Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jakim celu? Wszystkie wskazniki - temperatury, ciśnienia, poziomu paliwa itp musiałbyś wymienić do tego żarówki itp - szkoda zachodu. Z ekonomicznego punktu widzenia nie ma to żadnego celu.

Co ciekawe Bizony tylko dlatego wychodzą z 24V bo pracownicy kradli na potęgę żarówki 12V do swoich sprzętów :D

Opublikowano
1 godzinę temu, samtech84 napisał:

Rozrusznik 12V bez problemu będzie sobie radził z SW400

No myślę że od np 1224 by podszedł na 12 v alternator to też nie problem bo się podpisuje od czegoś tylko te wskaźniki mnie zastanawiają 

Opublikowano
8 godzin temu, witejus napisał:

z tymi żarówkami toś doyebał jak dzik w sosnę 

Taaak ? -

Posłuchaj od 2:20  - gość który współtworzył Bizona się wypowiada na temat żarówek. Zapoznaj się trochę z historią danej sprawy a nie udajesz że wszystkie rozumy pozjadałeś

Opublikowano (edytowane)

No to po co wogóle wtedy przerabiać, skoro i tak będzie trzeba dwóch dużych akumulatorów? Z drugiej strony patrząc na ilość problemów to gra nie warta świeczki. Alternator to pół biedy jakiś się dobierze ale rozrusznik to już problem żeby pasował. Zespół wskaźników też jest problemem tak samo obrotomierze i nadajniki impulsów

Edytowane przez Karol445
Opublikowano

To zależy czemu chcą przerabiać, dla niektórych dwa aku to nie problem. Jeśli chodzi o całą resztę to faktycznie, albo zmiana podzespołów, albo zegarów

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez fortschritt323
      witam mam broblem z instalacją w fortschritt zt 323 a dokładnie z deską rozdzielczą czy mógłby ktoś mi wysłać kolor kabla zasilającego deskę rozdzielczą i zdięcie  gdzie on wchodzi
    • Gość
      Przez Gość
      Witam. Sprzedam kombajn Bizon Super Z056. Maszyna w dobrym stanie technicznym. Pracował na 10 ha, bez zarobków. Nie myty na zimę. Zawsze garażowany. Dwa lata temu wymieniłem przekładnie jazdy, a w hederze ślimak, podłogę, kosę i bagnety. Młóci i czyści bez zarzutów. Po zimie silnik pali od pierwszego obrotu. Opony w bardzo dobrym stanie. Są przecieki na główkach rozdzielaczy. Do kombajnu dokładam pasy, pompę hydrauliczną, inne drobne części, dwie kosy, instrukcję obsługi, napraw i katalog części. Cena 11000 do negocjacji. Nie wystawiam faktury VAT. Nie dysponuję transportem. Miejscowość Daszyna, powiat Łęczyca, województwo łódzkie.  Data dodania 18. 06. 2018

• Przez StawiaR
      Witam, mam do wyboru te dwa kombajny i jestem w kropce. Który według was powinienem wybrać? Bizon z 1986 r (na szerokich kołach) posiada sieczkarnie a dronningborg z 1988r bez sieczkarni.
    • Przez Renault145
      https://m.olx.pl/oferta/bizon-zo56-CID757-IDyYR2O.html?backUrl=%2Fajax%2Fmojolx%2Fdetails%2F516899010%2F
    • Przez kamil2002
      Chciałbym pociągnąć nową instalację elektryczną do halogenów. Z podłączeniem i gdzie co do czego to kumam bazę.
      Ale zastanawiam się nad jednym czy przewody pociągnąć prosto z akumulatora plus i minus , czy gdzieś z bezpieczników ale nie wiem gdzie się tam podpiąć. Nie wiem jak się za to zabrać
  • Dodaj nową pozycję...
v