Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam pytanie które wielu ludzi twierdzi różnie,jedni mówią że tylko do startowania one są i nie wolno długo używać a jedni mówią że można używać cały dzień (ma działać hehe)...Mam 3 biegową skrzynie i z pługiem 2 polowa jest za wolna a 3 za szybka...

Opublikowano

A jedynka szosowa nie pasuje? Nie służy do startowania, tylko jak wskazuje nazwa do wzmacniania momentu, gdy np; orzesz i wjeżdżasz w cięższy kawałek (glina) i zaczyna brakować mocy wtedy włączasz wzmacniacz, po minięciu powinno się wyłączyć i tak ma to  założeniu działać.

Opublikowano

ja robie wszystko na wzmacniaczu nie tylko wtedy jak brakuje mu mocy używam go normalnie jak polbiegu. Ciągnik mam 9 lat i nic się z tym nie dzieje. Podstawa to pilnowanie filtrów i oleju żeby ciśnienie w skrzyni nie spadalo i będzie chodzić. Ciągnik ursus 1014

Opublikowano
1 godzinę temu, crvx40 napisał:

ja robie wszystko na wzmacniaczu nie tylko wtedy jak brakuje mu mocy używam go normalnie jak polbiegu. Ciągnik mam 9 lat i nic się z tym nie dzieje. Podstawa to pilnowanie filtrów i oleju żeby ciśnienie w skrzyni nie spadalo i będzie chodzić. Ciągnik ursus 1014

robię podobnie ale filtr często zmieniam, zresztą olej też a nie po 10 lat na jednym jak niektórzy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Ja znów słyszałem lub czytałem ,że powinno go się włączać bodajże od 1200 lub 1500 obr silnika...

na szybie często jest naklejka że powyżej 1200 obrotów - chodzi o pompę i ciśnienie oleju którym jest to sterowane.

Opublikowano

Jedynka szosowa jest za szybka no chyba ze na pol biegu to wtedy da rade .Pług to phx 5 ziemie 3 klasa i troche gliny...Ma co robic ale orka jest troche wolna niestety.Dodam ze teraz robilem pol biegi i założyłem taśmę w szerokości bębna o polowe szersza od normalnej😉 i nawet na agrofoto opinia jest podzielona😅

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Jareckiskate
      Witam.
      Zetor 8111 czyli odpowiednik c385 912 itd.
      Posiadam pług grudziądza 4 skibowy.
      Kółko po środku pługa, które często się urywało (teraz jest super duże łożysko i się nie urywa)
      Ostatnio przeczytałem na temat regulacji podnośnika (wcześniej nie wiedziałem do czego to jest).
      Trochę czytałem o tym ale nie bardzo rozumiem o co chodzi.
      Bardzo mnie wnerwia częste wysiadanie i regulacja łącznika podczas orki.
      Zauważyłem że niektóre pługi mają fasolkę do zaczepiania łącznika.
      Mam wrażenie że jakoś prymitywnie orze.
      Możecie mi wyjaśnić jak się korzysta z tych regulacji w praktyce i jakbym mógł sobie ułatwić oranie?
      Z góry dziękuje za pomoc.
    • Przez ukaszMeller
      kupiłem tura FAUCHEUX F2 ale bez joysticka wie ktos gdzie mozna go kupic, joystick elektryczny 3 sekcyjny, tur jest sterowany elektrozaworami ktore sa umieszcone na turze,
    • Przez Maciek_0607
      Witam. Mój problem polega na tym że dolny talerz w kosiarce rotacyjnej jedną stroną dotyka górnego talerza a grógą jest duża przerwa. Podejrzewam zwicgrowanie dolnego talerza. Jak można go wyprostować? Pozdrawiam.
    • Przez damianXXL
      Witam. Kupilismy dziś landini 6880 4x4. Proszę o jakies opisy wajh itp. głownie od strony lewej. Sprawdzaliśmy napęd i ciagne ale jak wyłaczć to tez ciagnie... o co chodzi? Na placu przed zakupem normalnie sie wyłaczył... kontrolka na desce sie zaświeca ze jest napęd a jak zgaśnie to to nie powinno byc a dalej jest załączony. Ktoś coś doradzi>? Temat ogólno- opisowy z zapznawaniem ciągnika
    • Przez kuba18l
      Witam mam pytanie ponieważ mam strzykawkę rewolwerową i moje pytanie czy mogę podawać lekarstwa  w pośladek bydła ?
  • Dodaj nową pozycję...
v