Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Zależy jeszcze jakie te studia

Marketing i zarządzanie, logistyka i geodezja. Na nic to się żadnemu z kuzynostwa nie przydało.

Opublikowano

moj znajomy po sgh zarbia w wieku 31 lat 40tys brutto w warszawie. zawsze tam jakas znajdziesz po studiach biurowa

Opublikowano
1 minutę temu, sabuliga napisał:

moj znajomy po sgh zarbia w wieku 31 lat 40tys brutto w warszawie. zawsze tam jakas znajdziesz po studiach biurowa

Kumple też po logistyce i 2 na tirach gania, jeden autobusem, a reszta na produkcji. Jak dla mnie to bez pleców ani rusz.

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Marketing i zarządzanie, logistyka i geodezja. Na nic to się żadnemu z kuzynostwa nie przydało.

No siostra właśnie skończyła marketing i zarządzanie po czym stwierdziła że to nie jest to chce robić w życiu😏

Opublikowano

studia takie co by zysk był  z tego np:  kierunki niezbędne pod uprawnienia budowne, elektrotechnika,  lekarske, leśne, administracja, i takie co sie przyda w najbliższej okolicy jak sa duże zakłady , zawody mundurowe  a prawojazdy zawsze dobrze mieć zrobione

Opublikowano

@Ursus932 Tak szczerze mówiąc to przejść przez wieś to się okazuje, że 3/4 osób po studiach, a pracują byle gdzie by parę groszy zarobić.

Na przykład moja koleżanka, studiów jeszcze nie skończyła, a już w żłobku pracuje. Ojciec radnym jest, siostra w gminie pracuje, a weź teraz wyślij żonę czy narzeczoną do takiej pracy. Daję ci gwarant, że się nie dostanie.

Opublikowano
4 minuty temu, Roman4321 napisał:

po geodezji trzeba popracować by zostać geodeta uprawninym i można startować do gminy, umiejętność wyrobienia sobie znajomości i wszędzie sie wciśniesz

Nie powiem bo i ja chciałem iść na robotykę/mechatronikę i rolnictwo (matura zdana można rzec wzorowo) ale jakoś wolałem zacząć się od razu dorabiać i jak na razie nie żałuję decyzji. Obserwując to bardziej wykształcone towarzystwo ode mnie doszedłem właśnie do takiego wniosku.

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Nie powiem bo i ja chciałem iść na robotykę/mechatronikę i rolnictwo (matura zdana można rzec wzorowo) ale jakoś wolałem zacząć się od razu dorabiać i jak na razie nie żałuję decyzji. Obserwując to bardziej wykształcone towarzystwo ode mnie doszedłem właśnie do takiego wniosku.

he...a ja głupi najpierw poszedłem na budowe i eksploatacje maszyn-skończyłem inżynierkę i pokorciło mnie to sobie poszedłem na politologie i tak po paru latach zostałem mgr . Teraz jestem rolnikiem:D

Opublikowano
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

To jest kręcone 2 lata temu.

Bo syn Geńka mówi że ma 35 lat i jest  82' r

Więc i ceny inne były puki TVN świni nie podłożył.

Bzdura. Materiał z tego roku z wystawy z Szepietowa. 

Opublikowano

to ile wy byście chcieli zaraz zarabiać po tych studisach moj brat 8 lat po geodezji zarabia 2200 ale siedzi sobie w biurze ciepło i nie narobi sie

Opublikowano
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

To jest kręcone 2 lata temu.

Bo syn Geńka mówi że ma 35 lat i jest  82' r

Więc i ceny inne były puki TVN świni nie podłożył.

Może który AFtowicz pracuje u tego bambra z Pokaniewa??

A myślisz,że  MŁODY Gienio łumi do tylu liczyć??

20 minut temu, przezuwaczka napisał:

Bzdura. Materiał z tego roku z wystawy z Szepietowa. 

Ten rok

Opublikowano
19 minut temu, sabuliga napisał:

to ile wy byście chcieli zaraz zarabiać po tych studisach moj brat 8 lat po geodezji zarabia 2200 ale siedzi sobie w biurze ciepło i nie narobi sie

Mój  syn  jako  technik 1600 +nadgodziny  z podstawy  sporo przejezdzi  i się zniechęca 

Młodzi jak 3jki z przodu nie  widzą  to opracować  nie  chcą 

Opublikowano (edytowane)

"Jak tobie będzie pasowała to mi też"     :P    xD

Edytowane przez Sean
Opublikowano (edytowane)

Ta dziewczyna za młoda i za ładna na niego i daleko mieszka,po za tym rodzice wiedzą jego ze z tego oliwy nie będzie ,temu tak mówią bo wiedzą ze będzie rozczarowanie.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez MalyRolnik18
      Witam. Zakładam nowy temat do dyskusji w sprawie serialu Euro łany czyli losy bohaterów Złote łany i nie tylko, czy ktoś ma informacje jak potoczyły się losy bohaterów między innymi Szymona, Czesia, sołtysa Jana, itp. Myślę że jest to ciekawe i jak ktoś wie lub jest z okolic to dobrze by było o tym podyskutować, tym bardziej że już ładnych parę lat minęło po publikacji, także zapraszam do opowieści... 
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Michal150
      Witam mam pytanie czy ktoś z was może wie jak potoczyły się losy Szymona ,Czesia i sołtysa Jana z Euro Łanów?
  • Dodaj nową pozycję...
v