Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za budynki to nie, bo trzeba bybyło rękawy zakasać u zapier😺alać, ale za pile jak najbardziej.

5 minut temu, kopin napisał:

siedzą w domu i Perłę piją  😉

Rolnik Ty jeszcze byś chciał odszkodowanie za rozwaloną chałupę ,bo na suszowe to wiem że liczysz? ;-))))

Opublikowano (edytowane)
Dnia 16.06.2019 o 13:52, Kujawy1990 napisał:

Nie  wywołuj  wilka  z lasu  

Na  pomorzu  przeszły   włącz TV  to  zobaczysz skutki 

No patrz partyzantka za bugiem powstaje to może i postrzela🤔

Edytowane przez Rolnik1973
Zwolnienie załącznika
Opublikowano (edytowane)

@ZELKOW - no że woda zielona od glonów.

Firlej to taka kałuża dla puławiaków, radzyniaków i łukowiaków bo okoliczni to sobie wolę nad któreś jezioro z pojezierza Łęczyńsko-Włodawskiego pojechać

Edytowane przez Gość
Opublikowano
42 minuty temu, kopin napisał:

Rolnik Ty jeszcze byś chciał odszkodowanie za rozwaloną chałupę ,bo na suszowe to wiem że liczysz? ;-))))

Darmowy remont chałupy, to co źle?

Gdzie ta Białka?

Opublikowano
52 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No patrz partyzantka za bugiem powstaje to może i postrzela🤔

burze (3).gif

Błyskawice  chcesz  łapać    by  delorianem  w przyszłość  skoczyć   czy  jak 

Opublikowano
damianzbr napisał:

42 minuty temu, kopin napisał:

Darmowy remont chałupy, to co źle?

Gdzie ta Białka?

W okolicy Parczewa odległość porównywalna co do Firleja tylko klimat bardziej sprzyjający

Opublikowano (edytowane)

Z tego co widać znowu u mnie nie popada, praktycznie 2 tyg bez deszczu i non stop po 30 stopni. Oziminy, rzepak szału nie zrobią, zresztą widać to co i jak wygląda 

Edytowane przez XTRO
Opublikowano
31 minut temu, cereal napisał:

W okolicy

W jakiej okolicy?

Opublikowano

W czerwcu upały, burze, ulewy, grad, to normalna kolej rzeczy. U mnie jest nienormalnie, bo od trzech tygodni nie było deszczu, do tego temp. ciągle w ok. 30°C. Zaczyna być .ujowo w uprawach, więc kurła nie narzekajcie na opady !!

• Like 1
Opublikowano

A u tego jutupera od gradu kolejny filmik i kolejna fala wyrazów  współczucia w komentarzach bo stracił wszystko, i że tragedia. Tragedię to ma rodzina tej 10latki a nie człowiek któremu grad wytłukł kawałek pola. Ale lepiej chodzic z kamerką po polu i pokazywać ludziom ile to się nie straciło ale na filmiku cichosza o ubezpieczeniu żeby nie wyszło na jaw że tak naprawdę całe gie stracił na tym całym gradzie. Manipulacja i obłuda - nowy trend na rolniczym jutubie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

A u tego jutupera od gradu kolejny filmik i kolejna fala wyrazów  współczucia w komentarzach bo stracił wszystko, i że tragedia. Tragedię to ma rodzina tej 10latki a nie człowiek któremu grad wytłukł kawałek pola. Ale lepiej chodzic z kamerką po polu i pokazywać ludziom ile to się nie straciło ale na filmiku cichosza o ubezpieczeniu żeby nie wyszło na jaw że tak naprawdę całe gie stracił na tym całym gradzie. Manipulacja i obłuda - nowy trend na rolniczym jutubie.

Jak ja napisałem o Sprawie dla reportera ze to często manipulacja to się śmiałeś.

Opublikowano

U mnie temperatura zjechała na 25. W oddali coś dudni. 

Brak nadziei na deszcz.

Opublikowano

Sucho, w czerwcu z jednej burzy 13mm ponad tydzień temu.  Od tej pory non stop 30 - 34 stopnie.

Przewódka się trzyma, choć po pierwszej suszy bardzo zredukowała i jest za niska obsada.

Na słabszej ziemi pszenżyta ozime już siadły. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v