Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
extrabyk napisał:

U mnie godzina 120,- ale co roku mniej roboty. Miejscowi nie mają kasy to się nie budują. Miastowi co mieli zrobić już zrobione a nowych nie przybywa. Jeśli powstaną kurniki to wszelkie usługi i handel u nas padną bo tylko miastowi mają kasę a oni położą lachę na nas gdy tylko zacznie śmierdzieć.

jaką masz tą koparke?

Opublikowano
21 minut temu, soltys48 napisał:

To jest nas dwóch, też od jakiegoś czasu szukam 3.6 do 4.2 i średnio....

Ile CHCESZ dać? 

Jest gumowy u kolegi-zmienił na croskil i iu mnie prawie nowy rurowy😉

Mój drogi imiennniku ja szukam Packera a nie gumowego czy tam rury. 

Opublikowano

No właśnie  warto dopłacić i szukać coś z przednim wałem?

Pazur chyba lepszy od brony?

• AgroTeam
Opublikowano
Agrest napisał:

No właśnie  warto dopłacić i szukać coś z przednim wałem?

Pazur chyba lepszy od brony?

Zależy do czego chcesz go używać. Po świeżej orce wal z przodu się przydaje. W ziemi która już osiadla dużo mniej. Wiosną to w ogóle nie widzę dla niego zastosowania

Opublikowano

Do jednego i drugiego.

Teraz jest 12ha do zruszenia i porównania . Decyzja zapadła o siewie jęczmienia więc dobrze będzie płytko zruszyć wierzch żeby się szybciej nagrzał.

Po orce trzymałby głębokość i trochę dociskał.

Ja chcę to do 70km na gleby lekkie w uprawie. Powinien dać radę bo prędkość do rozbijania gruz mi nie potrzebna, nie mam z tym problemu.

• AgroTeam
Opublikowano
50 minut temu, soltys48 napisał:

Wszystkie niby spełniają warunki szerokości ale z przednim wałem w NORMALNYCH pieniądzach ciężko 

Z przednim jest bardzo mało na rynku i są stosunkowo nowe stąd cena. 3m jeszcze kupi, np jakiegoś kombi z uni

1 minutę temu, Agrest napisał:

Ja chcę to do 70km na gleby lekkie w uprawie. Powinien dać radę bo prędkość do rozbijania gruz mi nie potrzebna, nie mam z tym problemu.

Nie ma takie opcji żebyś pociągnął ciągnikiem 70KM 3,6m z dobrym efektem. Mój tyle ma i z marsem 3m w świeżej ziemi ma co robić.

Szukaj uni kombi lub expomu 3m to max dla takiej mocy

Opublikowano
Thomas2135 napisał:

13 godzin temu, bratrolnika napisał:

Ciężko stwierdzić czy ciężka praca prowadzi nas bezpośrednio do grobu, moim zdaniem nie, ten kto ciężko pracuje to i się rusza, i na świeżym powietrzu przebywa, i mięśnie wyrobione, i bęben nie rośnie, przed telewizorem wręcz przeciwnie, a raczej nie tak zdrowo

Mylisz się. Rodzice mojej mamy zmarli już dawno, kilkanaście lat temu babka, dziadek jeszcze wcześniej. Mieszkali na Kurpiach i całe życie ręcznie tyrali. Koszenie łąk, zboża ręcznie kosą. W tym czasie rodzice mojego ojca mieli już kosiarkę, młocarnię i kilka innych maszyn. W życiu zbytnio też się nie napracował, dzieci narobił, nachlał się i było komu robić. Zmarł 2 tyg temu w wieku 92 lat. Rodzice mamy tyrali i 80ki nie dożyli.

Najwazniejsze są geny. Pradziadek zapierdalał cale życie i 94, prababcia tak samo i 98. Babcia na raka miała 71 a dziadek w tym roku ma 90 i dalej ciagnie:) Tez licze na duzo 😂

• Like 1
Opublikowano

Tylko u mnie gość od lat mf 255 ciąga zwykły z bometu 3,6m , twierdzi że na 1 szosowej. 

Faktem jest że ziemię takie że przejazd broną   zwykłą już robi robotę.

Case jx z pługiem 160cm robił robotę. Inni mają ziemię że C 360 z ug2 ma co robić.

• AgroTeam
Opublikowano

Ja mam raczej lekkie ziemię ale 3p z agregatem 2,8m bardzo się męczył. Był na granicy mocy. Pamiętaj że taki 3,6 już też swoje waży i jak ziemia lekka to i głębiej wały wejdą. A to znowu daje ilość ziemi do mieszania i opory

• Like 2
  • AgroTeam
Opublikowano

Ja do maszyn batyry podchodzę z dystansem. Sąsiad miał ich brone kompaktowa i jakością to nie pozwalało. Osobiście wolał bym taki https://sprzedajemy.pl/agregat-uprawowy-unia-kombi-3m-wielatki-2-e30984-nr58802307

Opublikowano

Niestety, potrafi taki agregat zostać w ziemi, a wieżyczka przy ciagniku. Ogólnie pomysł fajny, tylko rury kruche i często pękają. Mam dwa takie agregaty, na łapkach i na bronie. Robotę robią, tylko trzeba z głową , bo można coś urwać

Opublikowano

Właśnie takie opinie słyszałem, że lubi coś pękać. 

Opublikowano

@Agrest coś blisko czy nie ma znaczenia że na drugim końcu Polski?

Opublikowano
26 minut temu, PRIMO napisał:

@Agrest coś blisko czy nie ma znaczenia że na drugim końcu Polski?

Ja się ruszać z domu nie lubię. Jak daleko to zakup w ciemno i transport w granicach rozsądku. 

Często na zachodzie z transportem wyjdzie taniej jak u mnie na miejscu.

@soltys48 dzwoniłem , słonecznik kiełkuje, po nowy roku  gość przeliczy ile %

Opublikowano

Do przemyslenia. Na pewno oferent musiał by podesłać lepsze zdjęcia. Tu to by można z przyczepką podjechać.

• AgroTeam
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

Do przemyslenia. Na pewno oferent musiał by podesłać lepsze zdjęcia. Tu to by można z przyczepką podjechać.

Jeśli to jest niski ząb sprężysty to se to odpuść. Raz czymś takim uprawiałem i wiecej nie chcę. To już wolę ciężką bronę

• Like 2
Opublikowano

No właśnie na taki wygląda. Zawsze myślałem że to robi super robotę. 

Ale pewnie w mokrej słomie  zaraz polegnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v