Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 🙂 szukam opini na temat pługów obrotowych. Jakie macie opinie na temat pługów tych w temacie? Jaki obrót jest lepszy siłownik z przodu, z tyłu, pionowy czy poziomy, jakie są plusy i minusy tych wariantów? Przedpłużki czy scinacze? Może ktoś poleca jakiś inny pług do 20 tyś zł na resorach 4x40? 🙂

Screenshot_2019-03-15-07-49-26.png

Opublikowano

Za 20 tyś znajdziesz fajny pług. Tylko zachodni znanej marki, rzadnego polskiego gówna i zachodniego wynalazku. Nie pogięty, podawany i bez luzów. Najlepszy obrót do góry. Ścinacze czy przedłużki to zależy co będziesz orał. Ja mam to i to ale przedpluzek nie używam, na moje potrzeby ścinacze wystarczą.

Opublikowano

Zależy do jakiego ciągnika, bo jeśli w planie jest kupno większego ciągnika, to warto kupić pług 3+ 20 cali, a nie 4x40. Zawsze należy kupować znane marki z dostępem do elementów roboczych w przystępnych cenach.

Opublikowano

Jeśli pług z Unii to tylko na odkladnicach Long, żadnych ZX itp nie bierz pod uwagę, bo to nie jest orka tylko radlenie. Zachodni w tych pieniądzach niepogiety, niespawany, bez luzów - za marzenia nie karaja...

Opublikowano

za stare zachodnie uzywki 4 akibowe wolaja krocie bo to w koncuu najpopularniejsza i najbardziej porzadana liczba korpusow. Kupic 3ke i szukac 4twj skiby to tez nie lata wyczyn a i wolaja krocie. czasami mozna znalezc relatywnie tanio 5ke i pozbyc sie ostatnich korpusow.

Jak 4x40 czy 4x45 i tanio to mozesz szukac Frost bo bylo kilka modeli. jeden z nich to vogel nott w barwach frosta.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez norbi9032
      Witam stoję przed zakupem zestawu uprawowo siewnego (Unia cerse z wałem packera + poznaniak 500/3D lub podobny zestaw z AGRO MASZ-u)
      Który zestaw był by lepszy.? Wady i zalety? I może orientuje się ktoś jak wychodzą cenowo.?
    • Przez tropt
      Witam, czeka mnie zakup nowego opryskiwacza - zmiana z pilmetowskiego 600 litrów rozkładanego ręcznie na coś z pełnym komputerem i hydrauliką. Powierzchnia gospodarstwa to niespełna 70 ha, w skład chodzi 15 ha buraków cukrowych, 20 ha ziemniaków a reszta to zboża i łubiny. Do sedna - pytanie kieruje do bardziej doświadczonych, osób które mają jakieś pojecie o tym o czym piszą  mianowicie zastanawiam się czy wybrać przy swoich uprawach opryskiwacz zwykły czy z rękawem powietrza, ktoś przybliży temat z praktyki ? sprzęt ma być używany do max 40 tys. https://www.olx.pl/oferta/opryskiwacz-rau-kverneland-z-rekawem-21m-hydraulicznie-rozkladane-CID757-IDvlLxY.html  znalazłem pewną maszynę mieszczącą się w tej kwocie. Co doradzicie ?
      Pozdrawiam 
    • Przez Michal984
      Witam szukam pługa unia tur 4+1 na sprężynach lub resorach. Bardzo pilne!
    • Przez Kuba284
      Witam
      Który rozsiewacz będzie lepszy? 
      Sipma rn100 boryna czy może unia mx 850
    • Przez zulus
      Witam mam prasę z 2012 roku i szkoda że nie wziełem opuszczanej podłogi wtedy to była nowość chcę to przerobić potrzebuję zdjęć i opisu działania jak byście mogli pomóc bardzo dziękuje .
  • Dodaj nową pozycję...
v