-
Podobna zawartość
-
Przez wojtek93
Witam, posiadam w gsopodarstwie dość starą ładowarkę kramer allrad 311 uzywaną do prac przy zwierzętach itp. Jak do tej pory mimo jej wieku nie było z nia większych problemów aż do teraz. Mianowice ostatnio kiedy był duży mróz zamarzł układ kierowniczy, zdarzało sie to już kiedyś ale zawsze po kilkinastu- kilkudziesieciu minutach pracy silnika olej odmarzał i dało sie kierować. Niestety kilka dni temu kierowanie znowu zamarzło i mimo ze udało mi sie je odmrozić powstał problem, mianowicie w lewą stronę maszyna skręca lekko ale w prawo bardzo ciężko. Układ kierowniczy jest typowy: orbitrol pod kierownicą i 2 siłowniki od skertu. Co mogło sie stac? Przy ostatnim zamarznieciu wyjechałem z niezupełnie rozmarzniętym kierowaniem, zawsze tak robiłem po paru chwilach olej sie rozgrzewał i kierowanie działąło leciutko a teraz w lewo kręci lekko a w prawo bardzo ciężko. Jaka może być przyczyna?
-
Przez smutasek97
Koledze pewnego razu w Fendtcie 312 (96r.) wyskoczył komunikat awarii czujnika oleju na wyświetlaczu, do tego sygnał dźwiękowy. Po naciśnięciu ok+symbolu trójkąta alarm się wyłącza lecz zostaje błąd numeryczny w liście błędów, a dokładnie numer (0.1.51) Przełożyliśmy czujnik ciśnienia oleju od drugiego fendta, tym razem tak samo wyskakuje komunikat na wyświetlaczu lecz nie ma sygnału dźwiękowego. Czujnik jest raczej dobry bo w drugim fendtcie (308c) wszystko jest ok. Mam parę pytań Czy żeby usunąć błędy z listy trzeba podpinać komputer? Czy jest jakaś kombinacja klawiszy ktura resetuje liste błędów? Czy wymieniać czujnik na nowy, czy sprbować podłączyć od swojego fendta (310 94r.) do tamtego ???
-
Przez _Marcin_
Witam,
Jak zdążyłem się zorientować nikt nie ma tej instrukcji. Wychodzę z propozycją aby się zrzucić i zakupić ją. Koszt na Allegro to 150 zł.
Czekam na wasze opinie na ten temat.
P.S.
Jak coś to mam instrukcje obsługi po polsku w pdf do:
1. Fendt Farmer 307Ci, 308Ci, 309Ci
2. Fendt Vario 309, 310, 311, 312
-
Przez MarcinGriner
Witam jestem tu nowy a więc jeśli gdzieś coś źle napisałem to z góry przepraszam. A więc przejdźmy do konkretów mam gospodarstwo o powierzchni 60 ha i tylko produkcja roślinna posiadam już jednego fendt;a 514 c oraz ,c 360 oraz deutz 10006 . I mam zamiar dokupić jeszcze jeden ciągnik a mianowicie zastanawiam się nad fendt;em 312lsa i farmer 312 . I moje zapytanie brzmi czy mógłby ktoś mi wyrazić dosyć obszerną opinie na temat 312 lsa oraz farmer 312 . Z góry dziękuje za poświęcony czas.
-
Przez Damiano604
Witam,
kupię części do Fendta 312 LSA 1991 r.
- półoś zwolnicy
- bęben hamulcowy
- tryb atakujący
kontakt. tel. 726-467-505 lub PW
-

Rekomendowane odpowiedzi
Wyłączenie DPF
Zaczep piton do konsoli Kramer MF