Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Taurus83 napisał:

Z certyfikatem. Czytałem temat o lucernie. Jednym się zakisza a innym nie. Muszę się dowiedzieć od czego to zależy.  Może dla pewności trawę wsieje...

Zakisza się bez problemu Dobrej jakości  Prasa pasowa porządna folia i nie ma siły żeby coś poszło nie tak. A jak wam powiem że w tym roku kisilem kukurydzę na zielono w balotach to uwierzcie? Koszona dyskowo prasowania i w baloty... 🐂🐂🐂🐂🐮🐮🐮🐄🐄🐄🐄😎😉😁

Edytowane przez Berthold
Opublikowano

z nożami zbierana?

2 minuty temu, Ursus932 napisał:

Panowie po ile u was śruta słonecznikowa w detalu nie całe samochódy? Ja ostatnio brałem po 1000 zł tona ale teraz problem z dostępnością 

Ile to ma białka?

Opublikowano

czasami to się czytać nie chce a pisać to już  .... szkoda prądu .. rozmowy producentów ..

Opublikowano

W tym roku każdy chce lucernę siać, ciekawe ile podróże me.i mnie koniczynę lepiej jedzą.choć ma grubszy Badyl ale pusty w środki a Z lucerny jak wykałaczka

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Zapomniałeś dodać,że najważniejszy jest potencjał sztuki

@marko1970 a skąd Ty tak dobrze znasz historię forum??Jak jesteś na nim zarejestrowany od ok tygodnia

Chlew robiłem?Owszem żeby dotrzeć do prawdy

widzisz.. raczej mało kto jest tu starszy wiekiem i stażem na forum od menie ale mniejsza o to ? 

do jakiej prawdy ? ...chłop ma porządne bydło i to jest fakt i ma dobrą cenę bo raczej frajerem nie jest ;)..więc o co ten hejt ? .

wiesz co taki głupek jak ozzborn wypisywał o Tobie na pw. miedzy innymi do mnie  tylko dlatego że Ci zazdrościł ?...nie idz tą drogą i daj na luz  

Opublikowano
2 minuty temu, bobienko napisał:

W tym roku każdy chce lucernę siać, ciekawe ile podróże me.i mnie koniczynę lepiej jedzą.choć ma grubszy Badyl ale pusty w środki a Z lucerny jak wykałaczka

Ciekawe ile nasiona zdrożeją

1 minutę temu, marko1970 napisał:

widzisz.. raczej mało kto jest tu starszy wiekiem i stażem na forum od menie ale mniejsza o to ? 

do jakiej prawdy ? ...chłop ma porządne bydło i to jest fakt i ma dobrą cenę bo raczej frajerem nie jest ;)..więc o co ten hejt ? .

wiesz co taki głupek jak ozzborn wypisywał o Tobie na pw. miedzy innymi do mnie  tylko dlatego że Ci zazdrościł ?...nie idz tą drogą i daj na luz  

To akurat wiem,że staż masz dłuuugi

Takiej prawdy ,że chłopczyk robił nas wszystkich w ch*ja i tyle.To,że ma piękne bydło sam przyznałem

Co kto wypisuje na mój temat mam glęboko w d*pie ważne jest to co widać u mnie w gospodarstwie

Opublikowano
2 minuty temu, marko1970 napisał:

jakies dowody na te rewelacje panie głupek nr 1 tego forum ? cos sie szybko nudzisz adminom chyba ze tak czesto konta zmieniasz :D

Opublikowano
5 minut temu, PawelKtm525 napisał:

A saradela jest dobra do siewu z trawą na łące? żeby po skoszeniu łąka została łąka torfowa

Ja jak wsiewam trawę to z mieszanką zbożową +wyka +groch

Pasza prima sort

Opublikowano
soltys48 napisał:

2 minuty temu, Ursus932 napisał: Panowie po ile u was śruta słonecznikowa w detalu nie całe samochódy? Ja ostatnio brałem po 1000 zł tona ale teraz problem z dostępnością  Ile to ma białka?

Ja brałem czeską to miała 37-38% można też trafić na makuch co ma tylko 22 więc lepiej zbadać.

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, soltys48 napisał:

z nożami zbierana?

Ile to ma białka?

Kukurydza prasowania na 13 noży. Szukałem na YouTube bardzo mało filmów znalazłem na świecie zaledwie kilka więc strach był... Ale miałem kilka ha słabej klasy późno posianej i na ziarno się nie nadawała. Najmowac sieczkarnie też lipa bo największą miała metr wysokości...  Super jadly... 

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

Co kto wypisuje na mój temat mam glęboko w d*pie ważne jest to co widać u mnie w gospodarstwie

a nie pomyślałeś że ktoś inny ma podobne podejście ? ... 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, soltys48 napisał:

z nożami zbierana?

Ile to ma białka?

Tą co brałem miała 36 albo 38 procent teraz już nie pamiętam

Edytowane przez Gość
Opublikowano

NIech ma ale niech nie brnie dalej w gówno, jak sie coś oficjalnie ogłasza wypadałoby z tego sie wywiązać

2 minuty temu, Berthold napisał:

Kukurydza prasowania na 13 noży. Szukałem na YouTube bardzo mało filmów znalazłem na świecie zaledwie kilka więc strach był... Ale miałem kilka ha słabej klasy późno posianej i na ziarno się nie nadawała. Najmowac sieczkarnie też lipa bo największą miała metr wysokości...  Super jadly... 

Tak skosiłem w tym roku sorgo

Opublikowano
9 minut temu, marko1970 napisał:

ozzborn mam jeszcze zapas do ciebie na parę lat ściemniaczu od siedmiu boleści :D..

zapas to ty masz... brudu pod paznokciem :D

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Berthold napisał:

. A jak wam powiem że w tym roku kisilem kukurydzę na zielono w balotach

Prasa z nożami czy bez

Juz doczytałem z 13v nożami

Edytowane przez debrzyna
Opublikowano

Ja zrobiłem w tym roku z jęczmienia bele jak ziarno było w fazie dojrzałości mlecznej, wpieprzają aż miło tylko jest problem bo dolne warstwy myszy dziurawią jak cholera ,poczuły ziarno to prują aż miło