Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

czy użytkuje ktoś w ładowarkach wagę loadmaster 8000 firmy RDS (starsza wersja zielonym wyswietlaczem )? jaki to ma zakres pomiarowy? posiada ktoś dokumentację? 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

A co o tym wynalazku sądzicie?

Że to wynalazek. To nie przyczepa że najwyżej inny siłownik wstawisz czy ośkę inną wspawasz. Pierdyknie ci jakiś element dopasowany nie wiadomo od czego, i dostaniesz białej gorączki jak odwiedzisz wszystkie sklepy w okolicy i nikt nie będzie wiedział co to...

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

A co o tym wynalazku sądzicie?

stary case 621xt poszedł w zeszłym tygodniu pod palnik chyba bo kabine udało mi sie dzisiaj rano ostakiem sił rozszabrować z bajerów i przydasiów

żebym był wcześniej to by w całości była na handel

Opublikowano

Pytanie do znawców. Marzy mi się zmiana opryskiwacza mam 400l biardzkiego. Pasuje w ścieżki za 2,5m siewnikiem i rozsiewaczem bo tak robie już chyba z 5 lat. Jednak stał się za mały bo przez 1 dzień nie mogę się wyrobić z pryskaniem. Chciałbym coś większego. Ciągniki do niego które są teraz to 60tka albo zetor 5211. Nie latam tymi większymi bo musiałbym wąskie koła kupić. Doradźcie czy zwiększyć zbiornik tylko? Jeśli tak to jaki max zawieszany możnaby z nim bujać albo coś ciąganego może. Ktoś coś poleci. Teraz robię z baniaka 1,5ha na niebieskich dyszach. Fajnie byłoby z 3 ha walnąć. Miałby 24 ha na dzień dzisiejszy do oblecenia. Generalnie chwasty na zimę i wiosną, chwasty w jarych. Jakieś nawożenie dolistne się zdarza. Na grzyba nie pryskam bo brakuje czasu ale może po zmianie coś by trzeba walnąć. Kukurydzy nie uprawiam albo jeśli już to znikome ilości. Czekam na wasze sugestie, jakieś ogłoszonka itp

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

McCormick f80.  Tylko to raczej bez sensu. Ciągnik 140cm szerokości 

na ile jesteś w stanie go rozszerzyć i czy inne ciągniki będą w stanie go zastąpić jak bedzie na stałe do tura rozstawiony ? balast na tył z beczki i bedzie stabilnie

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Rozszerzenie nie wchodzi w grę.

Pytałem o tego tura bo akurat jest taki z identycznego ciągnika do wzięcia, więc wszystko by pasowało. Ale lepiej już byłoby zakupić do jx 70. 

A potrzebny dwa razy w roku do przepchnięcia zboża i ewentualnie załadunku wapna. 

Opublikowano
54 minuty temu, Luke16 napisał:

U nas w dawnym pgerze przetarg bo przejęła go firma Dawtona i taki o to ciągniczek mają Ursus 1634 Crystal za 42 tyś zł ciekawe czy się sprzeda

URSUS_1634A_PUCZ.jpg

Jak jest mechanicznie ok to pójdzie ,szkoda że nie czwórka bo sam bym pojechał obejrzeć

Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

Mam tę ostatnią i tira nie załadujesz. Musiałbyś mieć łyżkę do wysokiego wyładunku, albo rampę stawiać. Ja jestem zadowolony. Przez 1,5 roku zmieniłem szczotki w rozruszniku i kilka oringów w silowniki od kierunku jazdy. Jest kilka rzeczy do zrobienia, ale jeździ to się nie robi. Pracuje niemal codziennie.

Opublikowano
14 godzin temu, Agrest napisał:

Rozszerzenie nie wchodzi w grę.

Pytałem o tego tura bo akurat jest taki z identycznego ciągnika do wzięcia, więc wszystko by pasowało. Ale lepiej już byłoby zakupić do jx 70. 

A potrzebny dwa razy w roku do przepchnięcia zboża i ewentualnie załadunku wapna. 

Negocjuj cenę tego tura. Nie za dużo osób szuka tura do sadownika, a zawsze możesz powiedzieć że jak nie zejdzie z ceny to taniej założysz na drugi, bardziej stabilny ciągnik

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v