Case 4230 -Nie działają biegi po rozgrzaniu ciagnika
-
Podobna zawartość
-
Przez dymo2000
Mam problem z przyspieszaczem który nie chce mi się załączyć w CASE 4230. Słychać jakby chodził zawór przy przełączniu przyciskiem. ponadto przy dobijaniu belki w rolce wałek samoczynnie stawał. Czy ktoś wie co mogło się stać? Czy ktoś wie może gdzie znajduje sie zawór od przyspieszacza. przeszukałem juz cały ciagnik i nie mogę go znaleźć.
-
Przez zyga100
Witam
Mam problem w valtraku 8550 hi tech, problem dotyczy półbiegów. Zdarzyło sie to podczas jazdy a mianowicie jechałem na biegach szosowych na czwórce i na trzecim powershifcie nagle zgasła lampka sygnalizująca półbieg, który był załączony i ciągnik stanął po chwili lampka od pierwszego półbiegu zaczęła migać jakies 15 sekund i samo przełączyło na drugi półbieg i nie można teraz przełączyć na 1 ani 3. po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu miga lampka od 1 półbiegu i za około 15 sek załącza sie drugi bez mozliwości przełączenia i chodzi tylko na 2. po odpaleniu w czasie tych 15 sekund daje się przełaczać normalnie półbiegi lecz tylko kontrolki od półbiegów się przełaczają a i tak ciągle załączony jest drugi. Miał ktoś może podobny problem? pozdrawiam i czekam na odp
-
Przez artur1295
wiecie moze do czego to sluzy jest to case 4230
to znajduje sie z tyłu za prawym kolem
-
Przez krzysiekmerc
Witam mam problem z półbiegami. Pierwszym i czwartym. Drugi i trzeci półbieg przełącza w porządku a także przestał przełączać biegi terenowe i szosowe (żółw, zając). Jak wyłączę zapłon i zgaszę ciągnik i przełączę na pierwszy albo czwarty półbieg i uruchomię ciągnik to będzie pierwszy albo czwarty półbieg ale z chwilą przełączenia na drugi albo trzeci półbieg będzie przełączał tylko drugi albo trzeci, a na biegi żółw zając nie reaguje w ogóle, pozostaje na zającu... Proszę o pomoc jeżeli ktoś zna przyczynę problemu
-
Przez KemBiX
Witam tak jak w temacie mam problem z niedziałajacymi polbiegami (żółw i zając) w ciągniku new holland tl100 prosił bym o pomoc doswiadczonych uzytkownikow co moze byc przyczyna co nalezy sprawdzić. Zapomniałem dodac ze żółw działa bo to polbieg startowy tylko nie przerzuca na zająca
Z góry dziękuję i pozdrawiam licze na szybkę odpowiedzi.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Claas Celtis 456 RX problem z EHR
Owijarka