Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dalej  jesli chodzi o inwestycje można by podwazyć budowe drug na wschodzie bo może posłużyć ukrainie na zwiekszenie eksportu , budowe autostrady A2 na zachód od warszawy bo bedą mieli dobrze niemcy wjechać z  albo czołgami ale to to wrazie czego na Tuska bo to za jego czasów budowano  .

Opublikowano (edytowane)

Ja pierdziele podoba mi się to 😁tylko ciekawe czy to możliwe . Podobnież polityk nie kłamie jak nie otwiera gęby 😁

Jak tam . Ulman zgadzasz sie 😁

Edytowane przez 12zbyszko
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Ulman napisał:

A jaki to ma związek ze Smoleńskiem?

po twoich wypowiedziach jesteś tak pewny ze za MAK byś mógł postawić cały majątek ....  zastanawia mnie twoja arogancja wobec faktów 

a jak tak słabo masz z myśleniem co czemu całe śledztwo  nie pozostawili makowi ?

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Musieli szybko zrobić zajebiaszczą uroczystość bo za chwile okazało by se że zgineli przez własna głupotę węc chować na Wawelu to obciach

To PO kazała Lecha na Wawelu chować i narzuciła terminy?

No to czemu ten POSowski aparat o niezwykłej sprawności nic przez 10 lat nie zrobił. Teraz są przy władzy i mieli wrak odebrać w kilka miesięcy a im bałwanom nawet Tupolewa zabrali bo nie dość że niec nie zrobią to jeszcze samolot popsuli.  

A może ty wiesz po co Putin miałby zamordować Lecha.?

Jakbyś miał trochę rozumu w głowie to byś wiedział że z pogrzebem jak jest ciało nie czeka sie więcej niż około 7 dni

Jak cudaku pogrzeb jakiegokolwiek prezydenta nie może być z pompą ? no chyba że to jakiś zdrajca czy zbrodniarz to może i byłoby po cichu

Nie byłoby oporu po ktastrofie ze strony PO to i nie byłoby wszystkich teorii smoleńskich

Opublikowano

Pewnie jak zwykle zawiązali jakiś sPISek. Obecna władza ngdy nie przyzna że zgineli przez głupotę bo trzeba by pomniki zdemontować.

4 minuty temu, Roman176 napisał:

h*ja wiesz o przemyśle i co się przewozi podobają mi się takie opinie 

po co odróżnić tu masz pytanie 

https://www.youtube.com/watch?v=qJYPfBPOZ7M

https://www.youtube.com/watch?v=oYnxdA3djh4

https://www.youtube.com/watch?v=d7Yan_Gt-Bg

https://www.youtube.com/watch?v=_9DL5nhdMeQ

u nas nie używa się jak tam u was tylko na kajaki i pontony , a oprócz tego setki tyś kontyn-eruw 

a tu taka złość

https://niewygodne.info.pl/artykul9/Blokada-polskich-barek-plywajacych-na-Zachod.htm

Wożą specjalistycznym transportem nadgabaryt i co z tego? Co to za sensacja? 

Ile dziś wypite Roman?

Zbyszko - ja  zawsze mówiłem to samo. Jak ludziom się mniej zabierze to będą mieli więcej do wydania. Wzrośnie siła nabywcza , konsumpcja i inwestycje. Niestety żaden socjalista tego nie mógł pojąć i opowiadają idiotyzmy że podnoszenie podatków wzbogaca obywatela

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Wożą specjalistycznym transportem nadgabaryt i co z tego? Co to za sensacja? 

Ile dziś wypite Roman?

ale ty jesteś głupi zobacz film do koca wszystko przewożą  barki  i odrą bo takie gabaryty ze nie da się przewozić drogą trzeba wicina mosty energetyka kable ściąga znaki i barierki tak nie przejedziesz przez cała polskie 

Opublikowano (edytowane)

inwestycje wzrosną po tym jak sie komuś mniej zabierze 🤣

Jak staszek pod groszkiem kupi winko z mniejszą o 1zł akcyzą to napewno ja zainwestuje 😂

Nie ma tak i nie będzie że ceny i podatki pozostaną na tym samym poziomie

10 minut temu, Ulman napisał:

Pewnie jak zwykle zawiązali jakiś sPISek. Obecna władza ngdy nie przyzna że zgineli przez głupotę bo trzeba by pomniki zdemontować.

Nikt im nie stawia oporu i jest cisza i wyciszenie tego tematu.

To i twoim ziomkom na cmentarzu trzeba też pomniki zdemontować bo pewnie jeden się zachlał, drugi wjechał w drzewo bo zasnął, kolejnego babu zadalął kosę bo ją lał a następnemu wpuścili wp***dol za głoszenie takich bredni jak Ty

Edytowane przez racyl
Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

ale ty jesteś głupi zobacz film do koca wszystko przewożą  barki  i odrą bo takie gabaryty ze nie da się przewozić drogą trzeba wicina mosty energetyka kable ściąga znaki i barierki tak nie przejedziesz przez cała polskie 

NIE PIJ !

Opublikowano
10 minut temu, racyl napisał:

Jakbyś miał trochę rozumu w głowie to byś wiedział że z pogrzebem jak jest ciało nie czeka sie więcej niż około 7 dni

Jak cudaku pogrzeb jakiegokolwiek prezydenta nie może być z pompą ? no chyba że to jakiś zdrajca czy zbrodniarz to może i byłoby po cichu

Nie byłoby oporu po ktastrofie ze strony PO to i nie byłoby wszystkich teorii smoleńskich

Jak są wypadki, sekcje i prokuratura to miły kolego i kilka miesięcy się czeka. No ale na wsiach to tak jak piszesz - max 7 dni

Teorie smoleńskie są winą PO - kandydat na tekst roku. Tego jeszcze nie było. Jak wczoraj Damian napisał że mgły wcale nie było to myślałem że z krzesła spadne ale ty go przebiłeś. Jesteś hardcorem!

Opublikowano

a ci co pija w metropoliach to co ????????? im sie flaszka za 2 zl nie nalezy ??? to jest sprawedliwosc ??? wy bedziecie pic za pol darmo a my mamy placic wiecej ???????

samo wyprodukowanie litra spirytusu kosztuje cos kolo 5 zl, z kukurydzy to nawet taniej wyjdzie, wiec nawet cena bez akcyzy jest z sufitu wzieta-podobnie jak cale to magiczne myslenie starego capa.......

proponuje zrobic powtorne pogrzeby -takie jak caly dzien w piatek z wilna pokazywali-a co sie bedziemy ograniczac, jedna ekshumacja wiecej czy mniej co za roznica, zrobi sie impreze na caly swiat. lawety ,armaty, orkiestry, pochody jak sie bawic to sie bawic na calego.... - na pierwszy nie przylecieli to moze na drugi,ktos wiecej niz prezydent gruzji przybedzie..........

Opublikowano

Jacuś na ten piątkowy do Wilna to nawet "batiuszka białoruski" swego człowieka przysłał. Ciekawe jak tam się skręcał słuchając przemówienia Pana Prezydenta Dudy.

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

No i co z tego i co to ma wspólnego z przekopem smoleńskiem czy czymkolwiek oczym tu ostatnio pisano? 

5 minut temu, racyl napisał:

inwestycje wzrosną po tym jak sie komuś mniej zabierze 🤣

Jak staszek pod groszkiem kupi winko z mniejszą o 1zł akcyzą to napewno ja zainwestuje 😂

Nie ma tak i nie będzie że ceny i podatki pozostaną na tym samym poziomie

Nikt im nie stawia oporu i jest cisza i wyciszenie tego tematu.

To i twoim ziomkom na cmentarzu trzeba też pomniki zdemontować bo pewnie jeden się zachlał, drugi wjechał w drzewo bo zasnął, kolejnego babu zadalął kosę bo ją lał a następnemu wpuścili wp***dol za głoszenie takich bredni jak Ty

Widzisz, nawet tak prostego żeby nie powiedzieć  łopatologicznego wywodu żeś nie zrozumiał. 

Jeśli po obniżeniu podatków  na paliwo zapłacił byś za nie 1tys pln zamiast 2 tys to mógłbyś nabyć więcej dóbr czy mniej ? A może tyle samo?

Reszta jak zwykle prostacka 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Jak są wypadki, sekcje i prokuratura to miły kolego i kilka miesięcy się czeka. No ale na wsiach to tak jak piszesz - max 7 dni

Teorie smoleńskie są winą PO - kandydat na tekst roku. Tego jeszcze nie było. Jak wczoraj Damian napisał że mgły wcale nie było to myślałem że z krzesła spadne ale ty go przebiłeś. Jesteś hardcorem!

I Ty sobie wyobrażasz że na pogrzeb jakiejkolwiek głowy Państwa czekano by miesiac chociażby.

około to nie jest max. naucz sie chociaż czytać poprawnie

Wina nie wina sami na siebie PO bat uplotło. czym więcej oporu było po stronie PO to po drugiej jeszcze więcej

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

z przekopem smoleńskiem

sz czem ?? :o

Opublikowano

No i co z tego i co to ma wspólnego z przekopem smoleńskiem czy czymkolwiek oczym tu ostatnio pisano? 

Widzisz, nawet tak prostego żeby nie powiedzieć  łopatologicznego wywodu żeś nie zrozumiał. 

Jeśli po obniżeniu podatków  na paliwo zapłacił byś za nie 1tys pln zamiast 2 tys to mógłbyś nabyć więcej dóbr czy mniej ? A może tyle samo?

Reszta jak zwykle prostacka 

Prostak to jesteś ty nie odróżniając skali makro od micro. dla ciebie wszystko urasta do skali makro gdzie każdy ponosi te same wydatki

1 minutę temu, mirro napisał:

Aaaaaa faktycznie Racyl chce się brać za demontaż nagrobków na cmentarzach?

bo tak pierdzieli o rozbiorce ten oszołom. A takich ludzi czy zasłużyli czy nie na pomniki jest pełno

Opublikowano

Zbyszko - ja  zawsze mówiłem to samo. Jak ludziom się mniej zabierze to będą mieli więcej do wydania. Wzrośnie siła nabywcza , konsumpcja i inwestycje. Niestety żaden socjalista tego nie mógł pojąć i opowiadają idiotyzmy że podnoszenie podatków wzbogaca obywatela

No tak . Szara strefa zlikwidowana . Podnoszenie podatków to nie idiotyzm . Znam takich ludzi co rzucili papierosy bo za drogie . Alkochol to jak by był po 2 zł to pewnie by tylko dłużej pili a nie jak pierdzieli Korwin że coś żonie by kupił chyba flaszkę . KORWIN TO TAKIE GLUPOTY PIEPRZY JAK NIE PRZY WLADZY A JAK BY RZĄDZIŁ TO TAK SAMO BY ROBIŁ JAK TUSEK .

Opublikowano

no jak nie ! jak wszystkim ten wawel właśnie przeszkadza. I tobie też te pomniki przeszkadzają

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, racyl napisał:

Prostak to jesteś ty nie odróżniając skali makro od micro. dla ciebie wszystko urasta do skali makro gdzie każdy ponosi te same wydatki

No to zamiast twojej mikro firmy wstaw tam Orlen, PKO czy cokolwiek chcesz. Jak im zostanie 2x większy zysk przy tych samych wydatkach to co z nim zrobią? Nie liczę żebyś pojął albo racje przyznał bo to socjaliście nie przystoi ale też się w głowie nie mieści bo wyobraźni za mało.

7 minut temu, zetorki12 napisał:

sz czem ?? :o

wstaw sobie w środek przecinek bedzie zrozumiałe.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

no jak nie ! jak wszystkim ten wawel właśnie przeszkadza. I tobie też te pomniki przeszkadzają

Mnie te pomniki nie przeszkadzają, przecież idąc łba sobie nie rozwalę. Ja tylko pytam czy ich nie za dużo.  Ale przeszkadza mi czasem rozbiórka takich pomników upamiętniających śmierć żołnierzy pędzonych do natarcia przez oddziały zaporowe NKWD.

Opublikowano

No to zamiast twojej mikro firmy wstaw tam Orlen, PKO czy cokolwiek chcesz. Jak im zostanie 2x większy zysk przy tych samych wydatkach to co z nim zrobią? Nie liczę żebyś pojął albo racje przyznał bo to socjaliście nie przystoi ale też się w głowie nie mieści bo wyobraźni za mało.

2x większy zysk przy tych samych wydatkach nie jest realny tylko poprzez nie wielkie zmniejszenie podatków. to musiałby być znacząca obniżka podatków przy tym samym obrocie a ta się nigdy nam nie przydarzy.

No chyba w każdym mieście i w dodatku po kilka ich nie ma Miruś

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Mnie te pomniki nie przeszkadzają, przecież idąc łba sobie nie rozwalę. Ja tylko pytam czy ich nie za dużo.  Ale przeszkadza mi czasem rozbiórka takich pomników upamiętniających śmierć żołnierzy pędzonych do natarcia przez oddziały zaporowe NKWD.

Mnie też nie przeszkadzają tylko tablice informujące założyć . Jednak te pomniki to historia . Tylko za co śledztwo smoleńskie prowadzili rosjanie ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v