Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, kopin napisał:

CO2 to dwutlenek węgla nie da sie w tym palić

Dobrze wiesz oco kamam to po co takie coś.

Opublikowano

Ty taka nadwrażliwa księżniczka ? Napisz bez "kaman" i nie będzie komentował .

Opublikowano
4 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Dobrze wiesz oco kamam to po co takie coś.

Wiesz o co kaman?

jak bym napisał że dzisiaj prasą sipma skosiłem jeczmień też byś mnie poprawił i miał bys racje

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

Ty taka nadwrażliwa księżniczka ? Napisz bez "kaman" i nie będzie komentował .

Robią zapasy i palą w piecach centralnego ogrzewania, lub w suszarniach do kukurydzy.,

Opublikowano
3 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Robią zapasy i palą w piecach centralnego ogrzewania, lub w suszarniach do kukurydzy.,

A Ty sądzisz , że jak przyjadą i zabiorą to to już zniknie ? Pomyśl . Szkodliwe , pełno tego wszędzie . Oceany zawalone , a produkować jakoś nikt nie zakazuje .

Opublikowano (edytowane)

Wiem ze masz racje ale dla tego może mamy taką pogodę.Powinno to iść na powtórne przetworzenie i wtedy było by najlepiej lub zakopać.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Co do zmian w pogodzie , to nawet naukowcy nie są jednomyślni . Człowiek za krótko żyje by wiedzieć co potrafi nasza planeta .

Opublikowano (edytowane)

Tylko ze teraz to dzieję się gwałtownie względem czasu naszej planety.

Dam taki przykład: W latach 80 i wcześniej, byli takie pioruny ze ludzie pod stół się w chałupie chowali a teraz.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

To zapytaj się starego jak kiedyś,grzmiało,i pioruny biły ze w uszach piszczało,teraz to pikuś.

Opublikowano

Bo tera do chałup mniej decybeli dociera . Mało prawdopodobne by kiedyś piorun był głośniejszy . :P

Poczytaj kroniki pogodowe . Różnie i kiedyś bywało .

Opublikowano

kiedyś w żniwa młócił zboże a ja na innym polu poplon wałowałem to już noc była i tak sobie chodziłem od ciągnika z wałem do ciagnika z wywrotką żeby wysypywać akurat wtedy pioruny trzaskały ... fajnie sie chodziło bo było jasno jak w dzień

• Thanks 1
Opublikowano

Niema to jak nocna burza tak niedaleko . Też lubię taki klimat .

Opublikowano

Kiedyś było co innego zapytajcie się ludzi z lat 30-40 ubiegłego wieku ja akurat znam dużo histori od ludzi już nie żyjących,  bo kiedyś był jeden wspólny zbiornik mleka we wsi i wszy szczy się schodzili i rozmawiali.A nie jakieś tam kroniki zetorki, co fałszowane parę razy.

Opublikowano (edytowane)

To fakt, jak było gorąco a dziewczyny przez miedzę na wozie w sianokosy w słońcu furę układały w biustonoszu🧞‍♀️, a tera to same fyndy na łąkach🚜

Jutro będzie deszcz chłopaki bo coś dziadek mi wspominał a pogody nie miałem kiedy oglądać?Coś w rydzykowe prognozy nie wierzę.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v