Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@zetorki12 obrażony? dlaczego? uwazam, ze wszyscy jesteśmy kolegami i kolezankami, ale po raz kolejny powtarzam, że blizszych koleżków nie szukam, bo może nie wszyscy czytający to wiedzą 😁Asekuracja przede wszystkim 😁  

Ale jak musisz się sfochować to przyjmę to z zimną krwią 😂

Opublikowano (edytowane)

No chyba większość świetnie wie że jesteś zajęta . Ale w sumie asekuracja nie zaszkodzi .   Naprawdę uważasz że faceci tylko o jednym myślą ?

To właściwie dobrze myślisz . :D

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
5 godzin temu, Paulina1985 napisał:

🙄🙄🙄🙄🙄🙄

smażę piątą patelnię śledzi 🙄🙄🙄🙄

Pytanie do wszystkich, albo chociaż do @soltys48 😂  mam wielkiego szczupaka i nie zawaham się go upiec na święta. Powiedz mi jak?

NIe daj Bóg go smażyć, najsmaczniejszy byłby z pieca konwekcyjno-parowego, wcześniej pasowało by go zamarynować na trochę(najelpiej ze dwa dni)a w czym? Kwestia gustu, mi najlepiej odpowiada sama sól, piec z dodatkiem masła

Pyszota.......

Pierwszy raz słyszę  o mrożeniu ryby z wnętrznościami

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

To ile tych ryb można jeść? 🤔😉

codziennie podobnie jak kaszankę

Opublikowano
17 minut temu, Paulina1985 napisał:

😂😂😂😂😂😂😂

A tak na marginesie ja kolegów nie szukam 😂 wam lepiej uczuć pozytywniejszych nie okazywać (facetom), bo zaraz uważacie to za jednoznaczne z rozkladaniem nóg 😪

I my wszyscy tutaj żonaci, więc tyle naszego co tu popiszemy, też na nic nie licz😂

• Haha 1
Opublikowano

@soltys48 z tą ryba z bebechami okaze się jak rozmrożę 😂  szczupak jest naprawdę spory, ma okolo90cm. No smażyć nie chcę, bo mi szkoda takiej genialnej ryby. Piekarnik mam zwykły, nie zaden parowo-konwekcyjny🤯 zamarynować w soli, ale on jest mega gruby. nastrzyknąć? rozumiem, ze marynowac w soli kamiennej?? 😁  

@bratrolnika lepiej dmuchać na zimne. Ja na nic nie bedę liczyć, obiecuję 😂  Że akurat WY żonaci to ja wiem, ale stare wygi to nie wszyscy uzytkownicy tego forum 😁  Dobra, nie ważne 😁

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

I my wszyscy tutaj żonaci, więc tyle naszego co tu popiszemy, też na nic nie licz😂

nie wszyscy

1 minutę temu, Paulina1985 napisał:

@soltys48 z tą ryba z bebechami okaze się jak rozmrożę 😂  szczupak jest naprawdę spory, ma okolo90cm. No smażyć nie chcę, bo mi szkoda takiej genialnej ryby. Piekarnik mam zwykły, nie zaden parowo-konwekcyjny🤯 zamarynować w soli, ale on jest mega gruby. nastrzyknąć? rozumiem, ze marynowac w soli kamiennej?? 😁  

90cm to jeszcze nie taki potwór....Natrzyj porządnie solą-gruboziarnistą i powtórz to min 3 razy dziennie(najlepiej byłoby zasypać solą)

Zmieści Ci sie cały w piekarnik-tak pozwijany??

Opublikowano

Dla sołtysa 90cm to jest nic. Sołtys to szczupaki dźwigiem wyławia bo wędki i haczyki nie wytrzymują 🤣 sołtysie jaki był Twój największy złowiony okaz ? Bo jak 90cm na Tobie wrażenia nie robi to pewnie z jakieś 1,5m udało się wyciągnąć?😁

Opublikowano

@soltys48 chyba bede musiała go związać trochę, chyba, że na poł przekroję. Jutro go rano wyjmę i zacznę rozmrazać zeby na wieczór solić. Dzięki za rady. 👍👍

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, rolnik115 napisał:

Dla sołtysa 90cm to jest nic. Sołtys to szczupaki dźwigiem wyławia bo wędki i haczyki nie wytrzymują 🤣 sołtysie jaki był Twój największy złowiony okaz ? Bo jak 90cm na Tobie wrażenia nie robi to pewnie z jakieś 1,5m udało się wyciągnąć?😁

Co tu pisać...

20190327_130917.jpeg

8 minut temu, Paulina1985 napisał:

@soltys48 chyba bede musiała go związać trochę, chyba, że na poł przekroję. Jutro go rano wyjmę i zacznę rozmrazać zeby na wieczór solić. Dzięki za rady. 👍👍

Szkoda takiej sztuki, fajnie by było z łbem upiec, może być w rulonie

Edytowane przez soltys48
zbyt cenny wizerunek
Opublikowano

Haha soltys to zdjęcie pamiętam 😂😂😂👍👍👍👍 kolos 😂

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

reszta znasz😉

Toż dlatego tak napisałem . :D

2 minuty temu, Strongman napisał:

Dzisiaj karpia złowiłem 4,27kg.

W którym sklepie ?

Opublikowano

Piekne szczupaki 😍  jutro odmrazam swojego 🤤🤤🤤🤤

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

Na stawie siatka.Nie da mi się ogonków dodawać do a e więc bez komentarzy.

Jak na stawie i siatką 

20191215_123625.jpg

1 minutę temu, Paulina1985 napisał:

Piekne szczupaki 😍  jutro odmrazam swojego 🤤🤤🤤🤤

Mam takie zboczenie,że wszystko co zlowie fotografuje 

Nieskromnie dodam,że jest tego trochę 😉

Opublikowano (edytowane)

A u mnie ryby poszły i jeszcze znajomi czy nie mam, no mam w stawie ale w tym roku nie zamarznięte, to dawaj ciągnieniem,i trzeba sieci suszyć i to na grzejniku.

A wcześniej nie było tego większego musi się w jakimś dołku schował,ale ryba teraz jak nie przytomna,wo-gule się nie rzuca jak ją się bierze z matni.

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Przez MalyRolnik18
      Witam. Zakładam nowy temat do dyskusji w sprawie serialu Euro łany czyli losy bohaterów Złote łany i nie tylko, czy ktoś ma informacje jak potoczyły się losy bohaterów między innymi Szymona, Czesia, sołtysa Jana, itp. Myślę że jest to ciekawe i jak ktoś wie lub jest z okolic to dobrze by było o tym podyskutować, tym bardziej że już ładnych parę lat minęło po publikacji, także zapraszam do opowieści... 
    • Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
  • Dodaj nową pozycję...
v