Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a takim austryjakom pomniki przeszkadzaja- polacy im zafundowali pomnik takiego zolnierza ,co chcial zdobyc klasztor czestochowski zdobyc i zlupic, a potem w ramach pokuty pobil turkow pod wiednie a ci niewdziecznicy stwierdzili ze jest za duzy i brzydki i go w wiedniu nie chca.

https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/613034,pomnik-krola-jan-iii-sobieski-krakow-wieden.html

gdy jutro nie bede sie spieszyl to go obejrze .

niedlugo minie 10 lat- teraz to juz troche za pozno na dywagacje...........

Opublikowano

Tak jak się odbywa, PKBWL zajmowała się wypadkiem, jego przyczynami, zmianami w systemie organizacji lotów, bezpieczeństwa. Prokuratura resztą do wskazania winnych, zakresu ich odpowiedzialności i ewentualnie możliwości ukarania. Jeżeli wyznaczyli jako winnych kontrolerów ze Smoleńska i liczą że ich dostaną to lepiej niech od razu zajmą się inną robotą.

11 minut temu, 12zbyszko napisał:

Mirek trudne pytanie ? Walczysz z sumieniem ?

Nie mam sumienia.

Opublikowano (edytowane)

Zbyszko, jakby się nie odbyło to i tak byłoby  źle bo był zamach.

31 minut temu, 12zbyszko napisał:

No tak . Szara strefa zlikwidowana . Podnoszenie podatków to nie idiotyzm . Znam takich ludzi co rzucili papierosy bo za drogie . Alkochol to jak by był po 2 zł to pewnie by tylko dłużej pili a nie jak pierdzieli Korwin że coś żonie by kupił chyba flaszkę . KORWIN TO TAKIE GLUPOTY PIEPRZY JAK NIE PRZY WLADZY A JAK BY RZĄDZIŁ TO TAK SAMO BY ROBIŁ JAK TUSEK .

Nie miałem nawet cienia wątpliwości że jesteś w stanie sobie to choćby wyporazić, Każdy normalny człowiek na świecie woli niskie podatki od wysokich oprócz PISowskich analfabetów ekonomicznych. Wysokie podatki bogaca społeczeństwa!

Oczywiście aby sobie samemu wytłumaczyć że PIS to jedyny wybór musiałeś napisać że JKM to w zasadzie Tusku bpo tak samo by zrobił. Z taką ciasnotą pod beretem zawsze będą rządzić kretyni z PIS albo przygłupy z PO

19 minut temu, racyl napisał:

2x większy zysk przy tych samych wydatkach nie jest realny tylko poprzez nie wielkie zmniejszenie podatków. to musiałby być znacząca obniżka podatków przy tym samym obrocie a ta się nigdy nam nie przydarzy.

Wielkość obniżki nie ma znaczenia bo sprowadza się to do jednego - im mniejsze podatki tym więcej podatnik ma w kieszeni i rośnie jego siła nabywcza. Zgadzasz się co do tego?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Nie miałem nawet cienia wątpliwości że jesteś w stanie sobie to choćby wyporazić, Każdy normalny człowiek na świecie woli niskie podatki od wysokich oprócz PISowskich analfabetów ekonomicznych. Wysokie podatki bogaca społeczeństwa!

Tak wyporazić . Analfabety jkm 😁😁😁

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Wielkość obniżki nie ma znaczenia bo sprowadza się to do jednego - im mniejsze podatki tym więcej podatnik ma w kieszeni i rośnie jego siła nabywcza. Zgadzasz się co do tego?

to prawda

tylko pytanie co z tą nadwyżką ktoś może zrobić. teraz to nie wiadomo od których zacząć obniżki. nie wiem czy udało się jakiemuś rządowi przez kadencje nie podnosić jakiegokolwiek

Opublikowano

Tak.. Roman z tą Odrą czekał do jesieni specjalnie. Skąd Wy tej sody nabierzecie do kanałów? No chyba, że to sposób na import wody słodkiej i wlanie jej do Odry, Wisły tylko to chyba jest niewykonalne i raczej pozbawimy się zasobu. Znów samolot. Jak już zamachu niema jak uzasadnić to przypierniczacie się do komisji. Tak, będą bronić swoich i to jest wkalkulowane przy czytaniu raportu. Zastanów się jeden z drugim kogo bronią. Są to jedynie dwaj straceńcy posadzeni na sprzęcie do sprowadzania w dobrych warunkach i ewentualnie w deszczu plus osły z kręgu ich dowództwa. Ił przyleciał, stwierdził: job twoju mać letajem w pizdu i żyje. A tu? Niema związku logicznego teoria spiskowa to przerzutka na MAK bo Anodina to zła kobieta była. Toż to jakaś konsumpcja reszty własnych szarych komórek. Zbyszko. Jak samolot ciśnie te 300 km/h a jest to ameliniowy garaż to ciała przy przerwaniu ciągłości kadłuba wysypują się z niego razem z fotelami. Teraz wyobraź sobie, że przy czołówce aut nie zapięty pasażera z przodu czasem się przesiada do drugiego auta i nie jest kompletny. Wystarczająco dokładnie czy opisać Ci coś dokładniej? Np dziwną właściwość jaką ma mózg - przyciąga osy. Albo jakie to uczucie wiedzieć, że patrzysz na człowieka vo ma jakieś 30 sekund życia przed sobą bo siedzi we własnej krwi?

• Like 1
Opublikowano

najbogatsze spoleczenstwa maja najwyzsze podatki-taka dziwna zaleznosc..

gdy amerykanie latali w kosmos i ladowali na ksiezycu to sklala podatkowa zaczynala sie 0d 70 %, dzisiaj rosjanie musza ich goscic  i wynajmowac prywatne firmy do planowania i wykonywania  lotow kosmicznych.

rocznie na pasach ginie ponad 400 osob- po zmianach ustawy liczba pewnie wzrosnie- juz kiedys jednemu powiedzialem -mnie kiedys wypuszcza ale ciebie to szybko nie wykopia-mam nadzieje ze zrozumial na cale zycie...........

Opublikowano
5 minut temu, 12zbyszko napisał:

Nie odpowiadaj jak polityk 

No dobra skoro nalegasz. Jeśli byłoby inaczej to w trumnach nie znajdowano by trzech rąk. A po katastrofie w Alpach, po półtora roku badań DNA nie stworzono symbolicznej mogiły z fragmentami ciał których nie dało się przypisać konkretnej ofierze.

Opublikowano

DTaras  - BRAWO, BRAWO BRAWO !

Nie spodziewam sie żeby dotarło ale podałeś esencje.

3 minuty temu, racyl napisał:

to prawda

tylko pytanie co z tą nadwyżką ktoś może zrobić. teraz to nie wiadomo od których zacząć obniżki. nie wiem czy udało się jakiemuś rządowi przez kadencje nie podnosić jakiegokolwiek

Jak to co z nadwyżką zrobić? Jak byś miał więcej kasy to będziesz miał problem z wydaniem? 

Najwięcej obniżyło SLD i Gilowska jak jeszcze PIS tak na lewo nie odbił. 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

No dobra skoro nalegasz. Jeśli byłoby inaczej to w trumnach nie znajdowano by trzech rąk. A po katastrofie w Alpach, po półtora roku badań DNA nie stworzono symbolicznej mogiły z fragmentami ciał których nie dało się przypisać konkretnej ofierze.

No tak . Porównanie żuka do katastrofy to tak jak  jakby porównałbym zderzenie w Alpach do zderzenia z czubkiem brzozy . To by znaczyło że w Alpach są wyzsze gory jak brzoza smoleńsjka 😁

Opublikowano
3 minuty temu, 12zbyszko napisał:

No tak . Porównanie żuka do katastrofy to tak jak  jakby porównałbym zderzenie w Alpach do zderzenia z czubkiem brzozy . To by znaczyło że w Alpach są wyzsze gory jak brzoza smoleńsjka 😁

Zbyszko rozpatrujesz nie taki układ. Wszędzie rozpatrujemy układ w którym pasażer leci z taką samą prędkością jak maszyna. I w obu przypadkach mamy pierdolnięcie maszyny o grunt. Brzoza nie ma tu nic do znaczenia, była tylko początkiem sekwencji zdarzeń. Od tego miejsca los maszyny był przypieczętowany.

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

cicia popapała 

Kurla zacytuję dla potomnych ... 😁😁😁😁😁😁

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Jak to co z nadwyżką zrobić? Jak byś miał więcej kasy to będziesz miał problem z wydaniem? 

Najwięcej obniżyło SLD i Gilowska jak jeszcze PIS tak na lewo nie odbił. 

to zależy ile tej nadwyżki miałoby być . bo ja znikoma obniżka to nawet tego się nie zauważy

pytanie tylko co to znaczy niskie podatki, ile i których obniżyć

Opublikowano

Znów bez sensu posta edytowałem. Zbyszko. Pilot przed startem ogląda dla własnej radochy płatowca a nie sory. Jako świeże oko szuka braku ciągłości poszycia. Powierzchnia natarcia profila jest trochę mocniejsza od poszycia ale każde jej naruszenie wprowadza niestabilność całego elementu. To ma być nieskazitelne. Lekkie nawet problemy to pole do popisu dla fizyki. Od gównianego pęknięcia spadają samoloty a ten lądował i skrzydło miało taką konfigurację. Przy wystawionych klapach slotach i czymkolwiek oraz małej prędkości grawitacja zaczyna upominać się o swoje. Lądowanie to sytuacja krytyczna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v