Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Drzewo z in vitro? Brzmi jak science-fiction? Być może. Ale to całkiem realne drzewo liściaste, które ma szansę stać się niedługo powszechnym i w naszym klimacie. Rośnie wielkie i rozłożyste, nie imają się go szkodniki i wytwarza ogromne ilości tlenu. Tak, brzmi wręcz bajkowo, choć bajką nie jest. To zdobycz nauki. 

Jakie macie zdanie na temat tych drzew? Chętnie poczytam wasze opinie, ponieważ bardzo interesuje mnie ten temat.

Opublikowano

co to za drzewo jest, miękkie czy twarde? podobne coś do paulowni? mam jedną i powiem że rośnie to jak głupie 5 lat ma i z 15m już jest ale jak gałąź odcinałem to drzewo bardzo miękkie , jeszcze bardziej niż topola, jestem ciekaw jak będzie się zachowywać po 20 latach i jak będzie duzy wiatr czy tego nie połamie

Opublikowano

@NiMamHa napisał swojego pierwszego posta na af i od razu pyta o oxytree. Sprzedawca sadzonek jak nic. (bo nawet ha nie ma 😉). Na necie można trochę znaleźć na temat tych drzew, w jakich krajach ich sprzedaż jest zakazana i z jakim przekrętem mamy do czynienia.  

Opublikowano

gówno i to gówno które intensywnego podlewania potrzebuje,cudo które jest na rynku już kilka lat i co? no i nic-czasem się trafi łoś który kupi sadzonki

Opublikowano

Osobiście w ogrodzie mam dwa drzewa muszę przyznać, że mają przyrosty w miarę duże kilka razy podlane przy okazji podlewania innych roślin. Jednak jestem zdania, że inwestując w plantację nie zostanie się rekinem biznesu, a jedyną osobą która zarobi to sprzedawca sadzonek.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez farmers99
      Ładowacz na tył ciągnika do przewozu bel,po co wizic turem jak można tym i szybciej,zapinasz do mf255 i śmigasz.
    • Przez krzeski
      Witam
      Otóż mam problem z pewnym panem M. który wykradł mi drzewo z mojego lasu. Kiedyś pytał mnie sie ten pan o granice naszych lasow bo mamy obocznie pokazalem mu dokladnie co i jak drzewa byly pooznaczane no i nikt nie mial nic przeciwko. po jakims czasie dziadek poszedl do lasu a tam pracownicy pana M. wycieli nasze drzewa i mowia ze pan M wymiezyl tak miarka i tak jest granica. oczywiscie pojechalem do pana M. z pretensja ze wyciął mój las a on na to ze taka jest granica i nie ma innej opcji. w niedziele po obiedzie przyjechal do mnie z mapkami i próbował wmowic mi ze granica jest tak a nie inaczej. po dlugiej rozmowie postanowilismy wezwac geodete. a ja w poniedzialek z rana wezwalem policje. Policja (znajomi pana M.) przyjechala w poniedzialek i powiedziala ze nic nie moze zrobic. a to przeciez byla kradziez! W sobote przyjechal geodeta wymiezyl oczywiscie na nasza kozysc w wyszlo ze pan M. wyciaol nam ok. 26sztuk drzew roznych brzozy olsze i sosne. za geodete pan M. zaplacil. przyjechal dzisiaj do nas i za te drzewa co nam wyciol przywiozl nam 1200zl. to jest jakas kpina chyba! a kto to zalesi? oczywiscie sie z tym nie zgodzilem a on ze jak nam ta kwota nie odpowiada to do sądu. ale za bardzo nie chce mi sie ciagac po sądach nie chce. ale tu moje pytanie co z tym gosciem zrobic? co mu moze grozic? jak to zalatwic?
    • Przez Runder
      Jak wiadomo wszyscy rolnicy maja swój kawałek lasu jednak czasami znajduje sie on dość daleko i nie można go kontrolować. Czy mieliście przypadki że ukradli wam drzewo z lasu czy wogóle jest sens zgłaszać to na policję ? Zaczyna się sezon grzewczy więc i coraz częstsze wizyty w lesie się zaczną...
    • Przez AKS
      Witam zaraz przy moim domu rosną stare lipy czy wedlug prawa moge je wyciąć ponieważ drzewa sa wyzsze od dachu i moze to byc niebezpieczne podczas piorunów i burzy.
    • Przez solek01
      Orientuje się ktoś ile m^3 drzewa może być w stuletnim lesie,zakładając że jest to las sosnowy i drugi
      wariant grab, buk, dąb, lub inaczej ile może być warte drzewo z takiego lasu?
      Z tego co wyczytałęm to las który ma sto lat można wyciąć!!!

• Dodaj nową pozycję...
v