Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bartek1992 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/ursus-914-CID757-IDCFAFd.html co myślicie o tym ursusie?

patrzyłem na niego bo szukam coś podobnego , i powiem Ci że źle nie wygląda za taką kase ale rocznik to raczej nie ten bo brak szyb uchylnych w kabinie ,pisany na pałe lub dokumenty od innego

Opublikowano

Pewnie jakas spółdzielnia albo cos podobnego, aby do przodu urwie sie to sie urwie. Byłem ostatnio s takim miejscu gdzie codziennie ktos inny jezdzi, nawet jak maja jakas awarie to tak robia aby do konca dnia dojechać bo jutro bedzie ktos inny jechał. 

Opublikowano

Agrest napisał: Patrzcie i podziwiajcie. Co trzeba robić żeby do takiego stanu doprowadzić? https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-case-ih-jx90-CID757-IDCXYaS.html W tym przypadku chyba nie przejdzie gadka "Niemiec płakał jak sprzedawał"😊

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

patrzyłem na niego bo szukam coś podobnego , i powiem Ci że źle nie wygląda za taką kase ale rocznik to raczej nie ten bo brak szyb uchylnych w kabinie ,pisany na pałe lub dokumenty od innego

914 szukasz czy turbo tez wchodzi w gre? Do jakiej kasy?

Opublikowano

Raczej bez turbo 934/914 no chyba że jakieś ładne to może być turbo . kasa tak koło 50 tyś 

Opublikowano
23 minuty temu, Ursus932 napisał:

Agrest napisał: Patrzcie i podziwiajcie. Co trzeba robić żeby do takiego stanu doprowadzić? https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-case-ih-jx90-CID757-IDCXYaS.html W tym przypadku chyba nie przejdzie gadka "Niemiec płakał jak sprzedawał"😊

Handlarz tam go odpicuje na sprzedaż ;) zrobi z niego perełkę a potem cena 100tys :D

13 minut temu, Ursus932 napisał:

Raczej bez turbo 934/914 no chyba że jakieś ładne to może być turbo . kasa tak koło 50 tyś 

Kolega w 2011 kupił ladne 914 89r za 40tys 

Za 50tys moze cos zachodniego np mf 390 80koni sprytny fakt lekki trochę :)

Opublikowano

Szukam takiego ursus ale powyżej 90 roku ,najchętniej możliwie jak najmłodszy . nie stać mnie na zachoda

Opublikowano

Za 50 tyś można dużo kupić tylko , ile potem na remont trzeba przeznaczyć danej marki  już wielu kupiło i płacz bo remont silnika to skrzynia , trzeba się liczyć  zakup za 50 tyś i mieć na remat 40 tyś w razie w .

Opublikowano

Jak robicie kwadratowe dziury w blasze, takie jak w lemieszach czy ogólnie w blasze takiej z 5mm żeby użyć śruby bez łba lub z łbem okrągłym a pod spodem kwadrat jak do drzewa. Bo ja używam przebijaka kwadratowego w otworze po wiertle okrągłym, żeby zrobić dziurę kwadratowo a jak wy robicie.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 6465 napisał:

Nie każdy zachodni trzeba od razu remontować,  ja kupiłem MF z Francji 2lata nim pracuje i puki co wszystko działa bez zarzutu. 

Tu jest  jeden tylko plus sprowadzony bezpośrednio z Zachodu da się pracować takim ciągnikiem kilka ładnych lat . ale odkupiony od jakiegoś rolnika już bywa nie ciekawie , nieraz fatalnie , bo ludzie co dbają o sprzęt i naprawiają systematycznie i partacze a by tylko do przodu jak się psuje to do żyda , odmalować wypicować i sprzedać . 

Ale nie wszyscy zapewne wiedzą , ze jak się sprzedaje dana osoba traktor samochód informuje że jest bez wat sprawny , ale jak wyjdzie na jaw usterki nawet po pół roku , to można zwrócić taki traktor lub samochód i zażądać zwrotu kasy .

Dodam tu żeby nie rozpisywać się już wielu ludzi z tego skorzystało , także sprzedający mają teraz dużo trudniej .

https://maszprawo.org.pl/2013/06/samochod-z-wadami-kiedy-nieuczciwy-sprzedawca-odpowie/

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Mój przyjechał z południa Francji, filtry miał wymieniane na oryginał AGCO nie jak w Polsce na jakieś podróby typu Donaldson. A ziemię tam mają jakąś czerwoną bo już w filtrach i pod kabiną był ciemno pomarańczowy.

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Kolego filtry tak jak części, auta a nawet buty jak markowe to lepsze, nie doświadczyłeś tego?  Jak nie to pewnie zakupy robisz na targowisku u Cyganów 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v