Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Jaką szerokość kosy ma ten kombajn??

Kosy nie mierzyłem ale ma 41 nożyków - jeden nożyk ma 76mm x 41 szt = 311,6

Szerokość hedera w środku 303cm

2 godziny temu, Ursus932 napisał:

ile ma dokładnie dominator?

Szerokość młocarni 145 cm

Opublikowano

2 minuty temu, jaco512 napisał:

To że Bizon którego miałeś miał 800obr nie znaczy że wszystkie tak miały, sprawny Bizon ma  520-1100obr/min +/-50, poza tym obrotami nie nadrobisz szerokości młocarni

temat był poruszany odnośnie tego że bizon ma większą średnice bębna

a ja napisałem że ma mniejsze obroty 

porównując bizona do claasa z tą samą szerokością bębna claas bije na głowe bizona 

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, stempos1980 napisał:

Opony kabata.to jest trzydziestka szwagra.ja mam na płaskiej osi i tam koła całością się opierają na gruncie a u niego na okrągłej osi bardziej zewnętrznymi krawędziami.w domu była trzydziestka na okrągłej osi i tam nie było takiego czegoś

przy osi okrągłej ma być lekki negatyw, szczególnie to widać przy kołach 18

55 w cenie 47

https://www.olx.pl/oferta/przyyczepa-d-55-CID757-IDCvugo.html#fad5d2de1a;promoted

Edytowane przez izydor6280
Opublikowano

W naszej C-330 na okrągłej osi podobnie jest, może mniejszy kąt ale jak się stanie z przodu to widać. Mechaniki mówią, że to normalne i tak ma być

Opublikowano

My mamy wąskie, nie pamiętam jaki rozmiar tam dokładnie jest, zresztą są zdjęcia w galerii. Widać tak jak mówię wyraźnie jak się stoi z przodu że wewnętrzna strona opony jest delikatnie zadarta do góry. Dawno temu, jak senior wspomina były ustawione prosto i przy wyjeżdżaniu kiedyś z garażu traktor się rozkraczył czyli dolna część koła po prostu poszła na zewnątrz. Przyjechał szpec, naprawił, wycentrował i powiedział, że w C-330 właśnie mają być te koło lekko krzywe. Od tego czasu minęło już sporo lat a ciągnik hula. Mówię sąsiadowi kiedyś co był mechanikiem w KR że są luzy trochę to mówi przyjedź, zobaczymy ale w C-330 delikatne luzy mają być. Ma rację?

Opublikowano
11 minut temu, stempos1980 napisał:

Gdzie luzy mają być?

Ja nie wiem gdzie, ja nie mechanik ale jak się nią jedzie to to czuć. Kierownica ma delikatny luz, tak z 1/5 obrotu. 

Opublikowano

w swoim zabytku tez mam tak ze na  650 od zuka[pewnie starsza od was] pol opony jest lyse a na reszczie bieznik by przeglad przeszedl, przy najblizszym kapciu przeloze zeby rowno sie zdzieral😉,  ten typ tak ma w 3p nic takiego sie nie dzialo.

Opublikowano
1 godzinę temu, wlamaj1 napisał:

No i co z tego, jeśli by była w przyzwoitym stanie i można ją było bezproblemowo przerejestrować to 24 godzin by nie stała. A tu mamy około 7 tysięcy wyświetleń - jest jakieś "ale"...

Zapewne jest zarejestrowana jako ciężarowa bo jeszcze stara ma w ogłoszeniach,to pewnie za nim jeździła.

U teścia w 4011 koła 16 były też ostro ścięte i wtedy kręciło się kierownicą jak ze wspomaganiem,kolumna jest z sześćdziesiątki założona. Później mechanik robił sprzęgło i przy okazji "naprawił" zbieżność skręcając drążek i postawił do pionu bardziej koła to teraz ciężej chodzi, a było tak że palcem można było kręcić kierownicą.

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-wywrotka-d-55-na-3-strony-CID757-IDCVhJI.html

Tu jest okazja, tabliczka ze sztywnej jedynie ale jak zarejestrowana to papier wszystko przyjmie

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

https://m.olx.pl/oferta/przenosnik-burtowy-zmijka-do-zboza-fi-200-5m-adraf-przyczepa-august-CID757-IDCamnj.html

Fajny patent tylko ma trzy minusy

#Cena

#Słabe mocowanie do burty, przynajmniej mnie nie przekonuje.

#Wydajność którą podali raczej nierealna 

1 Cena, 10 lat temu znajomy używki po 3 tys sprzedał bez żadnych problemów.  Rozkładane ręcznie i do tyłu, ta jest na bok.

2  Mocowania podobne miały, a nawet dużo gorsze, bo bez takiej zabudowy, tylko na bolec 16 mm. 

Sąsiad ma bardzo podobną na przyczepię 14 w bardzo podobny sposób założoną, przyczepy Knorr podobnie jak zupa. 

3  Ta ma 200 mm i przy wydatku 40 litrów  jestem w  to uwierzyć. Zwykła żmijka 150 na leżąco podaje mi ponad 25 ton spokojnie. 

Według mnie cena względna, nie bardzo wygórowana. Te co kolega sprzedał nie miały żadnego rozdzielacza, był elektrozawór,  elektryczny włącznik na kablu zawsze pod ręką. Ogólnie fajną używkę bardzo ciężko trafić. 

Edytowane przez tomek73
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Uderz do kolegi @simson2812 on też takie felgi przerabia, jak zrobi dobrze to go pochwalisz, jak źle to będzie kogo zj***c

Ok dzięki za namiar. Jak jutro przyjedzie klient po kola 11.5 i wpadnie niespodziewana gotowka to sie bede rozgladal na powaznie juz :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v