Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, robi57362 napisał:

Partyzant a gdyby u ciebie była taka sytuacja jak u Kuli nie napisal bys tego na tym forum?

Czym innym jest napisanie na forum a czym innym lataniem z kamerką po polu.

10 minut temu, krzychrol napisał:

A Ty jemu dopisujesz ze szuka współczucia.

Nie dopisuję mu że szuka współczucia. Wyrażam swoje zażenowanie tym że nie mówi do końca całej prawdy przez co może nieświadomie lub świadomie prowokuje ludzi do komentarzy  i że ludzie w komentarzach robią z tego niewiadomo co bo "łolaboga - cały dorobek życia stracony w 5 minut" - a jak napisał jarecki lub witejus na ubezpieczeniu można lepiej zarobić niż na zbiorze.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

jeszcze raz powtarzam nie róbcie tragedii z tego co nią nie jest fakt że strachu można było się najeść ale skończyło się i tak nie najgorzej .A ci co im susza wypali i nic nie dostaną co mają powiedzieć? a co ma powiedzieć rodzina zamordowanej przez zwyrodnialca dziewczynki? .A na południu Polski którym woda zalała całe pola i wszystko zgniło i też nic nie dostaną bo nawet jeśli ubezpieczyli od deszczu nawalnego to od zalania odszkodowanie nie przysługuje

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Czym innym jest napisanie na forum a czym innym lataniem z kamerką po polu.

Nie dopisuję mu że szuka współczucia. Wyrażam swoje zażenowanie tym że nie mówi do końca całej prawdy przez co może nieświadomie lub świadomie prowokuje ludzi do komentarzy że wszystko stracił - a jak napisał jarecki lub witejus na ubezpieczeniu można lepiej zarobić niż na zbiorze.

A co ma podawać kwoty ile za co dostał z odszkodowania? Jaja sobie robisz czy co ?

Opublikowano
Partyzant85 napisał:

12 minut temu, robi57362 napisał: Partyzant a gdyby u ciebie była taka sytuacja jak u Kuli nie napisal bys tego na tym forum? Czym innym jest napisanie na forum a czym innym lataniem z kamerką po polu.

dla mnie tym samym tylko nie każdy ma kanał na yt

Opublikowano (edytowane)

Co wam powiem ale lubię filozofie.

Ludzie narzekają na wszystko, a wiecie dla czego, bo ziemia to nie miejsce dla ludzi, my jesteśmy tutaj za kare za Adama i Ewe, naszym miejscem powinien być raj.

I dla tego czym bardziej zachłanny,chytry, bogatszy, bardziej narzeka a biedniejszy mniej.Adam i Ewa tez mieli wszystko a chcieli więcej.

Wszystko do okola co nas otacza jest wesołe,ptaki śpiewają,żaby kumkają bo zostali stworzone na ten świat.A my nigdy tutaj prawdziwego szczęścia nie zaznamy.

Przestańcie się sprzeczać.

Pada gdzieś teraz, na radarach koło Łukowa coś pokazuje.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

A gdzie tak napisałem ?

Napisałem że powinien powiedzieć o tym  głośno w filmie  że wszystko jest ubezpieczon i powstrzymać lawinę durnowatych komentarzy o  tragediach lub stracie dorobku całego życia. A nie dwa filmiki z położonego grochu dla podkreślenia emocji - dla mnie to jest manipulacja widzami i ludzkimi emocjami.

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano

Nie wypieram się. Ty  próbujesz mi  przypisać coś czego nie napisałem. 

Opublikowano
6 minut temu, Partyzant85 napisał:

A gdzie tak napisałem ?

Napisałem że powinien powiedzieć o tym  głośno w filmie  że wszystko jest ubezpieczon i powstrzymać lawinę durnowatych komentarzy o  tragediach lub stracie dorobku całego życia. A nie dwa filmiki z położonego grochu dla podkreślenia emocji - dla mnie to jest manipulacja widzami i ludzkimi emocjami.

że wszyscy zdrowi budynki całe nie jest źle a mogło być gorzej ,odszkodowanie pokryje straty .Nikt o kwoty go pytał nie będzie

Opublikowano

A Ty wiesz o tym że jedno zdanie napisane przy użyciu innych słów moze oznaczać zupelnie to samo ? Wygadany jestes tylko siano masz w głowie. Wiecej sie na tym forum nie udzielam bo zeszło na psy. Teraz sobie po mnie możesz jechać 😉 Niech Ci wyjdzie na zdrowie. Pozdrawiam

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Wiesi0 napisał:

Ludzie narzekają na wszystko, a wiecie dla czego, bo ziemia to nie miejsce dla ludzi, my jesteśmy tutaj za kare za Adama i Ewe, naszym miejscem powinien być raj.

I dla tego czym bardziej zachłanny,chytry, bogatszy, bardziej narzeka a biedniejszy mniej.Adam i Ewa tez mieli wszystko a chcieli więcej.

Wszystko do okola co nas otacza jest wesołe,ptaki śpiewają,żaby kumkają bo zostali stworzone na ten świat.A my nigdy tutaj prawdziwego szczęścia nie zaznamy.

I Ty tak z głowy i na trzeźwo ?

Opublikowano

U mnie nawałnica właśnie wyje***** cała pszenicę na placek co dziwne stoi tylko połowa pola na 3 klasie a 4/5 poszła cała. Gradu nie było kłosy całe ale wszystko na ziemi. Rzepak nie dostał nic.

Opublikowano (edytowane)

Więc jeśli czegoś nie zrozumiałeś to trzeba było spytać co tak naprawdę uważam o całym tym groszku, stratach których nie ma a ludzie w komentarzach piszą że cały dorobek życia stracony   i gradobiciu które jest normalnym zjawiskiem pogodowym a nie jakimś ewenementem. Nie zamierzam po tobie jechać bo ani cię znam ani mi nic nie zrobiłeś. Nie jechałem też po tym jutuperze tylko wyraziłem krytykę odnośnie jego filmów które w mojej ocenie nie przedstawiają do końca całej prawdy i są manipulacją.    Naskoczyłeś na mnie bo uraziłem twojego idola a ja tylko napisałem że ten twój idol i jego widzowie którzy tak bardzo cierpią w komentarzach  też nie są idealnymi ludzmi- tak jak my wszyscy.

@Audi213 - " u mnie" ? czyli gdzie?

Opublikowano (edytowane)

Na tych jutubach to siedzą ci co mają odchyłki na rozumie.

Jeden napier😺ala młotem w maszynę

Drugi lata z miarką i liczy kłosy 

Jeszcze inny to chwalipięta

Jeszcze inny pojeździł kołem po eałku zgrabionego siana by wgnieść w ziemię a potem pier😺oli że sipma czysto nie zbierze wałka.

I tak bez końca.

Edytowane przez Rolnik1973
  • Haha 5
Opublikowano

Ile ludzi , tyle charakterów . Pogadać zawsze można . Najgorzej jak ktoś tylko pochwał wygląda , a krytyki przyjąć nie potrafi .

To tak ogólnie .

Opublikowano (edytowane)

@Rolnik1973- dokładnie. Wszyscy wielcy specjaliści od uprawy i czym pryskać pszenicę na 8 ton a i tak jarekogarek ma chyba najwięcej subów.

@Audi213 - ostrożnie z tą melisą bo to też można przedawkować. Z której strony ta chmura do ciebie przyszła?

Opublikowano

No ale przyznajcie sami . Jak nie wiecie jak np coś rozebrać , to nie szukacie filmików ? Dzięki takim ludziom można też sporo się dowiedzieć . Wiadomo . Wszędzie patologia , no ale przesadzacie trochę .

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Na tych jutubach to siedzą ci co mają odchyłki na rozumie.

siedzą czy publikują takie coś :P bo jak siedzą to sam sobie w kolano strzelasz bo widać też siedzisz skoro ogarniasz temat :P 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Ja tam zasubowałem tych z lubelskiego co by chłopaki na lizaka mieli - Pawnica, Perqinsa, tego gościa co mu Pronar upadł no i spoza wojewodztwa to Diaxa to przynajmniej się pośmiać można bo  u niego jak nie wtopa po komin to ciągnik na boku lub coś urwane zawsze.

@zetorki12 - pokaż mi dobrego mechanika co umie coś zrobić oprócz tego Kamila ale on już chyba coś przestał ostatnio wrzucać? Filmiki z malowania szesciesiuntek mnie nie interesują.

Z branży samochodowej to polecam tego goscia Anatomia mechaniki czy jakoś tak.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v