-
Podobna zawartość
-
Przez ZimowyZolnierz
Witam w katalogu części naszego Zetora występują 4 świece żarowe w głowicy, natomiast fizycznie mamy świece płomieniową w kolektorze. Czy to oznacza że głowica jest nieoryginalna czy w starszej wersji z mostem zetorowskim po prostu tak jest? Oraz mam mega problem z rozruchem, w mrozy jak złapie początkowo chodzi na jeden cylinder, pora się szykować do remontu? -
Przez koomar
Jak w temacie w aresie tylny tuz wolno opuszcza i to niezależnie czy jest obciazony czy pusty. Ja zimnym oleju jeszcze jest w miare ok ale po rozgrzaniu się oleju jest słabo. nie ma reakcji na ustawianie szybkości opadania. czy to może być wina pompy czy może bardziej sekcji? -
Przez calverdu
Posiadam Claas Ares 657 z 2007 roku, od nowości u mnie (2600mtg) . Natomiast w ostatnich dniach dzieje się coś dziwnego, w trakcie oprysku rozłącza mi wałek i całkowicie jazdę, deska zaczyna swiecić, pikać. Zgaszenie na minute załatwia sprawę i moge jechać dalej. Druga kwestia jest taka, że jadę w transporcie i rozłącza skrzynie na 2-3 sekundy po czym znowu zaczyna "ciągnąć". Występuje to czasami, lecz coś mi się wydaje że coraz czesciej i trzeba coś z tym zrobić, tylko pytanie co ?
-
Przez panmino
czołem,
jak macie podłączoną hydraulikę do podnoszenia na uwrociach? Moja instrukcja mówi, żeby wpiąć ją równolegle z hydrauliką unoszeniem tuza, cytuję: "Aby zapewnić jednoczesne podnoszenie podnośnika hydraulicznego ciągnika i zespołu koszącego, gniazdo musi być równolegle podłączone do siłowników zawieszenia trzypunktowego ciągnika".
Musiałbym wtedy dołożyć trójnik na wyjściu, ale nie jestem przekonany do takiego rozwiązania. Jedna sekcja odpowiadałaby wtedy za podnoszenie całej kosiarki i unoszenie na uwrociach.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Zetor 7211 wymiana wężyka od pompki hamulcowej
Agregat podorywkowy 7 łap Agro-System