Zakup wału
-
Podobna zawartość
-
Przez Cheesburger
Co ile smarujecie krzyzaki wału przedniego napędu?
Wystarczy tam wkrecic kalamitke czy cos trzeba jeszcze?
Pytam ponieważ ostatnio po dłuzszym przestoju ten pierwszy od skrzyni biegów zaczął delikatnie piszczec podczas szybkiej jazdy. Polałem go olejem i pomogło ale wole cos bardziej zapobiegawczego zrobic jesli potrzeba.
-
Przez Piotrekxc21
Witam. Mam problem z lozyskami z prawej strony odrzutnika co roku sie palą. W tym roku w dodatku wyrwalo nam blache od mocowania lozyska... na to mamy pomysl jak to zrobic ale po dokladnym obczyszczeniu walu okazalo sie ze trzpien walu byl spawany... trudno w do uwierzyc bylo ale tak jest i przypuszczamy ze jest bicie na wale i trzeba go wymienic i moje pytanie jak to wymienic i ile czasowo moze z tym zejsc ???
-
Przez Danielkoltun
Witam , Silnik jak silnik , ogólnie sytuacja wygląda tak że panewki dystansowe leżały w misy olejowej nie wiadomo ile czasu bo ciągnik kupiony niedawno , najgorszym problemem jest wytarty kołnierz w który siedzą panewki dystansowe do zera od strony koła zamachowego przez używanie sprzęgła . miał ktoś z was taki przypadek ??? . Stopę można wymienić gorzej z stopą odlaną w bloku silnika , moim zdaniem pozostaje tylko naspawanie i obróbka na nowo
-
Przez MrRadny69
Witam, mam problem, a mianowicie cieknie olej z uszczelniacza na wale korbowym w Agrotronie 6.20. Prosba o podpowiedz czy do wymiany uszczelniacza trzeba odjezdzac przodem ciagnika czy moze kolo pasowe da sie zdemontowac bez wiekszych problemow nie robiac tego.

Rekomendowane odpowiedzi
Średnica wału jezdnego Claas Mercator 75 i inne pewno też
Pronar t672/1