Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Berthold napisał:

Chciałbym się mylić kolego - ale wydaje mi się że wiedzę z zakresu rolnictwa to masz... Gdzieś z zawodówki, może darmowego stażu w ODR-e. A może kuzyn Top Agrar z pracy przynosi... Zwracasz się do rolników w trzeciej osobie - nie utozsamiasz się z naszą grupą zawodową...  Zresztą twoje brednie o monokulturze... 😉 O kasie z kontraktów kukurydzy/ zwłaszcza w susze (gdzie za niezrealizowany kontrakt możesz w jeden sezon zaliczyć czape). Na zdjęciach dajesz zwykłego hardiego z rękawem a piszesz o kosztach 10 tys euro za przewóz gabarytowy  z Włoch - tymczasem w Polsce takie są dostępne od ręki - choćby w Legnicy. Na pytanie kolegi o wnętrze pieca mówisz że zaspawany na zimę... Hahhaahahahah punktowo hahaha. Ech Marzycielu... Narty się skończyły że siedzisz na forum dla hodowców... FORA ZE DWORA!!!

Nick chociaż zmień bo już nudny jesteś... 

zwykle piszę popołudniu bo narty z rana. Jak maszyny rozpoznajesz po kolorze to czerwony jest też Bielarus a gdybyś miał 10 % mojej wiedzy to byś gnoju nie przerzucał dla idei , byłem grzeczny i nie chciałem nikogo dotknąć  stąd w trzeciej osobie a na zaczepki zawsze jestem gotów odpowiedzieć staram się kulturalnie ale jak nie starcza na łopacie to trzeba dopchać CI widłami i masz  w osobie drugiej i po co zwracam uwagę że nadal staram się być grzeczny  

6 minut temu, krzysztof1987 napisał:

RU 68 to jeżeli jesteś tak negatywnie nastaiony do leżaków jak rolnik go sprzeda w niewyjaśnonym celu za 500 zł i dla ciebie jest to kategorycznie przestępstwem to 

dla mnie jest przestępstwem jak ty palisz w piecu słomą i trujesz społeczeństwo mimowolnie - powinno być to zakazane 

Do opalania suszarni używaj gazu jest mniej szkodliwy  a twoje wyniki finansowe mnie nie interesują 

akurat jest dotowane tylko do tego trzeba doczytać kilka podpunktów 

Opublikowano
18 minut temu, Ursus932 napisał:

Nic z tego tu trzeba mieć opasa A nie byka😃

byka to był zamysł a napisałem że cielaka a to trudno sklasyfikować -na razie

Opublikowano

RU68 nie obchodzi mnie twoje dotowanie w spalaniu słomy czy innego dziadostwa 

tak samo dotowana jest fotowoltaika zakładaj panele na dach i grzej prądem 

ja sie czuje przez ciebie truty mimowolnie i jak pisałem nie obchodzą mnie twoje wyniki finansowe rób to tak aby nie truć społeczeństwa 

a używanie ŚOR bez rejestracji w danym kraju i do danej uprawy jest przestępstwem i truciem społeczeństwa i ja przez ciebie czuje sie znowu truty

Opublikowano

Kolego . Temat jest o wołowinie , a nie o Tobie . Sądzę że już wszyscy zrozumieli jaki to jesteś "och i ach" i może już wystarczy . Z łaski swojej , jeżeli w temacie nie masz nic do powiedzenie , to już zamilcz .

Opublikowano
8 minut temu, RU68 napisał:

zwykle piszę popołudniu bo narty z rana. Jak maszyny rozpoznajesz po kolorze to czerwony jest też Bielarus a gdybyś miał 10 % mojej wiedzy to byś gnoju nie przerzucał dla idei , byłem grzeczny i nie chciałem nikogo dotknąć  stąd w trzeciej osobie a na zaczepki zawsze jestem gotów odpowiedzieć staram się kulturalnie ale jak nie starcza na łopacie to trzeba dopchać CI widłami i masz  w osobie drugiej i po co zwracam uwagę że nadal staram się być grzeczny  

akurat jest dotowane tylko do tego trzeba doczytać kilka podpunktów 

Wiedzę masz napewno i tego nie neguję... Pytanie tylko jaką... Kopiuj wytnij wklej a wujek Google poszuka 😁 uwielbiam slowną polemikę...  Cięta riposta to moje drugie hobby - szkoda że brak mi w twojej osobie partnera do jej wykonywania - na brak argumentów od razu widły do dopychania... Bywaj zdrów kolego snij dalej na pensji 1600... Znudziles mi się więc jeśli pozwolisz popisze z kolegami forumowiczami o bydle ( w liczbie mnogiej bo z Tobą mógłbym jedynie w pojedynczej 😁😉😎

Opublikowano
2 minuty temu, krzysztof1987 napisał:

RU68 nie obchodzi mnie twoje dotowanie w spalaniu słomy czy innego dziadostwa 

tak samo dotowana jest fotowoltaika zakładaj panele na dach i grzej prądem 

ja sie czuje przez ciebie truty mimowolnie i jak pisałem nie obchodzą mnie twoje wyniki finansowe rób to tak aby nie truć społeczeństwa 

a używanie ŚOR bez rejestracji w danym kraju i do danej uprawy jest przestępstwem i truciem społeczeństwa i ja przez ciebie czuje sie znowu truty

mylisz środki z substancjami aktywnymi a o imporcie równoległym słyszałeś 

Opublikowano
1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Kolego . Temat jest o wołowinie , a nie o Tobie . Sądzę że już wszyscy zrozumieli jaki to jesteś "och i ach" i może już wystarczy . Z łaski swojej , jeżeli w temacie nie masz nic do powiedzenie , to już zamilcz .

nic Ci to nie przypomina?

Opublikowano
2 minuty temu, zetorki12 napisał:

słyszałes tekst schetyny chyba   ,, nauczyłes sie mówić to naucz się milczeć ''

Opublikowano

Przypomina . No jak by się nie nazwał , to zawsze większość wk... denerwuje . ;)

3 minuty temu, soltys48 napisał:

nic Ci to nie przypomina?

Opublikowano (edytowane)

RU68

bajka nr 1 to wysuszyc 12 ton mokrej kukurydzy przy użyciu 1,5 beli słomy normalnie jaja :D czyli 10 ton suchej kukurydzy za 100zł, 10zl za tone :D wychodzi na to ze wysuszenie 750 ton mokrej (600 ton suchej) kosztuje 6 tys zł :D 600 ton x 700zł = 420 tys a suszenie 6 tys :D

szystkich masz za frajerów ....

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano
Dnia 5.02.2019 o 20:04, RU68 napisał:

na 12t kukurydzy mokrej spala się 1,5 beli słomy średnicy 1,6m 

tak tak tak

Opublikowano
4 minuty temu, Berthold napisał:

Wiedzę masz napewno i tego nie neguję... Pytanie tylko jaką... Kopiuj wytnij wklej a wujek Google poszuka 😁 uwielbiam slowną polemikę...  Cięta riposta to moje drugie hobby - szkoda że brak mi w twojej osobie partnera do jej wykonywania - na brak argumentów od razu widły do dopychania... Bywaj zdrów kolego snij dalej na pensji 1600... Znudziles mi się więc jeśli pozwolisz popisze z kolegami forumowiczami o bydle ( w liczbie mnogiej bo z Tobą mógłbym jedynie w pojedynczej 😁😉😎

tak szybko wujka  Google nie ogarniesz  a co do wypowiedzi jakie ziarno siejesz takie zbierasz a wam po kolei brak argumentów stąd nagle zmiana frontu wszystkich nawet żebyście dyskutowali do końca UE  to i tak na końcu będziecie płakać i skomleć bo niczego innego was nie nauczono chyba że któryś zacznie wyzywać i krzyczeć  . I nie ja was wkur..am ale wasza nieżyczliwość  chciwość i bezradność  jak to w Polsce bywa " ja nie muszę mieć ale tamten niech nie ma "ot wiejska logika o czym chcecie dyskutować w którą stronę gnój przekładać ? na nic innego nie macie wpływu ani odwagi by w życiu cokolwiek zmienić .Stuknij się jeden z drugim w łeb może się coś ułoży wielcy dyskutanci i producenci wołowiny od siedmiu boleści pokrzywdzeni przez TVN, UE i USA jak się powie kilka słów prawdy współczuję tym co muszą z wami handlować bo z pewnością zawsze coś nie tak   a to za mokro za sucho za jasno za widno taka prawda i nie obraźliwa można można tylko kultury i odpowiedzialności brak a pytania na poziomie przedszkola co robiliście w zawodowej bo średniej nie wielu skończyło a studiów żaden bo poziom byłby inny .Nic tak nie wkur..a jak sukces drugiego amen 

Opublikowano

To przez sukces innych taki zgryźliwy na starość się stałeś ? B|

Opublikowano
5 minut temu, RU68 napisał:

tak szybko wujka  Google nie ogarniesz  a co do wypowiedzi jakie ziarno siejesz takie zbierasz a wam po kolei brak argumentów stąd nagle zmiana frontu wszystkich nawet żebyście dyskutowali do końca UE  to i tak na końcu będziecie płakać i skomleć bo niczego innego was nie nauczono chyba że któryś zacznie wyzywać i krzyczeć  . I nie ja was wkur..am ale wasza nieżyczliwość  chciwość i bezradność  jak to w Polsce bywa " ja nie muszę mieć ale tamten niech nie ma "ot wiejska logika o czym chcecie dyskutować w którą stronę gnój przekładać ? na nic innego nie macie wpływu ani odwagi by w życiu cokolwiek zmienić .Stuknij się jeden z drugim w łeb może się coś ułoży wielcy dyskutanci i producenci wołowiny od siedmiu boleści pokrzywdzeni przez TVN, UE i USA jak się powie kilka słów prawdy współczuję tym co muszą z wami handlować bo z pewnością zawsze coś nie tak   a to za mokro za sucho za jasno za widno taka prawda i nie obraźliwa można można tylko kultury i odpowiedzialności brak a pytania na poziomie przedszkola co robiliście w zawodowej bo średniej nie wielu skończyło a studiów żaden bo poziom byłby inny .Nic tak nie wkur..a jak sukces drugiego amen 

Myślisz trochę jak coś piszesz? Każdy róbi to'co uważa za słuszne i z czego ma zysk .Może mi odpowiada i cieszy taki zysk jak mam teraz. Pamiętaj że ludzie co mają dużo kasy są NIESZCZĘŚLIWI. Pisałeś wcześniej że rano narty to po popołudniu proponuje jak jeszcze możesz oczywiście zajmij się grzywką swoje Pani😏 A ten temat zostaw 

Opublikowano

A weź i sprawdź , jak oddałem i nawet nie wiem jakie tam symbole były .

Opublikowano
19 minut temu, RU68 napisał:

z twojej wypowiedzi czuje sie obrażany  

nigdzie nie skamle nie płacze nie jestem nieżyczliwy chciwy a napewno nie jestem bezradnym w swoim życiu 

i jak widze że to ty sie umosisz i zaczynasz reagować agresywnie (.Stuknij się jeden z drugim w łeb może się coś ułoży wielcy dyskutanci i producenci wołowiny od siedmiu boleści pokrzywdzeni przez TVN, UE i USA jak się powie kilka słów prawdy współczuję tym co muszą z wami handlować)

i nie pisz że ja szkoły nie skonczyłem ( skończyłem wszystko co chciałem  i byłem najlepszy w klasie )

kiedyś ci pisałem że mnie nie interesują twoje finanse i ty cały ale ja wiem co osiągnołem i jestem z tego bardzo zadowolony  a ty mnie uogólniaj i sie nie irytuj bo widze że nie wytrzymujesz napięcia