Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Ja się nie śmieję . Ja się zachwycam . Jeszcze dziś gdzieniegdzie słychać wystrzały ,

najważniejsze, ześ nie zaprzeczył o tym "żydzie" :D 

2 minuty temu, marulekk napisał:

Dobrze że już po tych świętach bo człek kurwicy dostaje od tego siedzenia w chałupie 

niby tak, ale w sobotę urodziny córki, w niedzielę impreza urodzinowa, w poniedziałek imieniny syna i kolejny dzień wolny. ;) to się nazywa ustawić sobie pierwszy tydzień roku :D 

• Haha 1
Opublikowano

Bykom wrzucisz film z zadawania kiszonki i siana. Jakoś przetrwacie ten okres.

Opublikowano

o mnie się martwisz? Dla mnie karmienie bydła to rozrywka. W tzw międzyczasie to zrobię. między drugim daniem, a deserem wyskoczę do obory i ogarnę. W sumie przy mojej wadze to na zdrowie wyjdzie jak wstanę trochę od stołu. :D i tak już tucznik po świętach :D 

Opublikowano
26 minut temu, Bananek napisał:

W sumie przy mojej wadze

Jakich Ty rozmiarów ? Kiedyś chyba pisałeś że kawał chłopa jesteś .

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

kra-suma rocznych opadow ok. 830 mm a i tak sucho jest😕, wzrost sredniorocznej temperatury o 1 stopien wymaga wzrostu opadu o 200 mm-tak twierdza naukowcy..

Przy takich opadach caly rok jazda w ścieżkach w błocie,masakra

Opublikowano
zetorki12 napisał:

Jakich Ty rozmiarów ? Kiedyś chyba pisałeś że kawał chłopa jesteś .

które dokładnie wymiary Cię interesują? 😉 odpowiem tak, mam niedobór wzrostu. 😉

co do innego wymiaru to chyba jest w sam raz, bo żona nie narzekała jak do tej pory. 😀

Opublikowano

Nie chciała być nie miła. W końcu i tak tego nie zmieni😀.

Ale że co? - Ty z tych co to łatwiej przeskoczyć jak ominąć?

Na wieczór pięknie się wypogodziło.

Ziomale z radomskiego? W Iłży jest noworoczny pokaz fajerwerków jak w ubiegłe lata?

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Przy takich opadach caly rok jazda w ścieżkach w błocie,masakra

chyba zartujesz- moze pare dni w roku sie trafi ze w sezonie nie wjedziesz do pola, plusem bylo to ze opady byly w miare rowno rozlozone a i tak plony jarych byly bardzo srednie. mape zapodam

Obraz może zawierać: tekst

Opublikowano

U mnie w 2017 przy opadach niecałe 700 było za mokro,gorsze plony niż przy opadach 500

Opublikowano

gdy u nas spadlo za 2 tygodnie ponad 600mm to tez plony byly gorsze-a nawet miejscami nie bylo co i jak zebrac. nawet w 19 r byla mini powodz, koncem maja to spokojnie mozna bylo sie zakopac ale przyszlo 35 w cieniu i szybko wyschlo.

Opublikowano
Agrest napisał:

Nie chciała być nie miła. W końcu i tak tego nie zmieni😀. Ale że co? - Ty z tych co to łatwiej przeskoczyć jak ominąć?

aj Ty smieszku ty ☝ nu nu. Może nie łatwiej przeskoczyć bo nie każdemu lekko przychodzi skakanie na 174cm w górę, ale ubrania raczej z tych co mają dużą ilość X w rozmiarowce. 😀

Opublikowano

co do pogody: jest +2°C, wróciliśmy właśnie ze spaceru to takie mroźne powietrze, że policzki czerwone. niebo gwiaździste, zanosi się na mróz.

zetorki12 napisał:

Czyli tak jak ja też za niski jesteś .😆

cóż począć... jeden gość w parafii na obcasach chodzi, a i tak mi do ramion nie sięga. 😉 w lipcu wrzuciłem 9,5kg i tak trzymam.

Ale wyszło😱 zrzucilem oczywiście.

zetorki12 napisał:

A powróciłem znowu do 100 niestety . 😂

to Ty taki bardziej młodzieżowy. efekt JOŁ JOŁ... 👦👦

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

bo nie sprzęt a technika zrobi z ciebie zawodnika 😁😉

Następny z krótkim?😁

Opublikowano
Zapracowany napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

bo nie sprzęt a technika zrobi z ciebie zawodnika 😁😉

Następny z krótkim?😁

Ty to taki zapracowany że i nie masz kiedy 😁 a mnie się nie martw 2* na plus ale wiatr zawiewa i brrry

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v