Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tylko pytam . Nie nalegam . A gdzie znalazłeś , powiesz ?

Tak patrzę , że nieźle się cenią te przyczepy .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
43 minuty temu, slawek74 napisał:

Zetorki a Ty gdzie dzisiaj stałeś leciałem przez ten twój kocek i Ciebie nie widział czy może gdzie Cie koparki zasypały rozkopali was w te i we wte😆😉

Kopią ostro mówisz,może szukają błędów ortograficznych Zetorka bo komuś na odcisk nadepnął

Nie kwaś sie Zetorki,nic nie znajdą ,nie mają takiej łychy ;-)))))

• Haha 3
Opublikowano

2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

pedro2 specjalnie dla Ciebie żeby Cię uświadomić że takie coś istnieje. Temperatura odczuwalna (ang. wind chill) – stan określający, jakie odczucie termiczne wystąpi przy danych warunkach pogodowych. Wyliczana jest w zależności od przyjętego modelu na podstawie takich parametrów, jak temperatura powietrza, siła wiatru, wilgotność i opady.

To jest kolejny wymysł jakiegoś cudaka żeby grać ludziom na emocjach. Dla mnie temperatura odczuwalna to taka, jaką ja odczuwam 😂 zimno - gorąco - pier..le nie robie 😎 

listopad-vs-kwiecien.jpg

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Latam często przez KOCK potem na Sobieszyn,Baranów do Puław i na Radom bo Szybciej niż przez Wawe lub 50 siątko.

Ciepły dzień ale ze wschodu mocny wiat i czuć ze chłodny 27.

Jak ze wschodu to ryby chodu ktoś słyszał o tym i powiem ze się sprawdza.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

15°, 🌤

Ryszard ty już wstał?😉 U mnie o 6 18* spać nie możesz ? mnie pies obudził o 4-30 dopiero jak okno zamknęłem to usnąłem a tu już trzena było wstawać 😯

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Wstał, od rana dobry dzień,

Kupił 4 perły i w zdrapce była 5

🤗

😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

Na upały jeszcze po lody do biedry i patrzeć z cienia jak żar z nieba leci☀

Bogatemu to i byk się ocieli . :P

U mnie ciągle "spróbuj ponownie" , no to co mam robić ? 9_9🍺

Tak przeglądam długoterminowe pogody , to nie przewidują żadnego deszczu na najbliższe dwa , a nawet więcej tygodni ... :o

Opublikowano
57 minut temu, slawek74 napisał:

Rysiu które perły lepsze export czy chmiel bo ja nie w temacie ? A tak byś może wpadł siano kiche pomógł robić a nie się obijasz 😉

Niewiem, nie piłem exportowej.

No deszczu nie widać, już na zboża i tak nie pomoże.

Wczoraj zajrzałem na jęczmień to za 10 dni można kosić jak tak poprzypieka i powieje.

Oby cena była lepsza niż deszcz to nie będzie różnicy w kasie.

Opublikowano (edytowane)

A chłodzić tam masz się jeszcze czym ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v