Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

No ale jak społeczeństwo biedne to skąd ma być dużo kasy z podatków.? No wytłumacz mi na przykłądzie Polski . Aby być bardzo bogatym krajem od jutra podwajamy podatki. I co twoim zdaniem se stanie? Jak se na tym wzbogacimy?

tak jak żyjemy z unia  ona tu tak tu to tu emisje i nie patrzy czy biedny .... tak do prawdzie to teraz obniżać podatki i koszty pracy i emerytur popyt się zwiększy to więcej w budżecie 

Przed chwilą, Ulman napisał:

co możesz w kazdej chwili wypłacc? 

ppk i ppe 

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

A nie sorki teraz to jest Porshe, Porsche i Qatar holding. Zagadka dla Romana jednak pozostaje aktualna.

Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG (wym. posłuchaj i) – niemieckie przedsiębiorstwo produkujące obecnie samochody sportowe oraz luksusowe samochody osobowe, założone w 1931 roku przez Ferdinanda Porsche. Właścicielem spółki jest koncern Volkswagen AG. Siedziba przedsiębiorstwa znajduje się w Stuttgart-Zuffenhausen.

Opublikowano

hy hy zamotali Cię. Porsche Automobil Holding to co innego niż Porsche Gmbh i jeszcze co innego niż marka Porsche, którą byłeś łaskaw podać 😉 Musisz się nad tym skupić... Ulman - łon też mi odpowiada.

Opublikowano (edytowane)

No i opłata paliwowa w górę, a na tym forum słyszę że PiS nie podnosi podatków . Zrobili hałas z Zusem a w międzyczasie wepchnęli nam coś innego :) Budżet się nie dopina to będą nas doić.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Ła. Opłata paliwowa. Wsadzili w paliwo jeszcze jeden składnik i on tradycyjnie z początkiem roku zapewne zostanie skorygowany. Zaraz Ci napiszą, żebyś nie palił - jak z fajami.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, DTaras napisał:

hy hy zamotali Cię. Porsche Automobil Holding to co innego niż Porsche Gmbh i jeszcze co innego niż marka Porsche, którą byłeś łaskaw podać 😉 Musisz się nad tym skupić... Ulman - łon też mi odpowiada.

VW AG jest kontrolowany przez  Porsche Automobil Holding i to z Romanem juz przerabialiśmy ale jak widać nie dotarło.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Akurat z fajami wysokie podatki są ok, sam się trujesz to odkładaj na swoje leczenie. Tak samo z alkoholem, ja wiele nie piję, to jakoś przeżyję, ale ci co piją nałogowo niech odkładają na swoje leczenie.

2 minuty temu, DTaras napisał:

Ła. Opłata paliwowa. Wsadzili w paliwo jeszcze jeden składnik i on tradycyjnie z początkiem roku zapewne zostanie skorygowany. Zaraz Ci napiszą, żebyś nie palił - jak z fajami.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Na to już nic nie poradzimy, ale dla mnie akcyza na alkohol/fajki powinna wynosić tyle aby leczyć ludzi z chorób przez nie spowodowanych. Może i faje by były po 40 za paczkę,a może po 10. A najbardziej chore jest to że przy paliwie, używkach, energi czy zakupie płacimy podatek od podatku, najpierw nalicza się akcyzę, a potem od tej akcyzy naliczany jest VAT.

Opublikowano

Roman - tam jest bapisane dokładnie to co ja i jak się okazało Ulman Ci klarujemy. Z oryginalnej firmy została marka a Porsche Holding jest w strukturze właścicielskiej VW i dzierży prawa do owej marki.

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Akcjonariat VW AG jest jasno rozpisany

German holding company with investments in the automotive industry.

a nie austriacki ? podpisali taką umowę ze  zarząd jest tylko niemiecki  

Opublikowano

a co kupiliscie akcje  porsche??? czy co , nie wiem po co poraz ktorys dywagacje o akcjonariuszach niemieckich firm.

to jest ciekawsze i bedzie mialo wiekszy wplyw na poski przemysl motoryzacyjny.

https://www.motofakty.pl/artykul/fiat-i-psa-koncerny-lacza-sily-powstal-motoryzacyjny-gigant-1.html

ulman -tak to wyglada dzisiaj a nie 4 lata temu

https://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/Polityka/Chile-zamieszki-2019.-Relacja-polskiej-studentki.-Policja-i-wojsko-na-ulicach

Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

Roman - tam jest bapisane dokładnie to co ja i jak się okazało Ulman Ci klarujemy. Z oryginalnej firmy została marka a Porsche Holding jest w strukturze właścicielskiej VW i dzierży prawa do owej marki.

8 minut temu, DTaras napisał:

Ło ja pier..lę. .. Ja idę spać.

wyraźnie było napisane zarząd vw zostaje i nic nie neguje czy Piech nie zrezygnował w zasiadaniu vw ? w 2015 

25 kwietnia 2015 r., z powodu konfliktu z prezesem koncernu VW, Martinem Winterkornem, Piëch ogłosił rezygnację ze wszystkich funkcji w Volkswagenie, włącznie z funkcją szefa rady nadzorczej

Opublikowano

Wyraźnie jest napisane tylko od ponad roku nie potrafisz tego przeczytać ze zrozumieniem. VW AG jest kontrolowany przez Porsche SE i cała historia.

Jacuś - popatrz na ogólny trend rozwoju. Teraz spalą parę samochodów, policja co niektórym dopieprzy , zamknie do paki i wszystko wróci do normy. Weź poprawkę na południowy temperament i tradycję takich  protestów w całej  ameryce południowej. To się dzieje ciągle na całym kontynencie. Taka norma.

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

a co kupiliscie akcje  porsche??? czy co , nie wiem po co poraz ktorys dywagacje o akcjonariuszach niemieckich firm.

to jest ciekawsze i bedzie mialo wiekszy wplyw na poski przemysl motoryzacyjny.

https://www.motofakty.pl/artykul/fiat-i-psa-koncerny-lacza-sily-powstal-motoryzacyjny-gigant-1.html

ulman -tak to wyglada dzisiaj a nie 4 lata temu

https://wiadomosci.radiozet.pl/Swiat/Polityka/Chile-zamieszki-2019.-Relacja-polskiej-studentki.-Policja-i-wojsko-na-ulicach

To może niech nasz Pan Premier do tego motoryzacyjnego giganta i naszą fabrykę elektrycznych samochodów włączy?😂 Z produkcją 100 tyś pojazdów rocznie to już byłoby coś.

Odnośnie picia i palenia. To kiedy już miłośnik alkocholizowania się przekroczy pewną granicę to zostaje mu określona jednostka chorobowa a nawet przyznana renta w związku z tym. Czyli facet kupując wyroby monopolu spirytusowego pomnażał dobrobyt państwa, sumiennie odkładał na swoją przyszłość i teraz został nagrodzony w postaci świadczenia. 🤣 Zobaczymy co będzie z wielbicielami E-papierosów. Na razie wszystko idzie kutemu aby był to za chwilę jeszcze większy problem niż z tradycyjnymi palaczami. Ciekawe czy rząd wybuduje tyle szklarni aby te "warzywa " tam umieścić kiedy przyjdzie pora.

Opublikowano

Mirro - nasz samochód elektryczny będzie na ich platformie. Coś mi się wydaje, że rodzina Porsche musi się bać😋 Aby wybudować szklarnię trzebaby na e-fajki jakiś podatek nałożyć. Eee w ambergold obiecywali zyski na złocie ale wypłacali pieniążki sobie i jeszcze kilku stałym członkom, w alkocholu masz pozwolenia, które idą do gminy i od groma podatków, które nie idą celowo - to co oni chcą od biednego Marcina P. 🤔

Opublikowano

Jarecki - popatrz dalej. VW AG zrobiło napęd elektryczny co do nesesera wsadzisz. 130 kW? Tesla buduje się w niemczech - przypadek? A poco dyskusja nad niemiecką marką? Ano jest tu taki co się upiera, że to Państwowe.

Opublikowano (edytowane)

świat jest tak pojebany i rządzi nim kasa . tak sobie czytam  o tych podatkach na forum i sobie tak mysle z kąt ma być ta kasa w budżecie 50 % banków z obcym kapitałem tu pewnie wypłynie z 5 mld .zł z poilski  , sieci telefoniczne i internet kolejne z 5 mld . zysku albo i wiecej . z rynku ubespieczeń pewno ze 2 mld . zysku wypłynie z firm z kapitałem zagranicznym  itd .cementownie ,               ile według Was może wynosić zysk firm z zagranicznym kapitałem działających w Polsce i  sprzedającym polskim konsumentom towary czy usługi  ?

9 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

No i opłata paliwowa w górę, a na tym forum słyszę że PiS nie podnosi podatków . Zrobili hałas z Zusem a w międzyczasie wepchnęli nam coś innego :) Budżet się nie dopina to będą nas doić.

ile wzrosnie opłata palwowa w przeliczeniu na litr ? 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

jarecki - najpierw zobacz jak te pieniądze mają wypłynąć... walizkami będą wozić? To nie jest tak hop jak się pierdzieli w kampanii. Ruch istotnie jednak jest - w dwóch kierunkach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v