Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Bananek Ja mam japońca i jestem bardzo zadowolony. Daihatsu Sirion, 2008 rok, silnik 1,3 w gazie. Na dojazdy do pracy, gdzieś niedaleko super autko. Nawet kiedyś 250kg nawozów w nim wiozłem + ja w środku czyli jeszcze plus 100 kilo😁

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

A jakiej firmy opony.? Jak opony jakieś najtańsze made in ryż to przy turze znikają w oczach i nie ma się co dziwić.

Opony kabata.to jest trzydziestka szwagra.ja mam na płaskiej osi i tam koła całością się opierają na gruncie a u niego na okrągłej osi bardziej zewnętrznymi krawędziami.w domu była trzydziestka na okrągłej osi i tam nie było takiego czegoś

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nie zdążę, teraz mu stuknelo 230tys.km, przez pięć lat to nakręcę może 50-60tys.km

W lato auto stoi, motor jeździ, zimą zmiana

Moje 1.9 ma 165 tys km stuknie teraz pod kocem trzymane 😛

• Like 1
Opublikowano

przekręć opony i się wyrówna 9_9

6 minut temu, stempos1980 napisał:

Opony kabata.to jest trzydziestka szwagra.ja mam na płaskiej osi i tam koła całością się opierają na gruncie a u niego na okrągłej osi bardziej zewnętrznymi krawędziami.w domu była trzydziestka na okrągłej osi i tam nie było takiego czegoś

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Moze czopy pod innym kątem? Ja tak miałem jak kupilem nowy czop na jedną strone różnił się kąt pochylu..według drugiej str starej 

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

@Bananek Ja mam japońca i jestem bardzo zadowolony. Daihatsu Sirion, 2008 rok, silnik 1,3 w gazie. Na dojazdy do pracy, gdzieś niedaleko super autko. Nawet kiedyś 250kg nawozów w nim wiozłem + ja w środku czyli jeszcze plus 100 kilo😁

aż sprawdziłem co to za wynalazek. nie widuję takich na codzień. ciut ładniejszy od multipli, trzeba to przyznać. ważne, że jest wam ze sobą dobrze.

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie ładny. Widziałem jak do tej pory 3 takie. U mnie wszystko musi być inne i jedyne w swoim rodzaju tylko ciągnik popularny jest bo C-330😎

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nie lepiej nie... Dobry jest jaki jest😁 Pomalowany akurat był parę lat temu perfekcyjnie i jak do tej pory to farba nic nie wyblakła a zlazła tylko na przednich błotnikach od ocierania nimi o drążki kierownicze. 

Opublikowano
8 minut temu, mf362 napisał:

Moze czopy pod innym kątem? Ja tak miałem jak kupilem nowy czop na jedną strone różnił się kąt pochylu..według drugiej str starej 

Czopy to są jeszcze orginalne i po obu stronach jest tak samo.może części wysuwane  mają inny kąt tzn tuleje sworznia zwrotnicy są źle przyspawane

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

moja mk6 z 2004r. przedliftowa. naturalne 160000. przebieg nie krecony. ogólnie zwarte i fajne autko. najfajniejsze do parkowania w mieście.

Zwrotne jest to prawda no i zrywne

2 godziny temu, mf362 napisał:

Moja tez taka 02 

Ale trzyma się facet na przeglądzie dziwil sie ze fabryczne zawieszenie a zero luzu sztywne... szkoda mi jej sprzedac aczkolwiek miejsce zastapi jej prawdopodobieństwo mk7 również 1.6 benzyna tylko czekam aż w dół pójdzie cena 

Silnik u cb ? 😛

1.3 benzyna + lpg

Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

Panewki lubialo obracać od obr bo to czuło ze żyje od 5'5tys.-8 tys 

Super autko 

Jeszcze wersje z kompresorem 220byly rzadko 

Nie od obrotów, tylko z innych powodów. Między innymi olej wymienia się max. po 5tys.km przelotu, w dodatku trzeba pilnować stanu. Przy niskim poziomie, skrecajac dynamicznie może obrócić panewke. 

Opublikowano
4 godziny temu, Bananek napisał:

łeee, takie wybrakowane widły? trzyzębne? to już kurła moje fiskarsy mają o jeden ząb wincyj.

Chyba warto kupić.W Warszawie do takiego wrzucają przez okno koperty z kasą hehe

4 godziny temu, Agrest napisał:

A jak😁

Ostatnio zagadałem do żony że może jakie większe kombi zamiast forda - dobrze że noża nie miała😀

Wychodzi że jej najbardziej odpowiada.

mój kumpel ,który się ożenił pół roku temu na pytanie:

-jak tam po ślubie? 

odpowiada 

-Marta mówi ,że jestem szczęśliwy .hehe

• Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, Bananek napisał:

aż sprawdziłem co to za wynalazek. nie widuję takich na codzień. ciut ładniejszy od multipli, trzeba to przyznać. ważne, że jest wam ze sobą dobrze.

kumpel też kiedyś kupił taki wynalazek, Suzuki alto, podniecony był, bo w tej cenie miałby seicento z 5 lat starsze, i tak jeździł, aż zaprowadził do mechanika na wymianę sprzęgła, i okazało się że do wynalazków części kosztują z 4-5 razy tyle co do normalnego auta...

8 godzin temu, red83 napisał:

Między innymi olej wymienia się max. po 5tys.km przelotu

w czasach olejów long-life (w co za bardzo nie wierzę) wymiana oleju co 5tys.km to nieporozumienie, rozumiem standardowe 10-15tys.km, ale 5????

• Like 1
Opublikowano

Owszem części sporo kosztują ale przy mojej ilości jazd to w zeszłym roku był tylko raz u mechanika na standardowej wymianie filtrów i olejów i raz u gazownika na regulacji instalacji. Łącznie w tym roku oprócz paliwa poszło na niego coś koło 600zł. Jak robisz nim max 7 tysięcy km rocznie albo mniej to cudów nie trzeba. Kupiony był w grudniu 2016 i do tej pory zrobił dopiero 20 tysięcy km a nic nie zapowiada się że będzie robił więcej.

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Łącznie w tym roku oprócz paliwa poszło na niego coś koło 600zł.

A to dopiero 3 stycznia... 😱😱😱

bratrolnika napisał:

kumpel też kiedyś kupił taki wynalazek, Suzuki alto, podniecony był, bo w tej cenie miałby seicento z 5 lat starsze, i tak jeździł, aż zaprowadził do mechanika na wymianę sprzęgła, i okazało się że do wynalazków części kosztują z 4-5 razy tyle co do normalnego auta...

polecam też naprawy blacharskie i szukanie używanych blach po szrotach... 😀 to dopiero rozrywka przy tak nietypowych autach.

• Haha 1
Opublikowano

Kurła łapiesz za słowa😁

Mój błąd w 2019 tyle wyszło. 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

w czasach olejów long-life (w co za bardzo nie wierzę) wymiana oleju co 5tys.km to nieporozumienie, rozumiem standardowe 10-15tys.km, ale 5????

Jeżeli ma się taki motor, to tak. Korzystając często z liftu olej szybko traci parametry. Oczywiście mam na myśli oleje najwyższej jakości i ceny. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v