Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Roman, czy ciebie znowu po gorzole jakaś fobia niemiecka dopadła? Załamanie nerwowe przez pedalstwo i Niemców przechodzisz? A może przez niemieckich pedałów? To jest dopiero piorunująca mieszanka! 

mnie nie ...  nie cytuje myśli niemieckich autorów ....   zeby takie bzdury wypisywać to trzeba coś wiedzieć gdzieś jeździć, w kręgu zainteresowań tematyką to się wypowiem ..

a bałwan nawet do kościoła nie chodzi  wszystko wie o księżach co z kim kiedy co robią ..... takie to irytujące  

nie lobię takich ludzi w d*pie byli guwno widzieli ....

W którym momencie dzieciaki śpiewają o starej ekologicznej świni bo nie mogę wyłapać?

wiesz jak świnia jest po niemiecku 

2 godziny temu, jacus napisał:

roman -o czym ty do mnie bredzisz ??? porownywanie polsskich gazet dzialajacych pod zaborem lub w czasach III rzeszy z faszystowskimi gazetami to juz szczyt glupoty.......

przecież te gazety dalej istnieją pod dw baure i inne 

szczyt głupoty to cytowanie co oni piszą 

2 godziny temu, jacus napisał:

na marginesie skad on zna tyle niemieckich gazet -onkel mu przysyla z vaterlandu ???

pisałem ci baranie zmień vpn wejdź na teleporanki i czytaj zmień na na pl vpn i czytaj nic tylko przetłumaczenia 

masz napisane albo tak 

(Źródło: x-news/DE RTL TV)

i inni 

W którym momencie dzieciaki śpiewają o starej ekologicznej świni bo nie mogę wyłapać?

wejdź na onety interie wp masz już z tłumaczeniami i się głupio nie pytaj 

jutro bd albo dzisiaj na wieczór ze konfederacja kolaboruje z putni nem 🤣

Ukryta opcja niemiecka. Już dawno prezes to mówił.

hmmm....   a ile ty umiesz jeżyków ? ukraińcu 😜 

Opublikowano (edytowane)

Może i gazety istnieją od czasów  Hitlera ale tak samo można powiedzieć że TVP to dzieło komuny. I co ty na to?

A przy okazji,, skoro Czesi pognali niemieckie media to czemu teraz maja je oligarchowie?

To już z centrali przysłali że wieczorem Konfederacja będzie kolaborować z Putinem? Nowogrodzka ma zaiste dobry wywiad. Jak oni z tym Władymirwm kolaborują? Co robią? 

Do Ukraińca mi daleko ale jak się do szkoły na historię  nie chodziło i samemu nie umiesz ze zrozumieniem przeczytać co  się na wschodzie działo podczas wojny i potem to  nie masz pojecia jaka jest rzeczywistość.. Ukraińców to masz w Kietrzu i Głubczycach pod dostatkiem

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

To już z centrali przysłali że wieczorem Konfederacja będzie kolaborować z Putinem? Nowogrodzka ma zaiste dobry wywiad. Jak oni z tym Władymirwm kolaborują? Co robią? 

Mają Pana Antoniego a ten bezpośrednią łączność z KGB, FSB i PCK.

Opublikowano

Łee tam, Antoni zaraz powoła kolejną komisję do odkłamywania niecnej propagandy Putina . Znajdzie sie w niej  cała masa nieznanych ale najlepszych ekspertów na których świat się n9e poznał. oraz Bartuś vel Misio i Mundek Janniger. Będą dzielnie stali w prawdzie , bezlitośnie obnażając kłamliwe i podstepne działania wrogiego mocarstwa.

Opublikowano

Jakby to powiedzieć? Czyżby Pan Modzelewski jednak znał wartość pieniądza?
Tak oto walka z "generalicją" sięgnęła dna, tzn potrzeba sporej pogłębiarki by dokopać się do tego poziomu.

https://dziennik-polityczny.com/2019/12/27/kaczynski-mial-zlozyc-donos-na-wysokich-ranga-wojskowych-bieglym-w-sprawie-byl-czlonek-pis/

"W opinii forsowana jest teza jakoby Air Show w Radomiu było finansowane ze środków publicznych. Tutaj też sąd ma odmienne zdanie. Jak twierdzi, „było to przedsięwzięcie typowo komercyjne, które nie mogło być sfinansowane bezpośrednio z budżetu MON”. Okazuje się, że w całej sprawie może chodzić o próbę przejęcia organizacji imprezy przez polityczne środowisko w Radomiu.

Osoby związane radomskim układem lokalno-politycznym za wszelką cenę chciały dostać pieniądze od wojska, bo port w Radomiu był zadłużony, deficytowy. Wtedy zaczęły spływać donosy. W konsekwencji śledztwo wszczęła prokuratura i prowadzi je od czterech lat – twierdzi jeden z rozmówców Onetu."

Opublikowano

Potrzeba kasy na lotnisko, bo jak powiedział  poseł Suski,  jest z niego bliżej na południe.😂 Jedni kretyni zaplanowali i zbudowali to lotnisko a drudzy kretyni je rozbudowują mimo że nie wiedzą po co ono istnieje.  Miś na miarę ich mozliwości.

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

Może i gazety istnieją od czasów  Hitlera ale tak samo można powiedzieć że TVP to dzieło komuny. I co ty na to?

tvp to tvp było po sld pis ....  a gdyby tak tvp podawało info a wp onety interie itp i pół eu by zapodawało ??

A przy okazji,, skoro Czesi pognali niemieckie media to czemu teraz maja je oligarchowie?

ktoś się skarży oprócz Niemca ?

poczekaj

Do Ukraińca mi daleko ale jak się do szkoły na historię  nie chodziło i samemu nie umiesz ze zrozumieniem przeczytać co  się na wschodzie działo podczas wojny i potem to  nie masz pojecia jaka jest rzeczywistość.. Ukraińców to masz w Kietrzu i Głubczycach pod dostatkiem

chyba nie Ukraince bo pierwszej kolejności dostawali podwójne obywatelstwo niemieckie 

Korwin-Mikke chce sojuszu z Rosją. "Do Rosji nam bliżej, unikniemy groźby wojny" 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

1.tvp to tvp było po sld pis ....  a gdyby tak tvp podawało info a wp onety interie itp i pół eu by zapodawało ??

2.ktoś się skarży oprócz Niemca ?

3.chyba nie Ukraince bo pierwszej kolejności dostawali podwójne obywatelstwo niemieckie 

4.Korwin-Mikke chce sojuszu z Rosją. "Do Rosji nam bliżej, unikniemy groźby wojny" 

1. TVP to produkt komuny i co byś ne bredził i tak tego nie zmienisz. Wywodu o podawaniu i zapodawaniu info przez onet tvp i wp nikt chyba nie rozumie włącznie z tobą więc nie będę nawet próbował z tym dyskutować.

2. A na co się Niemcy skarżą i komu? Wiem że wyszedłeś na gamonia pisząc od wielu miesięcy że Czesi odzyskali media od Niemców . Niestety to oligarchia zrobiła z tego narzedzia słuzące swoim interesom a rząd ma taką samą siłę przekazu jak przy mediach w rękach Niemców.

3. Każdy wie ze Ukraińcy w Polsce od razu dostawali obywatelstwo RFN Jak mieli szczęście to PRL nadawał im jeszcze obywatelstwa marokańskie albo islandzkie do wyboru. W Głubczycach i Kietrzu nasiedlono masy Ukraińców  więc masz ich u siebie pod dostatkiem tyle ze ne miałeś o tym pojecia 

4. Nasi rządzący tak samo jak wiekszość obywateli lubi świetować porazki czyniąc z nich niejednokrotnie powód do dumy. Historia niczego ich nie nauczyła . Polityka dwóch wrogów w latach 30 tych doprowadziła do wyniszczenia kraju a sto kilkadziesiąt lat wcześniej do zaborów. Obecni robia dokładnie to samo wierząc w jakies nadprzyrodzone moce naszego kraju. Nawet sąsiednie kraje bloku wschodniego dogadują się z Rosja i zachodem. My mamy wkoło wrogów a sojuszników którzy nas bez wahania poświeca , na drugim końcu świata

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Dnia 28.12.2019 o 20:22, Ulman napisał:

Tylko jak w aspekcie pedofilii traktować np uporczywe i nachalne lansowanie przez TVPis 12 letniej śpiewającej małolaty? Wymalowane to, z pazurami i kudłąmi wyfarbowanymi jak niejedna 18 tka. W ubiegłym roku panna Wegiel lat 14 też lansowana na dorosłą gwiazdę. Jak ktoś taką pannę "podłączy"  a metryki nie sprawdzi to też pedofil? Zasadniczo tak, więc czemu  imć Kurski takie postawy promuje?

Bo to jest "sukces" TVP ,także jest się czym chwalić według prezesa.Tym bardziej ,że w dorosłej Eurowizji brak nawet 3 miejsca nie mówiąc o 1. Ja jestem ciekawy jednej rzeczy.Obie mają wystąpić na Sylwestrze TVP. O której godzinie ? O 22 -ej ,to powinny już spać w łóżku.

Opublikowano

To wystąpią z matkami i będzie zgodnie z prawem.

24 minuty temu, 12zbyszko napisał:

No to wbili nóż w plecy Pana Premiera, spółce zajmującej się pojazdami elektrycznymi i cały misterny plan poszedł się grzmocić. Jednym "Maluchem" załatwili daninę na elektromobilność i pokazali że Naród płaci daninę na idiotów. Tak trzymać. 

17 minut temu, Ulman napisał:

My mamy wkoło wrogów a sojuszników którzy nas bez wahania poświeca , na drugim końcu świata

Ci sami sojusznicy poświęcili już wielu swoich sojuszników, a także wielu własnych obywateli. 

• Haha 1
Opublikowano

Zaraz się okaże że Premier kazał im tego "Malucha" gdzieś skitrać a dokumentację ze specyfikacją części i adresami producentów utajni ABW pod pozorem ochrony interesów państwa.

• Confused 1
Opublikowano

Ciemny lud wszystko kupi , to cytat z Kurskiego. Innymi słowy - ciemny lud we wszystko uwierzy.

A moze ty masz jakies najnowsze dane o sukcesach w elektromobilnosci. Projektuja już ten automobil ? Jakies prototypy? Kiedy produkcja? Bedzie ten milion  aut za 5 lat?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v