Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

30l w 10 min to nie za dobry bo większość splynie. Lepszy ten co był kilka dni temu co padał 10h i spadło z 15mm

U mnie też burza była jakiś czas temu Ale bardziej poszła bokiem 

Opublikowano
pawelol111 napisał:

bonus25 napisał:

u mnie dzisiaj obecnie 85 mm i dalej pada LKS i do tego grad

85mm jednego dnia?

jednego dnia? mozna powiedziec ze w parę godzin. rano po 6:00 bylo 10mm a o 14:30 do 19:00 dało 75 mm do tego wiatr grad no po prostu oberwanie chmury

Opublikowano
24 minuty temu, damianzbr napisał:

Nie padało u ciebie nic. Byłem dzisiaj przed południem w Rykach to jebło ostro. Wycieraczki ledwo zbierały.

Nic, upalnie cały dzień, choć 4km dalej rano padało . Cały dzień widziałem tylko kłębiaste chmury deszczowe po lubelskiej stronie Wisły. 

Do Ryk to mam z 70-80 km

Maj nadal tylko 14mm. To już chyba nikt nie ma mniej.

Choć nie pogniewam się jak popada dopiero za 3-5 dni.

Opublikowano (edytowane)

Siemiatycze - Łomża. na radarach za ostatnie 2ha pokazuje plus 60mm

u mnie nie idzie spadła wbić taka glina. dwa tygodnie temu na 3klasie program z nowymi długami nie chciał wejść. obecnie przemokoło 5cm reszta plynie

Edytowane przez fireseba
Opublikowano (edytowane)

To ja cały czas nie wiem gdzie Ty żyjesz.^_^

Ja to widzę za stodołą kominy w Kozienicach. Patrzyłem na google to w prostej lini mam 42 km do nich. A Ty do Ryk 80 km. Może przez Puławy liczysz??

EDIT: leje jak wściekłe.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Nigdy nie mierzyłem ale do Puław  równo 60km. Przez Garbatkę Letnisko i Dęblin pewnie parę km do Ryk bliżej.

Do Kozienic też 60km a do Świerża elektrociepłowni kilka km dalej.

Opublikowano

To już wolę moją suszę jak wasze ulewy.

Jeszcze trochę i wam granice rozmyje, geodeci zarobią😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v