Polecane posty

Witam, w zetorze 7340 mam założone nowe radio i to radio pali własny bezpiecznik 10A, za dojście prądu do radia jest również odpowiedzialny bezpiecznik 10A. Bezpiecznik pali się w momencie kiedy zostaje odcięty prąd bez względu na to czy zgasimy zapłon czy tylko odłączymy prąd idący do radia poprzez przełącznik, pali się nawet gdy zgaszę radio jego własnym wyłącznikiem. Gdy jest raz włączanie to nie ma różnicy ile czasu działa, bezpiecznik wtedy się nie pali. Chciałbym się dowiedzieć czy możliwe że to wina instalacji czy to coś jest nie tak z samym radiem. Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Partyzant85    546

podmien radio na jakies inne i wtedy wykluczysz jedną opcję.


<<aF TEAM>>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
peugeot    36

Trochę to dziwne , może układ składanej anteny robi zwarcie .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

1 godzinę temu, peugeot napisał:

Trochę to dziwne , może układ składanej anteny robi zwarcie .

Nie mam połączonej anteny 

Dzięki koledzy za odpowiedź, pozdrawiam 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez konrad451
      witam, posiadam case jx80 i od paru dni zaczal palic mi sie bezpiecznik od kierunkowskazow i swiatel awaryjnych, co wymienie bezpiecznik to za kawalek znowu jest do wymiany, moze pomozecie mi jakos?
    • Przez Ev3r
      Witam wszystkich, mam problem z moim T25 (wersja z dmuchawą kabiny, lampką i wycieraczką) a mianowicie przestała mi działać lampka oświetlenia kabiny więc rozebrałem wyłącznik itd. Przez przypadek dotknąłem dwóch kabli przy włączniku i spowodowałem zwarcie. Teraz nie działa ani dmuchawa ani wycieraczka ani lampka. (Brak prądu na kablach). Ze schematu wyczytałem że te elementy są podłączone do "bezpiecznik termobimetaliczny PRZ10", nie mam pojęcia co to jest i gdzie się znajduje oraz czy można go naprawić czy trzeba wymienić. Zna się ktoś na tym? Proszę o pomoc
    • Przez Danielson21
      Witam. Wpadłem na pomysł aby podpiąć drugiego koguta. I problem jest taki żeby nie rozkręcać całej kabiny to podłączyłem się pod pierwszy kogut (kable wychodzące z kabiny do uchwytu ). I gdy łączę się z drugim kogutem  pali bezpiecznik 5A. Ponieważ fabrycznie traktor ma rozdzielenie na dwa bezpieczniki ale chciałem pokombinować i na próbę wstawiłem bezpiecznik 7.5A i wszystko ładnie śmiga i chciałbym się zapytać czy nie dojdzie do spalenia kabli w instalacji ? Albo innych komplikacji.
    • Przez szpeniu87
      Witam. Wie ktoś może gdzie znaleźć bezpiecznik na kablu prądowym  w proxie 100?
    • Przez Krol295
      Witam kubota m7060 ciagle przepala bezpiecznik od radia zaloze nowy to pojezdze z 30min i bezpiecznik znowu przepalony. Zalozylem nawet wiekszy 15A ale i tak go przepalil. Przepala sie ten z ciagnika, a nie z radia. Co moze sie tam dziac ?
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj