Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Myślisz że 2wd ma większy nacisk na tylną oś niż 4wd?  A ja myślę że te ciągniki są tak samo podarte i nacisk jest ten sam. 

Mylisz się bo sama różnica mas osi napędowej i tej bez napędu to już duża różnica a do tego różnica i to duża masy samych kół....natomiast tył ciągnika waży wciąż tyle samo stąd też inne rozłożenie masy.

Opublikowano

Kolego jeśli przednia ośka  jest w tym samym miejscu zamontowana w ciagniku seryjnym to czy ona waży 50kg czy 200 to nie ma znaczenia na nacisk tylnej osi. 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

Kolego jeśli przednia ośka  jest w tym samym miejscu zamontowana w ciagniku seryjnym to czy ona waży 50kg czy 200 to nie ma znaczenia na nacisk tylnej osi. 

Zastanów się kolego na spokojnie i pomyśl jeszcze raz...

Opublikowano

Aż i ja zacząłem myśleć . Po mojemu to tu i tu się zwiększy , ale na przodzie dużo więcej niż bez napędu . 🤔

Opublikowano
4 godziny temu, ws71 napisał:

Nie ma takiej opcji w skład betonu[b-25] wchodzi 5 różnych dodatków chemicznych, w gospodarskich warunkach trudno skomponować same składniki,a jeżeli nawet by Ci się udało to będziesz naprzód góra ok 30-40 zł na m3, nie wiem czy to ma sens ekonomiczny

Stosowanie platyfikatorów na pewno nie pomaga w otrzymaniu odpowiedniej wytrzymałości betonów :D

Opublikowano

Szkoda placu zawalać moim zdaniem.  Elektronika poszła z dymem i większość cennych elementów też. Ale może ktoś się lepiej zna i ci doradzi inaczej.

Opublikowano
13 minut temu, BusteR napisał:

Stosowanie platyfikatorów na pewno nie pomaga w otrzymaniu odpowiedniej wytrzymałości betonów :D

Móglbym Cię zaprosić kolego na własne chlewnie ,wyraźnie widac gdzie był beton przemysłowy a gdzie własny wyrób i na cemencie nikt nie oszczędzał,żwir też byl z prawdziwej kopalni typowy pod posadzki

Opublikowano

Głównie pytam czy było by zainteresowanie na podzespoły takiego nowego w miarę kombajnu. Może ktoś próbował sprzedać? 

Myślę że sporo części jest ok jeszcze. np oś kierująca. Podobną znalazłem za 40 tys. za samą oś. Po zatem sita, podsiewacz, klepisko, kołpak tylny itp. i dużo innych drogich części

Opublikowano
20 minut temu, maroko napisał:

https://www.olx.pl/oferta/claas-lexion-530-4x4-spalony-CID757-IDCLHLK.html#fbaf44b530

Opłacało by się takiego kupić na części? Za 50 tys z transportem do mnie. 

Myślicie że byli by chętni czy szkoda sobie placu zawalać? 

Chłopie weź ochłoń, chyba że masz za dużo pieniędzy. Każdy kto zobaczy że kombajn był po pożarze zrobi w tył zwrot i uja zarobisz. Nie rób z siebie Janusza biznesu.

@szmergiel patrzaj jaka konkurencja w biznesie Ci rośnie 😂😂

Opublikowano
2 godziny temu, maroko napisał:

https://www.olx.pl/oferta/claas-lexion-530-4x4-spalony-CID757-IDCLHLK.html#fbaf44b530

Opłacało by się takiego kupić na części? Za 50 tys z transportem do mnie. 

Myślicie że byli by chętni czy szkoda sobie placu zawalać? 

Na pierwszy rzut oka tylko tylna oś, coś z sit, schodki i drabinka....trochę mało żeby blokować 50 tyś. Do czasu aż ktoś kupi chociaż tą oś...

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Zawsze możesz spróbować sprzedać prawe tylne koło za 15tys.zl, lewe tylne koło za 15tys zł i drabinkę za 20tys.zl i już jesteś na zero, reszta to jakieś pięć-osiem ton złomu...

O to to właśnie 😃

2 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Imię sprzedającego wiele wyjaśnia 😉

2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Chyba jedynie tylna oś sęsownie wygląda a reszta huta

👍

2 godziny temu, maroko napisał:

Głównie pytam czy było by zainteresowanie na podzespoły takiego nowego w miarę kombajnu. Może ktoś próbował sprzedać? 

Myślę że sporo części jest ok jeszcze. np oś kierująca. Podobną znalazłem za 40 tys. za samą oś. Po zatem sita, podsiewacz, klepisko, kołpak tylny itp. i dużo innych drogich części

To, że ktoś chce 40 tyś. za tą oś to nie znaczy, że jest na to jakieś wielkie branie. Równie dobrze może leżeć latami czekając na klienta a kasa zamrożona.

2 godziny temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Chłopie weź ochłoń, chyba że masz za dużo pieniędzy. Każdy kto zobaczy że kombajn był po pożarze zrobi w tył zwrot i uja zarobisz. Nie rób z siebie Janusza biznesu.

@szmergiel patrzaj jaka konkurencja w biznesie Ci rośnie 😂😂

😃 👍

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v