatrz jaka sile perswazji ma taka mała Portugalia a nam , dużemu , dumnemu, narodowi nie. chcą wyrównać .doplat. 
Z ta średnia to chyba masz omamy po ochleju sobotnim bo i o wodzie od razu temat zes nawinął Gdzie tam jest mowa o średniej? Roman jak zwykle odegrał gamonia bo najpierw wstawił cyfry których nawet przeczytać nie potrafił a potem „udowodnił” na podstawie jednego miasta ze płace wzrosły średnio o 1500 pln. I nie ma znaczenia ze we wszystkich podawanych jako przykłady miastach zarobki wzrosły o ok 300 pln bo w jednym Pierdziszewie wzrosło o 1500 i tak jest w całej Polsce. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, 12zbyszko napisał:

Po pierwsze nie pisałem że tak jest . Skoro w Niemczech sędziów wybierają politycy a w Polsce nie wolno to obowiązują podwójne standardy . Może w Polsce ślimak to ślimak a w Francji ryba . Każde państwo negocjowało z osobna warunki . 

😁😁😁  

Dobra..... widzę że się tlumaczysz z niewiedzy 😁😁😁

No niech będzie jak w Niemczech gdzie trzeba 2/3 głosów aby dokonać takiego wyboru... Podajesz argumenty których nie znasz i się osmieszasz bo nie masz wiedzy  o czym piszesz. Typowy wiejski nieuk który popiera pis-dzielcow bo mu dali parę groszy. 

Opublikowano

No ale jak to? Klarenbach mówił w wiadomościach że  w Niemczech politycy wybierają sędziów  to przecież tak musi być.. A że 2/3 to kto tam z ludu będzie dociekał. Tego nie mogą powiedzieć bo pozbawiliby się argumentów by zmieniać reguły w sądownictwie. więc mówią tylko pół prawdy ale elektorat i tak niewiele rozumie więc tyle wystarczy

Opublikowano
31 minut temu, DTaras napisał:

Ależ jazda. Podobnie jak z jogą. Co komu szkodzi przy ćwiczeniach klepać zdrowaśki? Roman, Ulman? A propos picia i kilku mniej znaczących spraw to dawałem linka...

Podobno joga jest też dobra na picie, łeb tak nie boli-nazajutrz.😂

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

No ale jak to? Klarenbach mówił w wiadomościach że  w Niemczech politycy wybierają sędziów  to przecież tak musi być.. A że 2/3 to kto tam z ludu będzie dociekał. Tego nie mogą powiedzieć bo pozbawiliby się argumentów by zmieniać reguły w sądownictwie. więc mówią tylko pół prawdy ale elektorat i tak niewiele rozumie więc tyle wystarczy

ciekawe jakby w następnych wyborach PIS te 2/3 w sejmie i skopiował identyczne ustawy jak w niemczech co by takie paszkwile jak ty szczekały

Opublikowano (edytowane)

Jakby babcia miała wasy to byłaby dziadkiem.

Czemu  teraz niemieckich ustaw nie skopiują? Na razie to oszukują ciemne masy.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Jazgotałeś tak wraz z innymi oświeconymi przed pażdziernikiem  i jakoś nikogo nie przekonaliście

może trzeba poprawić demokracje żeby tylko  oświecone masy wybierały władzę 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Z ta średnia to chyba masz omamy po ochleju sobotnim bo i o wodzie od razu temat zes nawinął Gdzie tam jest mowa o średniej? Roman jak zwykle odegrał gamonia bo najpierw wstawił cyfry których nawet przeczytać nie potrafił a potem „udowodnił” na podstawie jednego miasta ze płace wzrosły średnio o 1500 pln. I nie ma znaczenia ze we wszystkich podawanych jako przykłady miastach zarobki wzrosły o ok 300 pln bo w jednym Pierdziszewie wzrosło o 1500 i tak jest w całej Polsce. 

wiesz jak z prywaciarzami przecież nie opłacają pełnego zusu z zarobku tylko najniższego a pensja inna .... a po drugie to nie wiem czy wy nie macie kolegów znajomych rodzin muj kolega mechanik 3300  w 2015  koniec 2016 powiedział ze chce podwyżkę ... powiedział nic z tego ... dobra ok  dał wymówienie to szefuńcio potargał przyniósł 

2 te zostawił ... tydzień przed zwolnieniem zaproponował mu podwyżkę .. 4200  nie teraz to ja stawiam warunki 5 i bez sobót i ok  i tak mieli mechanicy budowniczy 

kiedyś mi zazdrościli wynagrodzeń teraz się śmieją ... proponuje zamiast siedzieć w domu na internecie rozejrzeć się bo mam wrażenie jak piszemy każdy o innym kraju 

Opublikowano
11 minut temu, racyl napisał:

ciekawe jakby w następnych wyborach PIS te 2/3 w sejmie i skopiował identyczne ustawy jak w niemczech co by takie paszkwile jak ty szczekały

Pytanie? Czemu tak światły naród ma kopiować rozwiązanie niemieckie, gdzie wiadomo iż Niemiec brzydki jest?
Słowo kopiować jest tu bardzo ważne bo oddaje tryb pracy i zaangażowanie intelektualne twórców przepisu. 
No i kolejna kwestia. Jak przepis nie spodoba się np , Niemcom to Pan minister będzie jeździł uzgadniać to do siedziby BND? Analogicznie kiedy Pan Jaki udawał się do siedziby Mossadu?

20 minut temu, igor10246 napisał:

Widzę że pojawił się pierwszy chętny do testu krzesła elektrycznego.:tongue10:

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Pytanie? Czemu tak światły naród ma kopiować rozwiązanie niemieckie, gdzie wiadomo iż Niemiec brzydki jest?
Słowo kopiować jest tu bardzo ważne bo oddaje tryb pracy i zaangażowanie intelektualne twórców przepisu. 
No i kolejna kwestia. Jak przepis nie spodoba się np , Niemcom to Pan minister będzie jeździł uzgadniać to do siedziby BND? Analogicznie kiedy Pan Jaki udawał się do siedziby Mossadu?

Oni coś mimo wszystko coś robią a nie jak Ty żyjesz z renciny i klepiesz w ta klawiaturę całymi dniami

zajęcia u ciwbie to nie widać po za wyrabianiem klawiatury

Opublikowano
27 minut temu, Ulman napisał:

Klarenbach mówił w wiadomościach

Zabłysne :D klarenbach nie prowadzi wiadomosci  .    A na poważnie chciałem zapytać czy  Brałeś udział w prawyborach  w Konfederacji lub czy zamierzasz wziąć udział w prawyborach prezydenckich jako głosujący ?

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Jakbym żył z renty, to by mnie na internet stać nie było.:lol:

dobra dobra na chleb byś nie miał z neta byś  opłacił 😁

1 minutę temu, jarecki napisał:

Zabłysne :D klarenbach nie prowadzi wiadomosci  .    A na poważnie chciałem zapytać czy  Brałeś udział w prawyborach  w Konfederacji lub czy zamierzasz wziąć udział w prawyborach prezydenckich jako głosujący ?

a no właśnie nie prowadzi. pewnie chodziło mi o minęła 20 albo 8

jemu już całkiem  łeb zryło 😂

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Oni coś mimo wszystko coś robią a nie jak Ty żyjesz z renciny i klepiesz w ta klawiaturę całymi dniami

zajęcia u ciwbie to nie widać po za wyrabianiem klawiatury

Coś tam robią a czy z sensem to mniej wazne. . Tak wczesnie a tobie już argumentów zabrakło?

Przed chwilą, jarecki napisał:

Może i tak ale od razu widać że reżimówkę śledzisz uważnie. 

Udziału w prawyborach  Konfederacji nie brałem. 

W jakich prawyborach prezydenckich mam wziąc udział jako głosujący?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Coś tam robią a czy z sensem to mniej wazne. . Tak wczesnie a tobie już argumentów zabrakło?

spiesze się do kościoła 😁

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ulman napisał:

Udziału w prawyborach  Konfederacji nie brałem. 

W jakich prawyborach prezydenckich mam wziąc udział jako głosujący?

KONFEDERACJA przeprowadza spotkania na których uczestnicy biorą udział w głosowaniu na kandydata na prezydenta , a pytam ponieważ te organizowane spotkania w miastach polski sa  płatne i zaciekawiło mie czy Byłbyś w stanie uiscić opłate aby wziąć udział w takim spotkaniu i głosowaniu .

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v