Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

A no to licz, podstawy matematyki chyba znasz

Znajomek co ma firmę elektryczną dawał ostatnio ogłoszenie, zarobki naprawdę niezłe z dobrze płaci, przez miesiąc nikt nie zadzwonił nawet zapytać. Mi to za każdym razem co się widzimy to pyta czy nie chce firmy zmienić...

znam znam tylko zapomniałem ile lat masz :ph34r:

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Roman4321 napisał:

zarobki naprawe niezłe słowo klucz

Dobrze płaci, wiem, bo pytałem

8 minut temu, bergman31 napisał:

To ja z wykształceniem średnim w mieście z 20tyś. mieszkańców zarabiałem na produkcji od 2000 do 2200zł na rękę miesięcznie. Jak chcesz zarabiać dobre pieniądze, to szukaj pracy w miastach wojełódzkich.

W niewiele większym mieście zarabiam drugie tyle, zbytnio się nie wysilając

5 minut temu, Rolnik7343 napisał:

znam znam tylko zapomniałem ile lat masz :ph34r:

Wszystko podane na tacy, zajrzyj do profilu

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
2 minuty temu, Roman4321 napisał:

troche przeceniacie miasta zarobki bardziej zależą od specjaności nie od miasta

Też prawda. Jednak specjalista w dużym mieście zarobi nawet dwa razy tyle co w mały mieście. Czyli w moim wypadku było by to około 4000zł.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

3650 biedronka będzie płacić kasjerom🤦🏻‍♂️

Żona wróciła do biedronki po sześciu latach na wychowawczym/macierzyńskim, jak dostanie pierwszą pełna wypłatę to albo potwierdzę albo sprostuję

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, bratrolnika napisał:

Dobrze płaci, wiem, bo pytałem

W niewiele większym mieście zarabiam drugie tyle, zbytnio się nie wysilając

Wszystko podane na tacy, zajrzyj do profilu

łe to ty rok młodszy od Jarka :P 22 lata o już wesele, szybko się zabrałeś

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano

Siostra w Warszawie, farmaceutka z wyższym wykształceniem nawet 4 na rękę nie zarobi. Rynek się zmienił jest za dużo farmaceutów, aptek w uj i marże małe. Więc pobory miast rosnąć maleją co chyba jest ewenementem w skali kraju. ma dosyć już użerania się z ludźmi, cyganami narkomanami i różnymi szajbusami. Wykończona psychicznie i fizycznie.

Więc  w tych miastach nie jest tak kolorowo

Opublikowano
3 minuty temu, bergman31 napisał:

Wynagrodzenie netto czy brutto?

Brutto

7 minut temu, bratrolnika napisał:

Żona wróciła do biedronki po sześciu latach na wychowawczym/macierzyńskim, jak dostanie pierwszą pełna wypłatę to albo potwierdzę albo sprostuję

Będzie płacić, jeszcze starą wypłatę dostanie.

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Siostra w Warszawie, farmaceutka z wyższym wykształceniem nawet 4 na rękę nie zarobi. Rynek się zmienił jest za dużo farmaceutów, aptek w uj i marże małe. Więc pobory miast rosnąć maleją co chyba jest ewenementem w skali kraju. ma dosyć już użerania się z ludźmi, cyganami narkomanami i różnymi szajbusami. Wykończona psychicznie i fizycznie.

Więc  w tych miastach nie jest tak kolorowo

Dobra znajoma pracowała w aptece po dobrych studiach jest farmaceutką, zarabiała około 3000zl. Siostra otworzyła jej furtkę bo mieszka za granicą i teraz też zarabia 3000 tylko funtów. Jak widać warto pojechać do pracy za granicę..

Opublikowano
16 minut temu, soltys48 napisał:

ta kwota którą podał Rysiek to jest po iluś tam latach stażu

Moja pani w zeszłym roku dziesięciolecie pracy obchodziła w tym jakże zacnym sklepie, zrobili im imprezę jak wesele, dwa dni, do tego trzynastą pensje dali i zegarek z apartu, a mówią że biedronka to gówno....

15 minut temu, Rolnik7343 napisał:

łe to ty rok młodszy od Jarka :P 22 lata o już wesele, szybko się zabrałeś

21, bo ja z listopada, a wesele w sierpniu było

14 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Będzie płacić, jeszcze starą wypłatę dostanie

Tzn??? Nie rozumiem

Opublikowano

Myślisz że za szybko??? Sam sobie żonę wychowałem, tak samo jak i ona mnie. mając trzydzieści lat mialem odchowane dzieci, postawioną chałupę bez kredytu, podczas gdy moi znajomi zmieniali pieluchy i łatwili kredyt na budowę domu/kupno mieszkania. Ale to moje zdanie, każdy ma swoje plany z i niech je po swojemu realizuje

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Moja pani w zeszłym roku dziesięciolecie pracy obchodziła w tym jakże zacnym sklepie, zrobili im imprezę jak wesele, dwa dni, do tego trzynastą pensje dali i zegarek z apartu, a mówią że biedronka to gówno....

21, bo ja z listopada, a wesele w sierpniu było

Tzn??? Nie rozumiem

Pisało w wiadomościach biznesowych że będzie płacić, skoro będzie to znaczy nie płaci jeszcze.

Wstawiłbym linka ale blokada postu by była.

Ot dobta zmiana na forum, kurła nawet wiadomościami nie można się podzielić 😡😡😡

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Myślisz że za szybko??? Sam sobie żonę wychowałem, tak samo jak i ona mnie. mając trzydzieści lat mialem odchowane dzieci, postawioną chałupę bez kredytu, podczas gdy moi znajomi zmieniali pieluchy i łatwili kredyt na budowę domu/kupno mieszkania. Ale to moje zdanie, każdy ma swoje plany z i niech je po swojemu realizuje

Nie mnie to oceniać ;) niektórzy co chodzili ze mną do gimnazjum też już mają dzieci 

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Siostra w Warszawie, farmaceutka z wyższym wykształceniem nawet 4 na rękę nie zarobi

ciotka w b-stoku technik farmacji , 30pare lat pracy w jednej aptece i najniższa krajowa ,na kilka lat przed emeryturą zmiana firmy na lepiej zlokalizowaną (bliżej domu) i nawet na emeryturze na poł etatu bo stara panna i dom trzeba utrzymać a mieszka z bratem który jest pare lat po rozwodzie , także walić związki i małżeństwo 

za dużo niepowodzeń i problemów rodzinnych przez to było by sie w to bawć i powielać błędy 

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Tzn??? Nie rozumiem

to chyba od przyszłego roku dopiero jak i minimalna wzrośnie

Przed chwilą, Rolnik7343 napisał:

niektórzy co chodzili ze mną do gimnazjum też już mają dzieci 

w słoneczko się bawili ?

Przed chwilą, Mateusz45288 napisał:

Wam też kombajnista jest bardzo podobny do Gienka? 😁😂

za żwawo sie rusza 

Myślisz że za szybko???

może i nie , kiedyś przecież było taniej i zacząć sie budować i ten ożenek sfinansować, jeszcze jeśli się robiło to ku uciesze rodziców mogąc liczyć na ich wsparcie to całkiem dobrze

Mieszkanie to i za 200tys.zl kupisz, nie trzeba wydawać pół banki żeby mieć gdzie mieszkać

na samotne życie tak ale jakby miał rodzine zakładać to i metrów/pokoi więcej i budżet wzwyż prawie 2x

z reszta pewnie chodzi o zakup czegoś gdzie troche da sie pomieszkać bez remontu i przed rodziną,znajomymi sie nie wsydzić i mieć czasem gdzie ich zaprosić do siebie 

Przed chwilą, bergman31 napisał:

. Jak chcesz zarabiać dobre pieniądze, to szukaj pracy w miastach wojełódzkich.

niby tak ale to w sumie to to  samo co u kołchoźnika na wsi , trzeba całe życie gonić własny ogon by sie dorobić 

Przed chwilą, sabuliga napisał:

raczej mysle zostac na wsi i poszukac pracy w miastach oddalonych o 25 km zapewne z najnizsza krajowa. bo w duzym miescie siebie nie widze za 2000 pracowac i mieszkanie kupić za pół miliona. Na wsi to chociaż dom bede miał

ile ha macie i ile rodzicom brakuje do emerytury ? pracować można i w międzyczasie rolnicze wykształcenie ogarnąć by sie załapać na MR 

mi się nie należy ale komu pasuje to niech sie bierze za to 

Przed chwilą, Roman4321 napisał:

jako jedyny byłem na nie od poczatku

ja też nie byłem ani na studniówce i na połowinkach

Opublikowano
7 godzin temu, rogaliq napisał:

może i nie , kiedyś przecież było taniej i zacząć sie budować i ten ożenek sfinansować,

gówno prawda, wszystko było tańsze, ale i zarobki były o połowę mniejsze

7 godzin temu, rogaliq napisał:

na samotne życie tak ale jakby miał rodzine zakładać to i metrów/pokoi więcej i budżet wzwyż prawie 2x

z reszta pewnie chodzi o zakup czegoś gdzie troche da sie pomieszkać bez remontu i przed rodziną,znajomymi sie nie wsydzić i mieć czasem gdzie ich zaprosić do siebie 

nadal gówno prawda, chyba że chcesz od razu apartament, windę, i parking podziemny

normalne mieszkanie w bloku bez remontu można śmiało kupować za 200tys.zł, do remontu dwupokojowe latem oglądałem za 130tys.zł, za 30tys.zł remont by ogarnął, czwarte piętro, jeszcze wcześniej oglądałem jednopokojowe za 135tys.zł-praktycznie tylko farbę na ściany rzucić, wysoki parter

Opublikowano
12 godzin temu, bratrolnika napisał:

zrobili im imprezę jak wesele, dwa dni, do tego trzynastą pensje dali i zegarek z apartu, a mówią że biedronka to gówno....

Dalej tak twierdzę. Ze swoich nie wydali. Wystarczy o grosz zwiększyć cenę każdego produktu i nikt nie zauważy a odzyskają z nawiązką.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
    • Przez AugustBazy2
      Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasze doświadczenie obejmuje programowanie, uruchamianie exploitów i konfigurowanie ataków DDoS, baz danych, hakowanie WordPress Pharma, SEO i projektowanie stron internetowych, hosting i administrację serwerami, marketing i usługi hakerskie stron internetowych. Lubimy wyzwania związane z robieniem rzeczy, w których większość innych się poddaje.
      Przykłady:
      Ataki typu spear phishing w celu uzyskania kont wybranych celów. Łatwe odzyskiwanie haseł do kont większości sieci społecznościowych i zdalne sterowanie smartfonami. Hakowanie kont na Facebooku, Reddicie, Instagramie i Twitterze. Usuwanie rejestrów karnych, zwiększanie wyników kredytowych, zmiana oceny w szkole, śledzenie lokalizacji na żywo itp.
      Pełny pakiet: dostęp do urządzeń i kont osobistych lub firmowych oraz znajdowanie niezbędnych danych. Hakowanie serwerów internetowych, serwerów gier lub innej infrastruktury internetowej. Szpiegostwo przemysłowe, uzyskiwanie prywatnych informacji od kogoś. Nie mamy żadnych ograniczeń ani limitów co do rodzaju oferowanych przez nas prac i usług!

• Dodaj nową pozycję...
v