Cyklop odpowietrzanie siłowników obrotu
-
Podobna zawartość
-
Przez JankoGD
Witam , mam problem z cyklopem , mianowicie jest to nowy nabytek 86rok (nowy typ siłownik u góry) , cyklop nie chce podnieść łap , opuszcza normalnie , wszystko inne działa ok , a jak chce podnieść łapy to pompa wyje , aż rurki drżą ale siłowniki łap nie reaguja , tak już go kupiłem , i to teraz przy mrozie ok -10 , właściciel twierdzi że wszystko działało i coś teraz zamarzło, czy to możliwe? nigdzie nie ma takiego tematu , ktoś coś podpowie?
-
Przez fendt856
Witam mam problem , kupiłem niedawno pług kverneland eg85 vario i miał wymienioną kostkę od obrotu na nie orginalną i jest taki problem jak obracam go to musze wykonac dwa ruchy gałką od hydrauliki i dziwi mnie to ponieważ kostka sama powina zmnienić przepływ oleju na siłownik żeby go na przykład wypchnoł i sądze że mogą być źle podłączone węże do kostki a nie mam bladego pojęcia jak to podłączyć ? I jescze jedno jak pług ma vario to powinien miec 4 węże podłączane do ciągnika bo u mnie są tylko dwa. Załączam zdjęcia kostki I jest jesczę w kostce miejsce na dwa węże
-
Przez MarcinKa
Witam, czy trzeba coś dodatkowego zamontować na wężach obrotu pługa jakieś zawory itp bo non stop jak podpinam to za nic w świecie nie wepnę w gniazdo w ciągniku tak są zacięte zawory w końcówkach na wężach ,że muszę aż młotkiem walnąć(oczywiście nie bezpośrednio w zawór przez twarde drzewo to robię ew miedź) żeby ciśnienie puścił bo inaczej nie wepnę żebym nie wiem co robił.
Zawsze szlag mnie trafia bo obrzygany olejem muszę wyjść z tej operacji.
W ciągniku gniazda są lużne ,wciskają się.Tłok oryginalny zintegrowany z kostką.
Nie wiem czy każdy pług z obrotem tak ma czy jak?
-
Przez gr_rat
witam będę demontował jedną pompkę hamulcową żeby ją uszczelnić , moje pytanie jak późnej odpowietrzyć układ ?
-
Przez kamillo123
Witam,
Czy ktoś z Was posiada informację jak podpiąć linkę obrotów młocarni w kombajnie Massey Ferguson 507, ponieważ mam zerwaną. Pytam się ponieważ zakupiłem ten kombajn a nie wiem, jak należy ją podpiąć od strony młocarni, nie od obrotomierza. Drugie pytanie to odpowietrzenie lewego hamulca, jak go odpowietrzyć, z prawym nie miałem problemu natomiast z lewym mam.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Obrót strasznie szarpie
Pług huard obrotowy 2x35