Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Yoda napisał:

Jeleni to i tak słabe słowa. Cena spadła na dwa tygodnie a już ludzie krzyczeli jakby dorobek życia stracili. A oczywiście działacze z agrouni na proteście mieli paliwo polityczne ze spadku ceny. W Warszawie na plecach tych co mają opasy chcieli coś ugrać ale na szczęście wyszło z ich protestem jak zawsze.

Na szczęście .. ?!?! sorry ale to co piszesz na temat AgroUnii antypolskie jest . Mało tego to jest ostro antypolskie wręcz proniemieckie . To co napisałeś pokazuje jak ktoś dba tylko o własny tylek i ma d*pie że inni rolnicy upadają . A AgroUnia reprezentuje wszystkie gałęzie rolnictwa . Polecam więcej pooglądać wywiadów z Kołodziejczakiem to może zrozumiesz. Widziałeś co ten system zrobil z Polska wieprzowina na wschodzie ? Ja jestem z Podlasia to wiem .

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
nie napisał:

te plugastwa (dowcipy) o żydach nie robią krzywdy żydom tylko pokazują dno wypowiadających je

Naprawdę, żydzi sami potrafią się obronić, nie potrzebują pożytecznych idiotów. Także, szanuj sie na przyszłość.

Opublikowano
5 godzin temu, Yoda napisał:

Właśnie o to chodzi że oglądałem z nim wywiady i dlatego mam takie zdanie.

Wyobraź sobie sytuację że ktoś przyjeżdża do Ciebie i mówi .. że panuje choroba niebieskiego języka i napewno masz to w stadzie bo stado chodzi sobie po pastwiskach a tę chorobę nagle zaczęły przenosić jelenie .. i mówią że masz źle ogrodzone pastwisko , brak bioasekuracji i twoje stado napewno ma wirusa.. i wyzynaja na twoich oczach wszystko w pień . Zdrowe bydło !!! Lata pracy hodowlanej !!! Tak samo absurdalne jak ze swiniami. A po miesiącu przychodzi pismo że nie spelniles bioasekuracji i odszkodowanie nie przysługuje .. co byś zrobił ? I jak kazdy tak bedzie mowil e tam a tam , nie patrzac na to ze inne sektory rolnictwa sa niszczone to  kto wie moze i na nasze bydlo zacisnął pętle. I dalej bys mówił że AgroUnia źle robi ?!?! Pamiętaj albo rolnicy są razem albo kwiczą jak te zdrowe świnie wybijane w oborach.. 

Opublikowano
8 godzin temu, ab23 napisał:

takie pytanko, ktoś przechowywał śr.rzepakową np. 6 miesięcy ,coś się stym dzieje?

Jak nie masz wilgoci to nic. Jak jest wilgoć to się bryli.a potem technie

Opublikowano

Niestety ale partia która rządzi miała spore poparcie wśród rolników(lub ludzi mieszkających na wsi), ale jest typową partią miejską(najwyżej drobnomieszczańska, ale na pewno nie wiejska). Do tego ma swoją wręcz komunistyczną wizję rozwoju państwa, z pędem na jakieś wielkie inwestycje à la Gierek. Budowa lotnisk które są nikomu nie potrzebne, najlepiej na ziemi zabranej lokalnym mieszkańcom. Przekopywanie mierzei bo to brzmi fajnie, czy rozkopywanie rzek aby jeden statek na dwa lata mógł spłynąć z jakiejś stoczni rzecznej. Do rozwoju kraju to nic nie ma, ale będzie ładnie brzmiało w exposé. Rolnik to przeszkoda, bo ma ziemię której nie chce oddać(najlepiej jeszcze za darmo), burzy się traci na wojenkach handlowych z zagranicą,  i jeszcze na pewno oszukuje na VAT(jak jest na "vacie"). 

Opublikowano

z tym vatem to wiemy jak jest . oprócz rolników jest grupa osób która z rolnictwa bedzie rezygnowała i szukała dobrze płatnej pracy , doswiadczenie powinno uczyć nas ze niemieckie firmy które tworzą miejsca pracy w naszym kraju są stanowiskami słabo płatnymi , to w naszym interesie są wysokie płace potencjalnych konsumentów bo  wtedy bedą wybierali nasze dobre a zarazem drogie produkty . a nikt nam tych miejsc nie stworzy . rzydzi nie są najwiekszym partenerem w zakupie wołowiny ale dobrze płacą za dobrej jakosci towar .

Opublikowano

To gdzie szukać tych dobrze płatnych i nie niemieckich ?

Opublikowano (edytowane)

W Anglii i grupie azoty😃

Edytowane przez Gość
Opublikowano
6 godzin temu, GończaOgończa napisał:

Naprawdę, żydzi sami potrafią się obronić, nie potrzebują pożytecznych idiotów. Także, szanuj sie na przyszłość.

Tu nie o obronę chodzi , a o język i mowę nienawiści , Niektórych wypowiedzi należy się wstydzić , a nie chełpić nimi .

13 minut temu, Ursus932 napisał:

W Anglii i grupie azoty😃

Myślałem że w NBP ?

Opublikowano
2 godziny temu, tomaszmab napisał:

Wyobraź sobie sytuację że ktoś przyjeżdża do Ciebie i mówi .. że panuje choroba niebieskiego języka i napewno masz to w stadzie bo stado chodzi sobie po pastwiskach a tę chorobę nagle zaczęły przenosić jelenie .. i mówią że masz źle ogrodzone pastwisko , brak bioasekuracji i twoje stado napewno ma wirusa.. i wyzynaja na twoich oczach wszystko w pień . Zdrowe bydło !!! Lata pracy hodowlanej !!! Tak samo absurdalne jak ze swiniami. A po miesiącu przychodzi pismo że nie spelniles bioasekuracji i odszkodowanie nie przysługuje .. co byś zrobił ? I jak kazdy tak bedzie mowil e tam a tam , nie patrzac na to ze inne sektory rolnictwa sa niszczone to  kto wie moze i na nasze bydlo zacisnął pętle. I dalej bys mówił że AgroUnia źle robi ?!?! Pamiętaj albo rolnicy są razem albo kwiczą jak te zdrowe świnie wybijane w oborach.. 

Za chorobę zwalczaną z urzędu nalezy się odszkodowanie. Mieliśmy kilkanaście lat temu białaczkę w stadzie i wiem jak to działa. Z tego co wiem to ludzie nie spełniali bioasekuracji a rządają odszkodowań. Jeden ponosi koszty żeby spełnić zasady a inny ma wszystko gdzieś  i jak wpada asf jeszcze z mordą do ministra , że mu się odszkodowanie należy. Jeżeli rzeczywiście była spełniona bioasekuracja a nie ma odszkodowania to do sądu. Tak działa normalne państwo. Z tego co wiem na A2 kołodziejczak chciał żeby ci co nie mieli bioasekuracji też mieli pieniądze.

Opublikowano

Przestań pieprzyć . Ta Twoja chorobliwa obrona PiS już stała się nudna !

Opublikowano

Polska dla Polaków!!!Ziemia dla ziemniaków!!Czarni do Czarnobyla!!

Najbardziej na świecie nienawidzę rasizmua jeszcze bardziej żydów i Czarnuchów .

Jak kraj od wieków najeżdzany i ograbiany na być tolerancyjny? Przynajmniej teraz nie muszę się napierdalać pod biedronką z uchodzcami

Opublikowano
13 minut temu, zetorki12 napisał:

Przestań pieprzyć . Ta Twoja chorobliwa obrona PiS już stała się nudna !

Fakty to obrona PiS? Nie dziwie się że minister nie ma przyjemności z wami gadać. Bo niby o czym? O tym że ma być tak i tak bo inaczej traktorami na ulice.

Opublikowano

Faktem jest że PiS olał rolników i ludzie temu się przeciwstawiają . Samo wmawianie że jest dobrze już rolnikom nie wystarcza i dlatego zaczynają się protesty .

Opublikowano

No i dlatego są rozwody . Twój PiS też nie posiadł władzy na wieczność .

Opublikowano (edytowane)

Taaa , "wasz" . Dobrze że Ty nie szufladkujesz . :P

Rolnicy zostali pozostawieni samym sobie . Niby wolny rynek itd. , ale czy podanie pomocnej dłoni , to za wielkie wymagania od szarych rolników ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)

Panowie jak jest każdy widzi jednym podoba się innym już nie,tylko pytanie czy ktoś lub jakaś partia jest w stanie zmienić...

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ale ja się nie upieram że nie szufladkuje. Masz na forum ludzi ogarniętych co nie narzekają tylko pracują z głową i są też niedorozwinięci do których nie dociera że dzisiaj się tak nie da żyć. Którym typem jesteś? nie wiem i nie obchodzi mnie to. A co do partii ja uważam , że Korwin na 5 lat i sprawa krzykaczy bedzie rozwiązana.

• Like 1
Opublikowano

Nie wiem , ale widzę co się dzieje . A dzieje się źle . Bardzo źle .

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Panowie jak jest każdy widzi jednemu podoba się innym już nie,tylko pytanie czy ktoś lub jakaś partia jest w stanie zmienić...

Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

, ale czy podanie pomocnej dłoni

Więc podaj mi swoją dłoń i nie mów nic tylko tańcz , dzisiaj po świt będziesz królową mą tego balu na sto par , hahaha . Tak się mi skojarzyło . A  wiecie że zetorki z sołtysem chodzą w sukienkach ? . Tak , bo gdy lekarz powiedział " będą cioty " ich mamy udały się na zakupy .