Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja powiem ze iść tak do gminy to bym się wstydził i składać podanie ze niby biedny jestem.Amirr jest od dopłat i takich rozmaitych rzeczy to co innego,a w gminie wszyscy mnie znają.Co innego być jakimś pogorzelcem bo ostatnio dużo pożarów to rozumiem.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
15 minut temu, marulekk napisał:

Synu nie bluźnij 😇

.... bo Ci bozia język up***doli.

Co do umorzenia podatku, czy nie jest tak, że jak gmina umorzy podatek,to w następnym roku dostaje mniejszą dotację?

Opublikowano
38 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Dlatego podatki trzeba płacić.

No ja nigdy nie pisał o odroczenie podatku czy krusu.

No wiadomo . Ty po prośbie nie chodzisz . :ph34r:

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Dlatego podatki trzeba płacić.

No ja nigdy nie pisał o odroczenie podatku czy krusu.

Ale po suszowe to żeś pierwszy zapier****ł.

To dlaczego właściciel LYDLA którego tak chojne sponsorujesz nie płaci podatków? 

Opublikowano
Dnia 3.10.2019 o 13:59, Rolnik1973 napisał:

Wniosek złożony o 9:20, w kolejce od 8:10, 

@marulekk o której byłeś?

Potem jeszcze przyczepę przerejestrowałem to promocje w lidlu szukał i teraz przyjechał.

nie mam nic do lidla ani Ciebie ale 3 października to nie tak dawno:)

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

dzieki , to z tego wynika ze np jakbym robił dach na garazu gdzie przechowuje maszyny to juz to sie nie liczy do ulgi 

a i jakbym budynek w ktorym przechowuje zboze modernizował to tez nie mam ulgi bo nie mam hodowli tylko produkcja roslinna , dobrze to interpretuje ? 

3 godziny temu, Wiesi0 napisał:

Ja powiem ze iść tak do gminy to bym się wstydził i składać podanie ze niby biedny jestem.Amirr jest od dopłat i takich rozmaitych rzeczy to co innego,a w gminie wszyscy mnie znają.Co innego być jakimś pogorzelcem bo ostatnio dużo pożarów to rozumiem.

nie moze tyle ze biedny tylko susza juz drugi rok pod rzad zniszczyla plony , na niektorych kawalkach nie bylo co zbierac a do tego jeszcze mimo tragicznych plonow nawet cen nie ma do tego odpowiednich , bo ceny sa jakby normalny urodzaj byl na zboza 

Opublikowano

Jeżeli nie masz zwierząt to nie masz ulgi, dach na garażu też nie bo nie ma bezpośredniego związku z produkcją rolną,bo możesz sobie w nim trzymać n.p. samochód żony która nie pracuje w twoim gospodarstwie. Ogólnie to zależy od wójta, bo on interpretuje przepisy, najlepiej iść do urzędniczek z gminy i one ci wyjaśnią czy możesz skorzystać z ulgi czy nie, u nas n.p skorzystaliśmy z ulgi gdy wykonywana była studnia głębinowa, z której woda służyła do pojenia zwierząt, a wydawać by się mogło że studnie głębinowe się nie kwalifikują.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

To tak dla jaj z tym lidlem wtedy było😌

A to rozumiem 😔 do biedry bliżej czyli jeden wuj 😏

Opublikowano (edytowane)

Taaa, niemieckie z naklejką że polskie. To wtedy ziemniaki są niemieckie czy polskie ??? W grójcu, w polskim zagłębiu sadowniczym, we wrześniu, w szczycie sezonu niemieckie jabłka, super ta Biedronka, a przy cenie kraj pochodzenia:Polska. W lidlu np. produkty mleczne Pilos produkowane są w mleczarni w Łowiczu. Nie to żebym bronił jednych czy drugich.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Chciałeś chyba powiedzieć że zachodnich w polskich opakowaniach. 

Opublikowano

Co wy pier**licie ,nie mówię że wszytko Ale np nabiał prawie cały PL , chociaż by słodycze i wiele wiele innych . A lidl to k**wa prawie wszytko Germania

A kartofle to mnie ch*j obchodzą bo mam swoje 😊

Opublikowano (edytowane)

To dlaczego ten nabiał różni się diametralnie smakiem kupiony w sklepie wiejskim od tego z biedry? Mam na myśli ten sam artykuł. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

To dlaczego ten nabiał różni się diametralnie smakiem kupiony w sklepie wiejskim od tego z biedry? Mam na myśli ten sam artykuł. 

Bo jest inny proces produkcyjny specjalnie na market żeby było taniej ,była nawet kiedyś afera że osm Łowicz  robiło dla biedry chujowe mleko to znasz wodę kolorową i smakowo przypominającą mleko, Ale  nie chodziło przecież o to 😏