Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

,,,

Co tam Chłopaku schowałeś ?

Opublikowano
25 minut temu, Uziu92 napisał:

te działki akurat nie podlewane,

No widzisz - jakbyś podlał to byłoby mocniejsze i ustało :D

Opublikowano
1 godzinę temu, Tigon napisał:

Mączlik , u mnie na kapuście jest tego plaga

Ja na to białe pchełki mówię . Jakie szkody to robi ? Z decisem go dziś zapoznałem .

Opublikowano

one wypijają chyba soki i ogólnie  rośliny stoją w miejscu i nie chcą za bardzo rosnąć niektóre zamierają , ja jak pryskam to zawsze od dołu bo tam tego siedzi najwięcej ale efekty słabe próbowałem już masę insektycydów

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, zetorki12 napisał:

A nic upadłego jęczmienia chciałem pokazać żeby Puławy zobaczyły 😁 ale muszę pousuwać załączniki bo się nie załadowało zdjęcie.

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
13 minut temu, Tigon napisał:

one wypijają chyba soki i ogólnie  rośliny stoją w miejscu i nie chcą za bardzo rosnąć niektóre zamierają , ja jak pryskam to zawsze od dołu bo tam tego siedzi najwięcej ale efekty słabe próbowałem już masę insektycydów

A w ziemnikach to szkody robi? Bo na części widać jakąs chorobę, która zaczęła się właśnie z pojawieniem tego latajacego dziadostwa..

Opublikowano

No mi nie musisz mówić . Znam normalne ceny . Mówię Ci . Rolką lepsze zarobki .

Opublikowano (edytowane)
Dnia 14.06.2019 o 21:29, slawek74 napisał:

To opłacało się traktor kurzyć?😀 licha łąka jak tak mało pamiętam że z 1,7 ha to coś ponad 500 bywało☺

No licha

Edytowane przez Rolnik1973
Zwolnienie załącznika
Opublikowano
18 minut temu, zycietoniejebajka1 napisał:

A w ziemnikach to szkody robi? Bo na części widać jakąs chorobę, która zaczęła się właśnie z pojawieniem tego latajacego dziadostwa..

Raczej nie, wgl w ziemniakach one raczej nie występują chyba ze obok rośnie kapusta to może przelotnie, na zmienikach wczesnych już choroby się zaczynają przy takiej pogodzie.

Opublikowano

No jak się liczy od kostki to się można przejechać. U mnie sztywna stawka godzinowa i stawka startowa w wysokości 120 zł nawet jak pojadę prasować na 10 min.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v