Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łeee . W bele to się nie liczy .

Może by tak po 5 spróbowali ? Jak myślisz ?

Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Łeee . W bele to się nie liczy .

Może by tak po 5 spróbowali ? Jak myślisz ?

Nie idę to i niedam, chyba że na konto ale nieznam😢

18 minut temu, Zapracowany napisał:

U nas cisza i spokój, 

A to tak w stronę Yacenty;

Latem na zimówkach trzeba jeździć😁

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

To to ten kula co mu grad potrącał.

Kurła jak to ten to go pokarało za przechwałki ile to nakosi z wyciętych zielonych kłosów.

Kurła jak tak zmarnować kłosy.

Pazerność niepopłaca.

https://youtu.be/myWs116usLo

poczekamy poczekamy ;) ty też sie czymś "pochwalisz" to od raz bezie ci życzył żeby sie to zj***ło :)

17 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No pany już 28°  a dopiero po 8mej.

No tradycją kilkuletnią powinno dziś popadać.

Ten gość co łąkę kosi wczoraj zbelował i nie zabrał, dziś bele wszystkie leżą.

No jeszcze tak nie byłi by mu nie zmokło.

u mnie też 130 zwijek na łące leży i co ? zwijka to nie kostka że przemoknie na wylot ...

4 godziny temu, pedro2 napisał:

Seba czujny, mnie grzmoty obudziły... mało brakuje żeby mnie zahaczyło, ale gradem ładuje z niej. Niech idzie w diabły

Ale szelf ładny wał. Dudni bez przerwy

O w mordę deszcz poziomo leci. Jaki zlew. Mega wiatr

nade mną szłą ta burza ale tylko troche z niej popadało i poszło dalej na mazury .... a za chwile przyszłą chmura od putina i zaczęło padać

Opublikowano (edytowane)

Mnie to śmieszą te wielkie jutubery , jaki to on jeden z drugim wielki gospodarz a tak naprawdę to ojce zapierdzielaja a on pojedzie poorac trochę i wielki farmer , nie u wszystkich tak jest ale jest kilku "rodzynków" 😎

U nas dziś  kościół prawie pusty był , większość na dworze , jedynie twarde babki w środku 💪🤶👵👴

Daje do palnika już 🌡️☀️

Edytowane przez marulekk
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

@Rolnik1973- pycha kroczy przed upadkiem - stara mądra prawda.

@marulekk - te jutupery to się nadają, reklamy syngenty lub inny złoty środek co mu pszenica sypie 12 ton po tym a rzepak po 8 :D

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Jarku u Ciebie to ostatnio na brak wilgoci nie narzekacie :) LRA coraz mniej szans na opady :(

Narazie co jakiś czas przechodzą opady. Teraz znów nadają na środę kolejny deszcz a pasowalo by 2 pokos kłaść powoli.

Opublikowano
25 minut temu, marulekk napisał:

Mnie to śmieszą te wielkie jutubery , jaki to on jeden z drugim wielki gospodarz a tak naprawdę to ojce zapierdzielaja a on pojedzie poorac trochę i wielki farmer , nie u wszystkich tak jest ale jest kilku "rodzynków" 😎

U nas dziś  kościół prawie pusty był , większość na dworze , jedynie twarde babki w środku 💪🤶👵👴

Daje do palnika już 🌡️☀️

A u mnie przeszła burza z gradem i się ochłodziło 22

Opublikowano (edytowane)

@Rolnik7343 - nie mierz wszystkich swoją miarą.

@JarekBazydlo - na gnojówce Ci tak rośnie że już drugi kładziesz czy dostatek wody? U znajomego co jakiś miesiąc temu zebrał to może po kostki odbiła trawa a ty już o drugim myślisz.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
Dnia 16.06.2019 o 05:04, fireseba napisał:

czekam i ogladam Le mans 24h. Grzmi od godziny. słychać aż z Łomży. dobry i zlew... zawsze z górki spłynie więcej na dołach będzie i tam sypne saletre.

Zobacz na radarach 5.10 jak ładnie mnie z obu stron mija. pada tak ze parasola nie trzeba by iść do najbliższego sklepu w niedziele.

dopisuje kolejny litr do sumy. 26.1l/m2 od marca. jest to 1/3 normy miesiąca czerwiec. Może jeszcze coś tu dodam dziś :)

Widziałem

To na prawdę jakieś fatum. U mnie tak 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano (edytowane)

@pedro2  To ile już u ciebie w czerwcu?

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
Partyzant85 napisał:

@Rolnik7343 - nie mierz wszystkich swoją miarą.

@JarekBazydlo - na gnojówce Ci tak rośnie że już drugi kładziesz czy dostatek wody? U znajomego co jakiś miesiąc temu zebrał to może po kostki odbiła trawa a ty już o drugim myślisz.

Daje RSM do tego wilgoci tez troszke jest no i trawa co daje do 6 pokosow na rok.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v