Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, bratrolnika napisał:

Ale tak jest w każdej kategorii, przydziadujesz 30zl na miesiąc, to zamiast sprzedać w tydzień będziesz się bujał pół roku...

Niby tak ale sa maszyny, które są tanie i sprzedają się latami. Miałem robijak do siana za kilka stów na sprzedajemy bo na olx po półtora roku opłaty przerosły by wartość maszyny.

Teraz już za części też trzeba bulić  no i jaki sens wystawić coś za kilkadziesiąt zł. czy nawet kilkaset jak ogłoszenie wisi minimum rok i opłaty większe niż wartość części.

Przeginają z opłatami i tyle.  

Baby setki szmat wystawiają za darmo a rolnika trzeba zdoić nawet jak klosz do lampy chce sprzedać za 5 zł.

To samo z coraz wyższymi opłatami za przesyłki.

To wszystko utrudnia a wręcz uniemożliwia obrót używanych towarów, które komuś są zbędne a komuś bardzo potrzebne. W efekcie tego w końcu wiele dobrych rzeczy ląduje na złomie lub w śmietniku a co gorsza również w lesie lub w piecu. Zamiast tego kwitnie handel nowym badziewiem z Chin.

Nie wiem jak Was ale mnie to wk***ia 😠

6 godzin temu, bratrolnika napisał:

Jak to jest że w łowickim same bogole, a na ogłoszenie to każdy z nich żałuje, co chwilę wystawione w darmowej kategorii, pisz który do chama ile za slupice ceni

https://www.olx.pl/oferta/plug-4skibowy-na-czesci-CID757-IDBE6RB.html

Sam tak mam z częściami do Nissana Micry. Po starcie w zawodach Micra poszła do kasacji i zostało sporo drobnych części...teraz weź wystaw z 20 pozycji i zapłać po 5 zł. na miesiąc biorąc pod uwagę fakt, że większość będzie się sprzedawała ponad rok...no i wszystko traci ekonomicznie sens. Tak więc Micra wystawiona w dziale samochodów na części bo innego sposobu nie ma.

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Agrest napisał:

W takich ile Ty byś dał i podziel przez dwa😂.

Ile konkretnie to sam nie wiem.  Interesuje mnie coś sprawnego bo remontów nie lubię, stalkę jakąś wymienię, ale spawać już nie mam ochoty.

Myślę że przedział 2-4 tys.

Znają ciebie to pomyślałbym że żartujesz 😏 .

Za te pieniądze to tylko złom możesz kupić. 

Niedaleko mnie jest takie coś ale cena. 

https://www.olx.pl/oferta/agregat-uprawowy-unia-kombi-3-6-m-CID757-IDCXUAC.html

Ile konkretnie to sam nie wiem.  Interesuje mnie coś sprawnego bo remontów nie lubię, stalkę jakąś wymienię, ale spawać już nie mam ochoty.

Opublikowano
13 godzin temu, bratrolnika napisał:

Ciężko stwierdzić czy ciężka praca prowadzi nas bezpośrednio do grobu, moim zdaniem nie, ten kto ciężko pracuje to i się rusza, i na świeżym powietrzu przebywa, i mięśnie wyrobione, i bęben nie rośnie, przed telewizorem wręcz przeciwnie, a raczej nie tak zdrowo

Mylisz się. Rodzice mojej mamy zmarli już dawno, kilkanaście lat temu babka, dziadek jeszcze wcześniej. Mieszkali na Kurpiach i całe życie ręcznie tyrali. Koszenie łąk, zboża ręcznie kosą. W tym czasie rodzice mojego ojca mieli już kosiarkę, młocarnię i kilka innych maszyn. W życiu zbytnio też się nie napracował, dzieci narobił, nachlał się i było komu robić. Zmarł 2 tyg temu w wieku 92 lat. Rodzice mamy tyrali i 80ki nie dożyli.

Opublikowano
5 godzin temu, extrabyk napisał:

😠

Sam tak mam z częściami do Nissana Micry. Po starcie w zawodach Micra poszła do kasacji i zostało sporo drobnych części...teraz weź wystaw z 20 pozycji i zapłać po 5 zł. na miesiąc biorąc pod uwagę fakt, że większość będzie się sprzedawała ponad rok...no i wszystko traci ekonomicznie sens. Tak więc Micra wystawiona w dziale samochodów na części bo innego sposobu nie ma.

ale ty chcesz sprzedać z niej części, a nie całe auto

a nie że dureń wystawia np. rozrzutnik, w tytule napisane że na części, w opisie napisane że na części, dzwonię o oś, a cham ci mówi "w całości sprzedaję" i jeb słuchawką

Opublikowano

@PRIMO to widziałem ale tyle nie dam. Myślę że 5 to maks. Jest kilka zachodnich tylko nie wiem jak z dostępnością pazurów w razie zgubienia. 

Opublikowano
39 minut temu, bratrolnika napisał:

ale ty chcesz sprzedać z niej części, a nie całe auto

a nie że dureń wystawia np. rozrzutnik, w tytule napisane że na części, w opisie napisane że na części, dzwonię o oś, a cham ci mówi "w całości sprzedaję" i jeb słuchawką

Tylko, że do mnie nie dzwonią tylko piszą z zapytaniem za ile oddam Micrę i czy na chodzie i czy przegląd oraz oc jest na rok...w sumie może faktycznie nie to zdjęcie wstawiłem i to ludzi wprowadza w błąd... trzeba było dać to po zawodach to by nie szukali okazji  😃 

20190428_150331.jpg

• Haha 2
Opublikowano
18 minut temu, bratrolnika napisał:

a no koło mnie, jak będzie trzeba to się trzydziestkę do testu odpali

Ładuj na przyczepę i podrzuć do mnie😀

Na łoeliksie w sumie wszystko przejrzałem pobieżnie.  Jeszcze miesiąc do siewu może się co znajdzie.

Jak nie to i starym 2,1m się zrobi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

@PRIMO to widziałem ale tyle nie dam. Myślę że 5 to maks. Jest kilka zachodnich tylko nie wiem jak z dostępnością pazurów w razie zgubienia. 

Myślę że z dostępnością części nie powinno być problemu. 

28 minut temu, bratrolnika napisał:

a no koło mnie, jak będzie trzeba to się trzydziestkę do testu odpali

Mam jeszcze jedną prośbę ,szukam używanego wału Packera ze skrobakami 2,7 ewentualne może być 3 m .

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Partyzant85 napisał:

Ale 30 zł w kieszeni :D a pługa karmić nie trzeba to i rok może postać :D

@Rolnik_z_Podkarpacia kupiłeś koparkę ?

A no kupiłeś. Robiłem wcześniej na koparce i od dawna chciałem swoją tylko się cykałem bo w mojej okolicy jest kilka ale jak przyjdzie co do czego to nikt nie ma czasu. Mialbyc ciągnik  ale nic ciekawego nie znalazłem, w sumie koparke szybciej kupiłem w super  stanie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, a tak z ciekawości jak u was w okolicy liczą za usługi koparko-ładowarką i ile ?

https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-koparko-ladowarka-fiat-hitachi-kobelco-stan-bardzo-dobry-szczeka-widly-teleskop-silnik-turbo-skrzynia-manualna-ID6C1vKD.html 

Coś takiego jak w linku 

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano

Za karczowanie 120 - 140zł/ha było. Przy dłuższej robocie można parę groszy urwać.

Opublikowano

U mnie godzina 120,- ale co roku mniej roboty. Miejscowi nie mają kasy to się nie budują. Miastowi co mieli zrobić już zrobione a nowych nie przybywa. Jeśli powstaną kurniki to wszelkie usługi i handel u nas padną bo tylko miastowi mają kasę a oni położą lachę na nas gdy tylko zacznie śmierdzieć.

• Haha 1
Opublikowano

U nas w zagłębiu sadowniczym za karczowanie sadu 2-3zl za pniak w zależności od wielkości. Chociaż coraz częściej biorą ludzie firmę na zasadzie wycinka i karczowanie za uzyskaną biomasę.

Opublikowano
26 minut temu, Agrest napisał:

Ładuj na przyczepę i podrzuć do mnie😀

Na łoeliksie w sumie wszystko przejrzałem pobieżnie.  Jeszcze miesiąc do siewu może się co znajdzie.

Jak nie to i starym 2,1m się zrobi.

To jest nas dwóch, też od jakiegoś czasu szukam 3.6 do 4.2 i średnio....

18 minut temu, PRIMO napisał:

Myślę że z dostępnością części nie powinno być problemu. 

Mam jeszcze jedną prośbę ,szukam używanego wału Packera ze skrobakami 2,7 ewentualne może być 3 m .

Ile CHCESZ dać? 

Jest gumowy u kolegi-zmienił na croskil i iu mnie prawie nowy rurowy😉

Opublikowano (edytowane)

U nas jak się dwa domy w roku na całą gminę budują to już jest dużo...

Na wyrywaniu kamieni i korzeni zarobek marny a sprzęt się dobija 🙁 

Edytowane przez extrabyk
  • AgroTeam
Opublikowano

U mnie to wielu pokupowało  stare sprzęty na swój użytek i zarobić nie dadzą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v