Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na dziś prognozy dawały skromne przelotne opady. 

Na dwa razy po 1-szej o nad ranem dowaliło 30mm.

Takiej zalewy już parę lat nie miałem. 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Rolnik1973 napisał:

12°, ☁

Nic nie padało wczoraj i w nocy.

Ja mieszkam na takim wzniesieniu i widać z 30km do okoła i wczoraj szła chmura od Radzynia i się rozdwoiła w Międzyrzecu i jedna czensc poszła w stronę Siedlec a druga w stronę białej a potem na Terespol i do Siemiatycz.Na szczęście  ominęło mnie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Powiem wam że jak jest trochę suszy to jest źle, ale coś moźna podlać i urośnie, ale jak leje tak jak piszecie i woda stoi to zgnije wszystko w piz..u.

LRA wczoraj i miałem chmury z zachodu, potem od wschodu grzmiało i wszystko minęło, teraz chłodno pochmurno ale bez deszczu.

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, case-jxu-95 napisał:

Damianzetor  jaki opad za maj w twoich okolicach ,bo u mnie okolice sędziejowic  skromne 30lm

U mnie marzec 34 chyba, kwiecień 35, i w maju dotychczas 34. 

8 godzin temu, danielhaker napisał:

A jak tam u Ciebie, pada trochę?

Jak wyżej.  ;)

Opublikowano

Bwm od poniedziełku nie padało ale po sobotniej i poniedziałkowej ulewie jeszcze nie mogę opryskać zboża i kukurydzy może dzisiaj się uda. W sobotę w ciągu godziny spadło 40 a w sobotę 28 litrów w sumie w maju spadło już 95litrów. Pozdrawiam tych co mają gożej.

Opublikowano
damianzetor9540 napisał:

9 godzin temu, case-jxu-95 napisał:

Damianzetor  jaki opad za maj w twoich okolicach ,bo u mnie okolice sędziejowic  skromne 30lm

U mnie marzec 34 chyba, kwiecień 35, i w maju dotychczas 34. 

8 godzin temu, danielhaker napisał:

A jak tam u Ciebie, pada trochę?

Jak wyżej.  ;)

Stabilnie 😂

Opublikowano

Już wiem jak należy odczytywać prognozy.  Jak podają ulewy to spokojnie można dzień rozplanować i w polu robić. Jak brak opadów to wtedy będzie padać.

Ciapie cały czas raz mniejszy raz większy

Opublikowano
No fajnie każdy by tak chciał stabilnie.a nie 2 MSC nic a teraz ponad 100.Trawy były do kostek a w półtora tygodnia do kolan ,szkoda że już włókna mega dużo a pogoda podobna ciągle,nie wiadomo kiedy to ściąć
  • Like 1
Opublikowano

Właśnie u nich każda większa burza kończy się podtopieniami, okolice doliny Narwi specyficzny teren woda płynie w dół... Brat cioteczny jest fotoreporterem Łomży on to wszystko nagrywał.. wieczorem dzwonił czy u nas spokojnie było to mówił, że jak woda opadła to dopiero widać masakrę fundamenty podmyte, szamba, drogi, kostkę z podwórek zabierało ludziom. A w Rybnie stok narciarski podobno jeden wielki rów został. 

Wygląda, że teraz się uspokoi na kilka dni. 

Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

okolice doliny Narwi specyficzny teren woda płynie w dół...

Faktycznie specyficzne i dziwne zjawisko . :ph34r:

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, pedro2 napisał:

Teren specyficzny kundelku

No musi być , skoro woda w dół płynie :P. Jełopie

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Co chcesz ? Tylko podziwiam twoją bystrość umysłu . Jełopie :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v