-
Podobna zawartość
-
Przez kml22
Witam ! !
Z racji tego iż posiadam dużo drzewa typu jakieś gałązki. Myślałem właśnie nad tym urządzeniem.
Koszty nowego badz w miare fajnego uzywanego sa spore, więc nie bardzo mi sie to oplaca.
Stad pytanie czy ktos kiedys konstruowal samodzielnie takego rębaka pod WOM lub ma pomysl jak to zrobic ? Wszystkie pomylsy i sugestie mile widziane
-
Przez WitekW
Poszukuję rozdrabniacza lub kosiarki do rozdrabniania i koszenia trawy w sadzie. Potrzebuję rozdrobnić gałęzie pozostające po przycinaniu. Średnica tych gałęzi to od 0,5cm do 10-12cm. Ciągnik jakim dysponuje posiada 74KM.
-
Przez bacza1
Kupiłem używaną prasę Deutz Fahr GP 2.50. Jej stan techniczny jest zadowalający. Problem z mechanizmem wiązania sznurkiem. W chwili zainicjowania procesu wiązania ramiona nie opadają do prawidłowej pozycji i balot nie chwyta sznurków. Może wyjaśni mi ktoś jakie zadanie ma do spełnienia wolnobieżka HFL 3530 w mechanizmie napędzającym ramiona? W jaki sposób przekazywany jest ruch obrotowy spowodowany sznurkiem na ruchy ramion?
-
Przez damianzb9613
Witam , czy mechanizm wyrównoważający po odkręceniu trzeba później ustawiać (czy coś w tym stylu ). Silnik MWM D226-4 Renault 85-14 rok prod. 1984.
-
Przez sylweks44
witam chciałbym zrobić rębak do gałęzi przystosowany pod napęd z ciągnika, jednak że nie jestem nadzwyczaj zdolny jak inni (niestety) to mam problem z nożem. moje pytanie jest następujące; czy ktoś mógłby zrobić noże osadzone już na wałku z uchwytami, gotowy do założenia ? oczywiście odpłatnie
z góry dziękuje i pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
Mechanizm wiązania siatką
Ursus 4512